за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Познатиот американски глумец Патрик Свејзи почина вчера на 57-годишна возраст од рак на панкреас, од што боледуваше речиси две години, објавија американските медиуми.
Патрик Свејзи е роден од Тексас, а покрај успешната актерска кариера, познат е и како одличен професионален танчер. Кариерата ја започна токму во мјузикл на Бродвеј.
Својата најпозната улога ја оствари во филмот „Dirty Dancing“, а големи пофалби од критичарите доби и за улогата во филмот „ Ghost“.
Филмот „ Dirty Dancing “ од 1987 беше голем хит во тоа време и сe уште има одличен прием кај публиката, а досега има освоено неколку Златни глобуси, додека музиката од овој филм повеќе пати беше на врвот на топ листите.
15.09.2009, 09:34
profesorica
5709
Аиииииии лесна му земја
15.09.2009, 09:36
mami
8680
мојот омилен актер..го обожавав типот...уште од малечка...
15.09.2009, 09:41
Палешка РР
7505
го обожавав неговиот филм Валкан танц
15.09.2009, 17:40
Еца
6692
уште една легенда која никогаш нема да се заборави
искрено молам некој хакер да ми пушти линк д каде да си ги симнам оние стари филмови со Патрик...Најновата серија ја симнав веке , ама ги сакам и старите
17.09.2009, 08:05
Палешка РР
7505
Кажи мами кои филмови точно со име и презиме. Ќе се најде некој хакер
17.09.2009, 08:24
mami
8680
ма сакам се што снимил во животот- почнувајќи нели од Валкано танцување па натаму...мора да има некое место каде се ставени сите а?
17.09.2009, 15:03
Enika
1480
RIP, filmot Dirty Dancing najveke mi e u memorija use od malecka koga go gledav!zalosno za coekov be se iznamuci so bolesta