за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Vaka mamicki drugata nedela sum na svadba kaj dobra drugarka a posle svadba zaminuvaat vo New york da ziveat e ajde dajte mi nekoja idea za poklon Please sto da im kupime za vo amerika ????
< Поракaта ја уредил Julie -- 4.11.2010 21:06:12 >
04.11.2010, 14:24
baby mama
679
Nie sega na 13 Noemvri sme kumovi i resivme da im dademe pari, bidejki so se se opremeni lugevo. Sandra bidejki drugarka ti zaminuva za Amerika, a sakas nesto da i ostane vo sekjavanje od tebe togas treba nesto da i kupis pomalo za da si go odnese tamu kade sto ke zivee. Ili pak mozes da ja prasas dali saka pari ili podarok
< Поракaта ја уредил Julie -- 4.11.2010 21:06:29 >
04.11.2010, 14:25
Џесика
2036
Јас би им купила некоја икона...
< Поракaта ја уредил Julie -- 4.11.2010 21:07:17 >
04.11.2010, 14:34
Anushka
1392
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика
Јас би им купила некоја икона...
мојата кума се моазесе за Италијанец, а отидоа да зивеат во Африка. На мојот подарок - икона, најмногу се израдуваа...
< Поракaта ја уредил Julie -- 4.11.2010 21:07:41 >
04.11.2010, 14:36
sandravlae
61
a kakva ikona onaa klecana vo drvo ili? i od kade ja kupivte i cena????
< Поракaта ја уредил Julie -- 4.11.2010 21:07:55 >
04.11.2010, 15:53
baby mama
679
Ima luge sto rezbaat ikoni, znam tetka mi kupuvase od eden covek, a nacrtani geldav na ul. Makedonija do Peko koga odis nakaj parkingot na Lotarija.
< Поракaта ја уредил Julie -- 4.11.2010 21:08:20 >
04.11.2010, 18:14
sandravlae
61
fala bas ke odam utre da vidam
< Поракaта ја уредил Julie -- 4.11.2010 21:08:53 >
18.11.2010, 11:11
lukas
2148
koga braced mi pravese svadba i zaminuvase posle toa austrija jas so mm mi mu kupivme kufer..mozebi vi zvuci glupavo no se naoga...pozz
12.05.2011, 14:59
sandrin
227
kolku cesto nosite slika na svdba i dali slikite koi gi dobivte gi zakacivte vo vasiot doma nie dobivme mnogu sliki, izborot bese odlicen, pa site si najdoa mesto
sto mislite za slikata kako svadben podarok?!
12.05.2011, 15:04
anedespo
940
Dobiv 3 i sreka se pogodija po moj vkus. Inaku ne sum za pokloni po svadbi, a i slikite megju niv. Site imame razlicni vkusovi. A i dzabe potroseni pari za poklon ako ne si go najde mestoto vo domot kade e podaren. Zatoa samo pari se dodeka ne dojde praktikata od stranstvo. Da se izlozi javno lista so potrebni raboti koi im treba na mladata dvojka, pa sekoj da odbere nesto od listata. Taka nema ni da ima nepotrebni, dupli raboti. Za poskapi raboti mozat i poveke familii da se zdruzat po principot koj kolku planiral da dade.
12.05.2011, 15:10
kuklica
264
Potpis!!!
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo
Dobiv 3 i sreka se pogodija po moj vkus. Inaku ne sum za pokloni po svadbi, a i slikite megju niv. Site imame razlicni vkusovi. A i dzabe potroseni pari za poklon ako ne si go najde mestoto vo domot kade e podaren. Zatoa samo pari se dodeka ne dojde praktikata od stranstvo. Da se izlozi javno lista so potrebni raboti koi im treba na mladata dvojka, pa sekoj da odbere nesto od listata. Taka nema ni da ima nepotrebni, dupli raboti. Za poskapi raboti mozat i poveke familii da se zdruzat po principot koj kolku planiral da dade.
12.05.2011, 15:29
mamamoni
492
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandrin
kolku cesto nosite slika na svdba i dali slikite koi gi dobivte gi zakacivte vo vasiot doma nie dobivme mnogu sliki, izborot bese odlicen, pa site si najdoa mesto
sto mislite za slikata kako svadben podarok?!
најчесто практикувам пари да поклонувам за свадба, но свеќи е ликовен уметник и се случило слика да поклониме но исклучиво сликана по вкус на зетот и невестата, а за нов стан или куќа претежно поклонуваме слика и мислам дека е супер поклон затоа што сликарот ни е тука
12.05.2011, 17:20
Maca25
7558
Ние на 2 последно свадби поклонивме слика. Мм е сликар и негови слики однесовме. Одбираме рамката барем да им одговара, али добра слика на се може да се уклопи. Башка мм вика ако не им се свиѓа нека ја однесат во некоја галерија и нека ја продадат. Инаку на други свадби претпочитам пари, па што сакат нека си прават со парите.
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 12.5.2011 17:21:17 >
17.03.2012, 08:25
Luci
2250
На мојата свадба воглавном пари ми носеа, ретки беа тие што носеа подарок а и од подароците само една слика што закачивме на зид другото се се стои спаковано во оставата. И Јас истотака секогаш носам пари како подарок и според мене тоа е и најдобриот подарок за свадба
06.06.2012, 15:08
JovanaJ
911
Moja blsika koleska (so nea najmnogu komuniciran na rabota), imase svadba pred eden mesec. Ama jas bev na pat i nemozev da otidam. A i pari ne dadov koga sobirale kolektivno . Sega se mislam sto da i podaram...sekoja idea e dobrodojdena. Fala!
06.06.2012, 15:56
vezilka RR
4931
Епа зависи од буџетот, хе,хе. Јас кога немам идеа, а имам не така голем буџет, кој би било смешно да го ставам во плик, купувам некој откачен сервис чаши, на пример, за ликер, за коњак, еднаш купив за варено вино. Ама убаво си кажав, ама поима немам како претпоставив дека имаш определено помал буџет , добро де има и скапи сервиси од кистал
06.06.2012, 17:25
meU87
454
На последната свадба на која бевме однесовме плико со 20евра. Мене искрено ми изгледаше малку, но сите околу мене што ги прашав што се носи, ми го дадоа тој предлог или пак да купам за тие пари нешто. Е сега има и многу убави а ефтини сервиси , ко0мплети за 10евра, кои можеби изгледаат како многу поголем поклон, но сметав дека ич да не е овие пари ќе им завршат повеќе работа, отколку некој комплет чинии.
07.06.2012, 09:37
JovanaJ
911
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR
Епа зависи од буџетот, хе,хе. Јас кога немам идеа, а имам не така голем буџет, кој би било смешно да го ставам во плик, купувам некој откачен сервис чаши, на пример, за ликер, за коњак, еднаш купив за варено вино. Ама убаво си кажав, ама поима немам како претпоставив дека имаш определено помал буџет , добро де има и скапи сервиси од кистал
Potpolno si vo pravo Vsusnost koga nemam idea, nekako prirodno se nametnuva deka ne planiram mnogu da potrosam
07.06.2012, 14:35
Pepelaska *
3820
Ние со мм сегде носиме пари обично по 2000 денари , некогаш 1500 зависи и колку ни се блиски , е сега кај ептен блиски секако повеќе.И на нашата свадба повеќето ни донесоа пари.Имавме и поклони од кои 90 % беа сервисите што ги спомнувате за 10 евра или 1000 ден нека се .Ми се најдоа некои од нив а другите така си стојат , глупаво ми да ги носаам негде. Е сега имавме и од оние куферчиња со лајци и виљушки , некои украси за по дома ( фонтана, фигури, вазни) , тенџериња, машина за сечење, блендер,пица пан. А најмногу од се ми се свиѓаат едни стаклени за печење, постоље за торта, некои овалчиња и слично.
Ова набројав се како идеја да биде , да не мислите дека се фалам со поклониве
10.08.2012, 22:07
prosko
8
Покрај многуте избори за поклон , јас би предложил нешто уникатно. На пример некој уникатен предмет купен од интернет. На пример од некоја он лајн јувелирница. Покрај тоа што ќе биде уникатен предметот, можете да го купите и по многу поповолна цена ако е на аукција. Еве една таква http://messageonanecklace.com/articles/birthday_gift.html
< Поракaта ја уредил prosko -- 10.8.2012 22:09:45 >
11.06.2013, 11:45
Slagjana
463
Обично даваме подарок во плик. Кај поблиски може и нешто што знаеме дека им треба.
11.06.2013, 14:08
sandriana RR
2924
Поклон во плик, редовно. Во последно време така пишува и на поканите, па се придржувам до "наредбата" Износот зависи од Х фактори.
11.06.2013, 14:12
Bethany
4534
Мене ми е многу глупо да ми некој "нареди" што да му однесам. Мислам на тоа подарок во плик. Јас не би можела така, би ме било срам... Можеби и е најпрактично и се, ама на секој повикан така да му кажам, ај со блиските па и некако нели, ама тие што ги повикав а не ги гледам почесто, ем што сакаа да дојдат на мојот ден, ем и да им кажам не знам, глупаво ми е
Највероватно секогаш и ќе носиме подарок во плик, ама да ми некој каже...
< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 11.6.2013 14:13:51 >
11.06.2013, 14:17
temjanuska75
770
Поколон во плик 2000 до 3000 денари, а кај поблиски поголема сум.