cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Самочистечка кујна

clock-img

18.08.2009, 20:50

clock-img

mami

pencil-img

8680

Благодарение на големиот број  „паметни“ материјали, научниците најавуваат дека во блиска иднина кујната која што се чисти сама може да стане стварност.

Деновите на користење јаки детергенти и смрдливи растворувачи  веќе се одбројани.

Обложувањето на кујнските површини или огледала и гаражниот под со материјал кој потсетува на тефлон во блиска иднина ќе биде спасоносно, бидејќи сите маснотии ќе може да се чистат само со вода, пишува Daily Mail.

- Се што ќе треба да додадете е вода и маснотиите ќе бидат отстранети. Триењето со ракавици, сунѓери и разни средства ќе замине во историјата. Се работи за материјал кој не бара јаки детергенти и триење за да ги исчисти валканите делови, изјави др. Џефри Јангблад, од Pardue Универзитетот во американската сојузна држава Индијана

< Поракaта ја уредил Fiao RR -- 22.10.2012 14:59:16 >

clock-img

18.08.2009, 20:53

clock-img

mami

pencil-img

8680

сакам и јас вакваuser posted image

clock-img

18.08.2009, 22:33

clock-img

Еца

pencil-img

6692

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ богами и јас сакам вакваuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

18.08.2009, 22:49

clock-img

mami

pencil-img

8680

ааа првата е моја...прва си ја кажавuser posted image

clock-img

19.08.2009, 00:03

clock-img

nadica

pencil-img

4381

edna i za mene ve molam user posted image

clock-img

25.09.2009, 13:40

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

А може и за мене вакваuser posted image user posted image user posted image што домаќинки смеuser posted image user posted image user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

25.09.2009, 13:42

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

imajte me i mene vo spisok sakam i jas obaveznouser posted image user posted image user posted image

clock-img

25.09.2009, 14:05

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

eeeeeee barajki i si najdov mojata kujna na internet...
p.s. i ja kopiravme na gorenje hihihi
user posted image
a eve ja mojata:

user posted image

clock-img

25.09.2009, 14:06

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

dobar plagijat na gorenje i lesnina ,napravivme a?

clock-img

25.09.2009, 14:08

clock-img

boni

pencil-img

9

ova e najubavata kujna shto ja vidov koga baravme kujna za mojot dom.toa beshe pre 3g,znaci.Samo solenka beshe cenata,ama najdovme covek i ni ja naptavi za poeftino.i mng sum zadovolna.Uzivam koga sum vo svojata kujna

clock-img

25.09.2009, 14:10

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

ja imame znaci istata kujna?!i so crveno ti e i tebe ili ja smeni bojata?

clock-img

06.04.2010, 11:31

clock-img

mami

pencil-img

8680

Модерна подвижна кујна

Кога станува збор за кујната секоја домаќинка сака кујна која ќе биде функционална, а во исто време ќе изгледа интересно. Поради тоа дизајнерот Мајкл Корну создаде модерна кујна која се приспособува во зависност на вашите потреби.

user posted image
Едноставна и функционална, кујната нуди повеќе од што би претпоставиле. За разлика од класичните елементи кои се фиксни, тука се среќаваме со подвижни кои може да се лизгаат по ѕидот и на тој начин да се добијат неколку различни комбинации.
user posted image
Овој модел на кујна содржи скриени површини за готвење, рерна, мијалник и ладилник, но благодарение на дизајнот и на бојата тие се целосно незабележливи во просторот. Кога не се користат елементите може да се подигнат и да се спојат во еден дел кој може да се разместува по потреба.
user posted image

Се очекува овој концепт да се пренесе и во дневната соба што од своја страна ќе овозможи низа на нови идејни решенија.

Последни статии

article-img