за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Сигурна сум дека секоја мајка би сакала да има успомен од своето дете додека е мало.Е па вака, во секоја продавница за бои и лакови може да се набави глинамол-смеса што се обликува, не е скапа некаде околу 100 ден.Смесата се прави во облик по желба и се умакуваат ноџињата и рачињата во вода па се прави отисок во смесата.
Горе може да направите и мало отворче за да има каде да се протне жица или конец доколку сакате да ги закачите на зид, за да висат како слика.Додека смесата е мека може со чачкалица да напишете датум, име.... Кога смесата ќе се исуши може да се обои во некоја боја.
< Поракaта ја уредил profesorica -- 16.9.2009 9:48:43 >
16.09.2009, 12:42
profesorica
5709
Јас вакво нешто обавезно ќе пробам, еве сега зборев со мм и после одиме до некоја книжара.Баш ми е интересно!
16.09.2009, 12:48
mami
8680
Јас имам правено ланчиња од глинамол и можам само да ви кажам- не ставајте премногу вода, ќе се расипе и не го сушете на печка или во рерна ќе распука и откако ќе ја направите формата, ќе се исуши, ќе ја боите ако ја боите- најдобро е да ја премачкате со оној лак за дрво што е и да оставите да се исуши, ќе добие сјај и нема да бледнее бојата.
< Поракaта ја уредил profesorica -- 16.9.2009 12:51:18 >
15.03.2011, 17:20
mamamoni
492
идејава е супер и ќе ја пробам, баш сакав свекрвами да и го нацрта рачето во радосницата затоа што е уметник мене некако не ми оди само ќе го искчртам, но ова е подобра идеја
15.03.2011, 19:19
skorpijana
683
eee ova e dobra idea utre ke odam da kupam ke gi napravime racinjata za spomen
17.05.2011, 10:07
Maca25
7558
знае некој каде да најдам глинамол?!?
16.08.2011, 09:59
penelopa
3419
Баш пред некој ден ми текна на ова...леле сме заборавиле а сакавме да му направиме на кога беше помалечко но и сега ќе биде добро. Незнам како се вика оваа смеса кај нас продаваат вакви:
Уште не сум избрала какво да купиме ама ова последново најмногу ми се допаѓа ( раче, слика и ноџе). Ќе пробаме викендов па ќе ве известам како испаднало.
16.08.2011, 10:15
arh_diz
7198
Super e ova penelopa, samo neznam kaj se prodava ova Cekam tvoi rezultati
16.08.2011, 10:17
Lisica
72
Gi ima vo enci menci:))bas vakvi istite ima i za otisoci od racinja, kako i za stomakot na majkite:))
16.08.2011, 10:20
penelopa
3419
Во продавници за детска опрема- барем така е кај нас. Еве тука има повеке информации:
< Поракaта ја уредил Snowhite RR -- 17.8.2011 10:14:59 >
16.08.2011, 10:22
Lisica
72
haha dobro enci menci za skopje:)) vazi :)))
16.08.2011, 10:43
miana
6152
A kolku pari se znaete li ?
16.08.2011, 11:36
Lisica
72
od 1500 do 2300 taka nekako bea:)
18.08.2011, 09:45
penelopa
3419
Вчера купив како погоре што имам поставено слика BabyArt hand & footprint ама нешто не излелзе како што треба. Една маса е треба да се раздели на два дела и да се развлече не многу тенко. Ние за рачето добро ја направивме ама за ноџето не. Барем така ми изгледа. Уште се сушат кога ќе бидат готови ќе поставам слика.
18.08.2011, 18:31
temjana
1159
lele kolku se skapi kaj nas Ovde vo kanada se 3dolari jas kupiv ama nemam mesto vo kuferot Zdravje koga ke imam bebe ke mi go donesat
18.08.2011, 18:38
Maca25
7558
темјана ти мислеше ние во Канада на журка да ти дојдеме ?!?!?! не знам дали ќе стигнеме сл. недела мала шала... ај нека ни пратат и на нас овде глинамол Канадски!
18.08.2011, 18:52
temjana
1159
hahhahaha neee zurkata ushte vo sabota pochnuva, deneska si zaminuvame dosta ni beshe od ubavini
22.03.2012, 16:36
kikicka
4218
Јас вакво и направив на Л баш на 1 Роденден малку се намачив за ногата отисок пошто она нејкеше да стапне па ке ми измрда ама супер испадна ,башка и датум и името и го напишав и сега дома си стоат урамени у раче и нога уште слика треба да ставам измеѓу нив! Ова башка и супер поклон е за да подариш на некој
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa
Баш пред некој ден ми текна на ова...леле сме заборавиле а сакавме да му направиме на кога беше помалечко но и сега ќе биде добро. Незнам како се вика оваа смеса кај нас продаваат вакви:
Уште не сум избрала какво да купиме ама ова последново најмногу ми се допаѓа ( раче, слика и ноџе). Ќе пробаме викендов па ќе ве известам како испаднало.
10.11.2014, 09:31
Mila mamicka
387
Кога ја прочитав идејата на професорица, многу ми се допадна, па купив смеса глинамол од Просветно дело. Попладне сакам да ја реализирам идејата, па сакав да прашам некоја мајка што веќе го направила ова, како се суши смесата отпосле, треба да се остави сама од себе да се исуши или? Би била благодарна доколку некоја мајка ми одговори.
10.11.2014, 22:44
Felly RR
7977
Мила мамичке, што направи со реализацијата? СИгурно смесата се остава да се исуши сама од себе, ако си направила ајде ќе кажеш па ти за другите мамички, и колку време е потребно.
11.11.2014, 00:23
nataly86
534
Јас правев отисоци од рачиња и ноџиња..од џамбо ги кипв комплет со рамка дупла едниот дел отисок другиот слика..супер излегоја..најпрво малку во топла вода да поседи глината па малку месење, тапкање во рамката и отисок потоа легната да се исуши 2-3 дена
11.11.2014, 08:08
Mila mamicka
387
Вчера немав време да ја реализирам идејата, ми остана за попладне, па ќе ви кажам како испаднало.