за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Драги рингерајки, сакам да ве информирам дека стартува нов хуманитарен проект на Рингераја којшто сум сигурна дека ќе ви се допадне на сите! Се работи за нешто ново и многу интресно, но воедно и хумано и ќе се реализира од октомври до декември 2011 година.
Подетални информации за овој проект ќе може да слушнете утре сабајле на утринската програма на Канал 5 во 7:20 часот.
Се надевам дека како и секогаш овој проект ќе наиде на поддршка од верните рингерајки!
< Поракaта ја уредил Admin -- 18.10.2011 7:20:30 >
06.10.2011, 15:42
topce
523
ќе може линк или инфо за тие што нема да можат да гледаат, нели?
06.10.2011, 15:49
AnnaMolly RR
6409
Ако не ја гледате утринската програма, ќе може во текот на наредните денови да прочитате повеќе за тоа на форумот и на страниците на Рингераја!
06.10.2011, 16:25
Pepelaska *
3820
не се сомневам дека ќе биде нешто супер
07.10.2011, 07:38
Палешка РР
7505
Јуле, прекрасна беше, како и секогаш и прекрасно го претстави новиот проект, како и нашата Рингераја!!! За оние кои не успеаја да гледаат, снимката ќе ја поставиме попладне на Рингераја и нашата фан страница на Facebook
07.10.2011, 08:53
AnnaMolly RR
6409
Јас не успеав да гледам, Филип ми повраќаше цела ноќ. Едвај чекам да ја видам снимката, не се ни сомневам дека Јуле одлично не претставила!
07.10.2011, 09:24
Maca25
7558
И јас не гледав..( исто како Филип и Нина повраќаше ноќеска). едвај чекам да видам за што е новиот проект
07.10.2011, 20:53
Палешка РР
7505
ПОВЕЛЕТЕ и видете со што ќе се занимаваме сите ние следните неколку месеци. Се надеваме дека ќе се придружите за заедно да го реализираме овој хуманитарен проект.
Јуле
07.10.2011, 21:48
Џесика
2036
Навистина многу убав проект е ова, ех да бев наставничка сега.... само не разбрав дали само за во градинки ќе е оваа акција или и по училиштата? Инаку дајте ми и мене прирачник, сакам и јас да шијам мечиња
07.10.2011, 23:19
Felly RR
7977
Навистина прекасен проект, ајде кажете како може да се вклучиме и ние.
07.10.2011, 23:19
Палешка РР
7505
Џесика, го приготвуваме прирачникот и наскоро ќе биде достапен на Рингераја. И секако дека ќе изработуваме мечиња, јас имам 7-8 фаворити
< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 7.10.2011 23:20:56 >
07.10.2011, 23:22
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR
Навистина прекасен проект, ајде кажете како може да се вклучиме и ние.
Секој кој сака може да се вклучи со изработка на мече за болните дечиња. На форумот ќе се следи целата акција, па секако ние ќе имаме најсвежи информации, Јуле прво нас ќе не извести
08.10.2011, 00:48
nadica
4381
знам дека проектот е за изработка на играчките, но дали ќе може и да се подарат исто така мали неискористени играчки?
п.с инаку јуле е прекрасна како и секогаш ја претставува РР во вистинско светло
08.10.2011, 10:13
Bogdancanka
5422
bravo za proektot....vo site gradinki ke bide predlozen ili?
08.10.2011, 10:42
Viktori
5329
Браво за проектот! Браво за Јуле, прекрасна како и секогаш! Јас не гледав на ТВ, ама сега прегледав на ју тјуб и има чиста 5ка :)))
08.10.2011, 12:03
arh_diz
7198
Bravo za proektot Sega go gledav na youtube
08.10.2011, 12:19
lukas
2148
sega samo sto vidov i jas .bravo za proektot i bravo za jule,kako i sekogas ubavo pretstavitelna...pozzz
08.10.2011, 12:37
Maca25
7558
Гооооолемо браво за проектов!!!! Прекрасно! Сигурна сум дека со мечињата направени со многу љубов ќе израдуваме многу дечиња во детските болници и за момент ќе престанат да мислат на нивната болка!!! браво Рингераја!!!
09.10.2011, 00:59
Тања РР
2029
Прекрасно! Прекрасно! Прекрасно!
И јас сакам да шијам мечиња.
09.10.2011, 11:03
AnnaMolly RR
6409
Јас сум две недели на одмор од работа (принуден ), па ќе имам доста време за правење играчки!!!
09.10.2011, 11:22
Pepelaska *
3820
супер проект и јас сакам да правам играчки дури сега видов немам дома интернет
10.10.2011, 18:30
Maca25
7558
Пред да се роди Нина, јас и мм и шиевме меки играчки. Наоѓавме стари материјали (од кај моите или неговите), ги перевме, и правевме мали чудовишта (слатки, не страшни). Уште си ги чуваме
Кога бев мала многу често бев во Детска Клиника. Па може пола од спратовите ги има поминато. Се сеќавам дека еден Декември го поминав таму, па добив и пакетче и на секое болно детенце му дозволија да си избере еден лампион од новогодишната елка. Си добив едно прекрасно лампионче, кое до ден денес прво го ставам на мојата елка. Доаѓаа други дечиња и родители и ни подаруваа играчки, па за момент заборававме дека нешто не боли бевме пресреќни. Кога ја видов Јуле наша на ТВ и слушнав за проектов на Рингераја, се наежив и заплакав. Се надевам дека ќе имам можност да бидам од другата страна, јас да израдувам некое мало ангелче. Едвај чекам!!!
11.10.2011, 09:40
Палешка РР
7505
Ова што го напиша Маца има многу силна порака. Колку и да сме болни, несреќни и тажни секогаш е посилно и повеќе се помни чувството на радост кое некој го предизвикал во нас. Целта на проектот е тоа, децата да заборават дека се во болница, да се намали нивната тага и како што кажа Маца, тој момент ќе го помнат цел живот. Ние имаме можност да направиме среќно некое дете
12.10.2011, 10:48
topce
523
ова беше во нашата градинка и децата многу се израдуваа како и персоналот навистина беше многу убаво. посебно што разбираат дека тоа ќе биде за некое нивно другарче. имам само една мала забелешка, а тоа е времето кога беше организирано, 10 часот, малку сите со работни обврски и тешко се организираме, па ако може еден предлог да биде од 15 часот па натаму. супер идеа и продолжете и понатаму.
12.10.2011, 11:12
Julie1
2354
Topce градинките штотуку се контактирани и прирачниците за изработка на играчки ке им се достават дури за 2 недели и ќе се работи 1 месец и половина не само 1 ден. Можеби се работи за нешто друго кое го имало во Вашата градинка...