cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Печати од компир

clock-img

03.06.2009, 08:23

clock-img

mami

pencil-img

8680

Сигурно сте правеле сите, јас само да ве потсетам дека на децата тоа може да им биде многу интересно во денови како овие- никакви и дождливи- а за тие што не правеле - занчи ви требаат неколку компири, зависи колку печати сакате да направите,, го сечете компирот на половина и го длабите на тој начин да испакнатиот дел ви остане во некоја форма. на пр. за полесно нацртајте ја формата, да речеме срце, во средината на компирот(големината ја одредувате сами) и со нож полека исецете го оној дел околу срцето за на крај тоа да остане испакнато а другиот дел понизок да ви служи како дршка.направете колку сакате форми и после обојте го печатот со водена или темперна боја и ставете свој печат на се што сакате...

< Поракaта ја уредил Fiao RR -- 22.10.2012 14:50:03 >

clock-img

14.09.2009, 11:25

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

Не сме пробале ама ќе пробаме дефинитивно!
Кој пробал нека ги каже искуствата?

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

14.09.2009, 11:48

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Леле јас пораснав со овие печати од компириuser posted image дефинитивно ќе пробаме со Мартина само знам како ќе се испомачкаме уште од сегаuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

14.09.2009, 12:28

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

LELE OD KAJ TI TEKNA!omileni mi bea...treba da se potsetam,da mu pokazam na srcenceto moe.pa ima cela kuka da ja napravi so pecati:)))

clock-img

13.12.2009, 15:45

clock-img

mami

pencil-img

8680

Ние годинава ке им праќаме честитки на бабите и дедовците и другата поблиска родбина, направени со вакви печати и слика од Лука..ке биде забавно сигурна сумuser posted image user posted image

clock-img

14.12.2009, 10:29

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

може да се проба.ај ќе направам нешто ваљда user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.03.2010, 10:53

clock-img

mami

pencil-img

8680

Имаме во комшии едно девојченце од 4-5 годинки, мајка и е наставничка во основно. Правела таа со децата на часови вакви печати и донела некој дома. Девојчево воодушевено што да ви кажувам, сите компири дома лом им ги направи, да удирала печати. И сега насекаде има нејзин печатuser posted image

clock-img

05.03.2010, 11:00

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

пак треба да пробаме, првиот обид беше безуспешенuser posted image

clock-img

05.03.2010, 11:03

clock-img

mami

pencil-img

8680

Зошто безуспешен? Што се случи? Од искуство- најдобро излегуваат со малку растворена темперна, со водени бои многу се рашлакува

clock-img

05.03.2010, 11:04

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

само рашљакавме ништо не направивмеuser posted image user posted image user posted image  

clock-img

05.03.2010, 11:07

clock-img

mami

pencil-img

8680

user posted image user posted image user posted image user posted image ако е поводен компирот директно на печатот намачкај темперна, не ја растварајuser posted image user posted image user posted image

clock-img

29.06.2010, 18:18

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Uste eden sovet, pecatite mn ubavo izleguvaat na neoe platno, poubavo otkolku na hartijauser posted image

clock-img

20.11.2015, 13:09

clock-img

marchi

pencil-img

948

ubavo potsetuvanje user posted image nie kako mali na skolo sme pravele vaka,samo komu da mu tekne poodamna bilo inaku bi napravila vakvo nesto za deteto no ne sega,mislam deka e mal za vakvi raboti,samo ke iskaska ke napravi belja i posle povekje vreme na cisten je ke potrosam user posted image

Последни статии

article-img