ИЗВОРНА ПОРАКА: ripce
Мислам дека нема поубав момент во животот на една жена од моментот кога и го ставаат бебето на градите, првиот допир помеѓу мајката и детето.
Не се сомневам воопшто во тоа рипче, можам да замислам какво е чувството ... да имаш нешто свое, плод на твојата
и љубовта на саканиот, да бидеш мајка ... Сите живееме за такви моменти.
Еден од најубавите моменти во мојот живот е и следниот.
Во октомври додека бев на една научна конференција, 2-3 дена не се имавме видено со
што беше многу за нас, имајќи предвид дека немаше ден претходно да не се видиме (многу ретко се случуваше тоа). Постојано се слушавме по телефон. Спиев кај роднини тие дена. Една вечер кога се слушнавме почна да ми кажува дека ме сака, непрестајно повторувајќи
додавајќи дека ќе дојде со свирачи во Охрид по мене
Ќе им се јавел на моите да им каже
Му реков да се прибере малку
Ми кажа, но и забележав дека е пијан
Кога му кажав дека ни ги објавија трудовите во зборници беше среќен, горд и рече: "кажи им дека ти сум дечко", а пред тоа знаеше да се прави "мачо". Навистина бев горда на себе тој ден, а и неизмерно среќна
истовремено и шокирана од неговата изјава и намера, цела ноќ не можев да спијам, само на тоа мислев, паника ме фати. Наредниот ден беше поприбран, а јас своја на своето