за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Дали имате или сакате да ставите пирс и на кој дел/ Дали би им дозволиле на вашите деца да става пирс?
Јас би сакала еден пирс на веѓа, а на децата мислам не би им дозволила
10.06.2013, 22:56
Палешка РР
7505
И јас сакам пирс на веѓа, ама син ми не ми дозволува
10.06.2013, 22:59
Bethany
4534
Па би им дозволила во своето време, зошто не, ама дефинитивно не би ми било пријатно да сака да се избуши на секаде по телото. А инаку онака нешто минимално ми е ок.
Сакам да видам на друг, ама јас никогаш не сум била премногу заинтересирана лично да имам пирс.
10.06.2013, 23:00
elenak
2004
Не сакам, а за деца рано е, не знам дали би дозволила. Прво ќе сакам да го знам и мислењето на мм.
10.06.2013, 23:00
niki
4299
nemam i ne sakam da imam a kerka mi koga ke bide vozrasna neka stavi ako toa i pretstavuva zelba ke ja sprecuvam i odgovaram od idejata se dodeka e mala i nesposobna da rasudi pomegu hir i vistinska zelba
10.06.2013, 23:15
Felly RR
7977
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
И јас сакам пирс на веѓа, ама син ми не ми дозволува
Кога ја видов темава, помислив ти си ја отворла - нели ова го спомна некаде преходно денес. Инаку кога бев помлада ( ) сакав пирс, ама сега некако не ми личи. Мислам дека би дозволила, само зависи на која возраст би го побарало тоа детето.
10.06.2013, 23:26
vezilka RR
4931
Уф јас многу сакам пирс, арно ама многу ми е страв од бушење и така никогаш не ставив. А на синко секако би му дозволила кога ќе порасне да си стави.
10.06.2013, 23:28
deluxe
2479
nikako!! protiv sum
11.06.2013, 07:01
kapina
4327
ne sakam nitu pirsing nitu tetovazi
11.06.2013, 07:56
Sanja
125
Јас сум против пирсинг на било кое место од телото, не би сакала ни ќерка ми стави, но сепак кога ќе порасне кој знае дали можам да и влијаам на нејзината одлука. Мислам дека од пирсинг можат да се јават многу негативни ефекти, инфекции и друго, а дополнително тоа што не ми е убаво за очи!
11.06.2013, 08:00
blond
1268
Јас имав пирс на папокот, го извадив зошто ми помина меракот. Имав и на јазикот. Ептен ми правеше ќеф. Го извадив не по моја волја. Моите не знаеја ни за двата пирса. Сега да можам пак би ставила пирс на јазик, само што дупчето ми е зараснато , така да нема шанси пак нова дупка. Ќе си останам со желбата... Би дозволила децата мои да стават прис,се додека се во нормален број.
11.06.2013, 10:57
Bethany
4534
Мене ми е интересно на жена на папокот, на носот (ама таа мала обечка, медицинка ако се така викаше, можеби сум грешка), исто и над усната па дојде како бемка. А кај мажите, мислам на млади дечки не некои стари, хехе, ми е ок на веѓата.
А зошто би било погрешно да се стави пирс било каде, барем мислам на некое нормално место нели, а нормално е да се стави на увото? Па и на увото може да биде ружно, посебно од тие големите што направат дупка во уво да може да се гледа кроз неа или ако па има премногу обечки на едно уво, и тоа ми е ружно.
11.06.2013, 21:32
Martins mom
3342
Дури да го родам М. имав пирсови на повеќе места. Ако добро ја одржуваш хигиената и го ставаш пироот кај соодветна личност, нема никакви шанси за инфекции или било што друго. Многу години ги носев, ете дупките и после три години не ми се зарастени, ама не се чувствувам повеќе „јас“ со нив. Тие беа дел од старата Мартинс мом што многу ми се допаѓаше
12.06.2013, 22:43
Snowhite RR
5042
мислиш од старата ти, која тогаш не била мама на Мартин?
< Поракaта ја уредил Snowhite RR -- 12.6.2013 22:46:19 >
12.06.2013, 22:53
penelopa
3419
немам и никогаш не сум имала желба да имам, не ми делува убаво кога ќе видам а и стално се прашувам како не ги боли тие што имаат
13.06.2013, 11:04
sandriana RR
2924
На себе немам, и сега веќе не би ставила, не ми доликува, мислам. А ми се допаѓаат дискретни пирсинзи на веѓа и папок. А ако Т некогаш изрази желба за тоа - ќе и дозволам кога ќе сметам дека е доволно зрела за правилно да се носи со пирсот
13.06.2013, 11:38
caciana
863
Sakam da imam pirs na vega ...samo sto nemam hrabrost da stavam :D a za decata ponatamu nivno si e ako sakaat neka se naredat so pirsovi ako ne neka ne stavaat voopsto...jas nema da mozam da se mesam
13.06.2013, 14:19
mila34
19
jas imam pirs na stomakot veke 14 godi go nosam i epten ubava rabota etoa