cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Путер од кикирики

clock-img

05.05.2009, 20:36

clock-img

Боцко

pencil-img

806

Некаде прочитав дека путерот од кикирики бил пронајден за да им овозможи на старите лица без заби кои не можат да јадат месо да внесуваат протеини. Јас го јадам и купувам редовно затоа што ми се допаѓа во разни комбинации: со мед, џем, малтекс итн.
Еднаш сосем случајно Стефан посака да проба и му се допадна. Оттогаш често знае да побара, обично за вечера, "кикирики-џем и јогурт". Порано купувавме КИКИ од Агроплод а сега од грчкиот ПАМИ.
Какво е вашето искуство?

clock-img

05.05.2009, 20:43

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Јас лично не сум го користела,а со оглед на тоа дека и мажот ми не е баш по него,не го купуваме,па кога ќе се подзамислам можеби сето игнорирање на путерот,па и тој од кикирики,е поради малата и алергијата која ја имаме.Но супер што малиот не покажал никаква алергиска реакцијаuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

17.12.2009, 09:58

clock-img

mami

pencil-img

8680

Земавме еднаш ама не ми се допаѓа, некако ми е многу нападен и леплив, незнам, не ми се допадна воопшто, па Лука не го ни проба. 

clock-img

17.12.2009, 10:01

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

jas go nemam nikogas koristeno nitu kupeno . Nikakov puter ne jadam

Биди тоа што си

clock-img

17.12.2009, 10:17

clock-img

tereza

pencil-img

784

јас го имам пробано ама се сложувам со мами,и мене не ми се допаѓа баш. Сега скоро немам купувано и не ни го сакамuser posted image

clock-img

17.12.2009, 10:22

clock-img

mami

pencil-img

8680

лелел кај нас стоеше теглата до скоро...мислам дека на свеки и здосади да ја гледа како ја потураме натаму наваму па ја фрли...и не купувам пак, си се вратив наобичниот путерuser posted image

clock-img

17.12.2009, 10:26

clock-img

tereza

pencil-img

784

хехехе и кај мене исто,само јас го јадев,не ми се допадна и го оставив така и мајка ми ги фрли user posted image

clock-img

17.12.2009, 10:30

clock-img

BILJANA_G

pencil-img

491

Jas nikogas ne sum probala nitu pak mm,ke kupam vo najskoro vreme da probam.Koj e najdobar?

clock-img

17.12.2009, 10:35

clock-img

lilit

pencil-img

294

Kupuvavme porano go jadese mm jas samo malku probav zasto imama alrergija na kikiritki pa ne mozam da go jadam a inaku i cuden mi e malku lepliv i taka bez vrska ama mm go saka .

clock-img

17.12.2009, 10:46

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

мммммм маж ми го обожава а и мене не ми е лош, баш ќе пробам на Дамјан да му дадам.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

08.01.2010, 12:13

clock-img

Боцко

pencil-img

806

мислам дека е многу тежко да се јаде само путер од кикирики намачкан на леб. затоа, една препорака за сите „скептици“user posted image : пробајте палачинки премачкани со путер од кикирики и џем од јагоди.

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

clock-img

09.01.2010, 13:44

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

ништо посебноuser posted image

clock-img

09.01.2010, 14:03

clock-img

mis.

pencil-img

3845

Купивме летоска од оној на агроплод сегашен свислион и еве го уште стои.Не ми се допаѓа.Јадам само солени стапчиња полнети со кикирики е тие ми се многу убави.

clock-img

22.06.2013, 06:12

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

Ajde zenski,bash me interesira shto mislite za puter od kikiriki?
Tuka kaj nas mnogu se jade I se preporacuva za bebinja posle 8 meseciuser posted image
Jas ne mu davam na bebevo ama zatoa jas mnogu go jadam,najcesto so med, go mackam na lepce.
Golemiov sin I mm ne go sakaat.

clock-img

22.06.2013, 09:20

clock-img

Bethany

pencil-img

4534

Многу е калоричен, ама изобилува со протеини, влакна, минерали и витамини.

Лично не го сакам, не ми се допаѓа вкус, вероватно ствар навике. Премногу ми е леплив и густ и сув на вкус.

А чудно ми да се дава на бебиња од 9 месеци баш поради кикирики бидејќи е алерген. Колку што знам тука се препорачува тек од 2-3 години.

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

clock-img

22.09.2014, 17:48

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Буцко мал, не сум го видела твојот пост, ама стварно ме зачуди и мене - да се препорачува на бебеuser posted image
Инаку јас најдов еден рецепт за путер од кикирики, ама уште не сум го спремила. 100 гр несолени печени кикирики, една лажица мед, една лажица зејтин и прстофат сол. Сето тоа се става во блендер и се блендира додека не се добие кремаста смеса.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

23.09.2014, 13:39

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

Da posle 8 meseci se e dozvoleno da se dava.Samo med i kravjo mleko posle 1 godinka.

You have to dream if before you can do it.

Последни статии

article-img