cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Сексот, вие и вашите родители

clock-img

20.07.2010, 17:27

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Дали вашите родители отворено разговарале со вас во врска со сексот?
Секс школото го завршивте само или имавте помош или барем некое олеснување, совет, поука од родителите?

Кај мене дома сексот беше табу. Дури и се менуваше канал на ТВ ако имаше некоја сцена со бакнување. Ама затоа имаше списанија, ОН, ОНА, а и сеста постара имав што ги купува user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

20.07.2010, 17:30

clock-img

brineta88

pencil-img

459

И кај мене беше табу тема никогаш не сум разговарала со мајками за тоа, еве сега гледам и со сестра ми е истата ситуација. Не сака ни да прими и од мене некој совет а јас пак само и зборам за тоа а таа менува тема демек немала сексuser posted image  

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

clock-img

20.07.2010, 17:46

clock-img

Bitolcanka

pencil-img

2461

И кај мене беше и е табу user posted image Конзервативни родители, различни генерации, различни сфаќања user posted image Инаку и јас си ја имав ТАА како најверна другарка user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

clock-img

20.07.2010, 17:50

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

ТАА е само бледа копија на ОНА user posted image
Ама го нема одамна. Јас имам постара сестра па затоа го знам и списанието.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

20.07.2010, 17:52

clock-img

brineta88

pencil-img

459

И јас ја читав ТАА user posted image

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

clock-img

20.07.2010, 17:53

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

и сестра ми читаше ОНА... вака познато ми звучи, ама гарант бледо сум го листала... мала бев...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

20.07.2010, 19:09

clock-img

Idna mamica

pencil-img

161

Со ТАА пораснав user posted image user posted image user posted image

clock-img

20.07.2010, 22:46

clock-img

niki

pencil-img

4299

Табу тема до бесвест и ден денесuser posted image
Инфо од весници, купував се што има и бар една статија на тема секс и нормално прво нив ги читав, па останатото ако ме заинтригираuser posted image
Најстрашно ми е што толку била табу темата и толку се избегнувало да се види и бакнеж на ТВ да сега се фаќам во моменти кога гледам тв со ќерка ми и ако почнат такви сцени махинално менувам каналuser posted image но, сигурна сум дека со неа ќе зборувам искрено и отворено, од сопствено искуство знам дека морам

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

20.07.2010, 23:13

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Е кај нас сексот не беше табу...зборувавме за се со мајка ми, а богами и со татко ми. Со мајка ми можеби затоа што е професор во средно, па тоа и е работа, нон стоп е со деца што се во пубертетuser posted image , а со татко ми затоа што е гинеколог и најчеста тема ни беа полово-преносливите болестиuser posted image
Разговорите со нив многу ми помогнаа, така што во сексот се впуштив 100% подготвена и свесна...на мои 20 годиниuser posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

20.07.2010, 23:57

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Е, отсекогаш ме интересирало како се одвиваат тие разговори, и колку има слобода на разговор помеѓу татко-гинеколог и ќерка user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

20.07.2010, 23:59

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Сексот никогаш не бил табу во моето семејство. Кога имавме за прв пат однос со дм (сегашен маж) се вратив дома и и кажав на мајка ми user posted image Многу ми помагаа разговорите со неа, не ми требаа другарки, другари, списанија...

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

21.07.2010, 00:11

clock-img

amelbebe

pencil-img

1105

toj zbor ne postoese kaj nas,nieden film neemam izgledano do kraj,a scena so baknuvanje mars na spienjeuser posted image

za sexot doznav na mojata bracna nokuser posted image a so decata razgovaram otvoreno nema tabu temi

clock-img

21.07.2010, 00:23

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Сексот никогаш не бил табу во моето семејство. Кога имавме за прв пат однос со дм (сегашен маж) се вратив дома и и кажав на мајка ми user posted image Многу ми помагаа разговорите со неа, не ми требаа другарки, другари, списанија...

Неверојатно!user posted image user posted image user posted image user posted image

И за моите сексот беше табу, барем што се однесува до мене, со брат ми знам дека татко ми разговараше на таа тема. Јас сексот прво го научив теоретски, потоа практично user posted image user posted image user posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

21.07.2010, 10:11

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

ИЗВОРНА ПОРАКА: Jasmina27

Е, отсекогаш ме интересирало како се одвиваат тие разговори, и колку има слобода на разговор помеѓу татко-гинеколог и ќерка user posted image

Тие разговори од почеток личат на некое предавање, ама после го продлабочуваме разговорот..случки кај него на работа, мои прашања...мислам ептен опуштено, од мала ме научиле да не го сфаќам сексот како нешто срамноuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

21.07.2010, 10:44

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Кога имавме за прв пат однос со дм (сегашен маж) се вратив дома и и кажав на мајка ми user posted image

Неверојатно!user posted image user posted image user posted image user posted image

Морав. Знаеше дека имам долга врска и ме следеше, па да и ги скратам маките user posted image
А инаку секако после тој чин паднав во депресија и разговорите со неа ме вратија во живот (по извесно време) user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

21.07.2010, 10:59

clock-img

vesna1

pencil-img

345

Kaj nas koga imase seks na televizija se menuvase kanal. So majka mi bev mnogu bilska i razgovaravme za sve otvoreno. Me predupredi na moznost od zabremenuvanje, na prenoslivi bolesti i dr. taka da vo toj cin se vpustiv mnogu svesno. So tatko mi nikogas ne sum go pravela toj muabet.
So moite kerki ke razgovaram i ke ima kazam sve otvoreno.

clock-img

21.07.2010, 11:05

clock-img

mama26

pencil-img

3977

хахахаха .кога се решив на тој чекор и реков предвреме на мајками.и реков вака-мамо денес мислам да имам односи и се одлучив бидејки го сакам .нели? платонско излезе.викам страшно ли е?мајками на тоа одговори ајде бре од едно кебапче ли ке се плашиш?бев 19 год.стара мома веке.и го знаеше дечково.идевме 1 година.имавме односи и за 2 месеца раскинав.несакав да имам ништо со него.

clock-img

21.07.2010, 11:06

clock-img

mama26

pencil-img

3977

сум читала списанија ама не сум била заинтересирано многу за секс.можам да кажам и тој ме тераше па мораше така.

clock-img

21.07.2010, 12:38

clock-img

tereza

pencil-img

784

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања

Јас сексот прво го научив теоретски, потоа практично user posted image user posted image user posted image

user posted image и јас си читав Таа како тинејџерка се информирав теоретски како е,што е,а отворено дома не сме разговарале на оваа тема со моите,тоа беше табу тема.

clock-img

02.08.2010, 13:19

clock-img

Acina

pencil-img

110

kaj mm taa tema ne e tabu tuku e BU!!! tema...i toj den denes se cudi oti nie doma otvoreno zboruvavme za toa.a sveki moja nekoj film da ima i koga ke pocnat...ta zaminuva ako ne go smenime kanalot ili ke reci sto e ova gluposti smenete go.ednostavno si se takvi i toa e.a kaj nas go nemase toa so sestra mi i majka mi otvoreno zboruvavme.sepak so tatko mi ne tolku,koga veke se desi ona prviot pat...toj naslusna so setra mi deka pram muabet i posle me svika i mi kaza treba da se pazis golema si zborni ete so majka ti i sestra ti ama i jas da ti kazam oti se se slucuva.kolku pati se ima deseno majka mi na rabota sestra mi na uciliste a jas doma so tatko mi i ke mi dojde i ke go pratam po vloski...seto toa e priroda.dodeka kaj mm vo negovoto semejstvo toa e "sramota".ama ete sekoj so razlicni naviki i mislenja...secij nacin na zivot treba da se postuva a ne da se osuduva taka od mala me ucele roditelite i takva sum.

mnogu zboruvam zatoa poveke ve citam odkolku sto pisuvam oti referati ke pisam celi sto da pravam takva sum user posted image

clock-img

04.08.2011, 23:25

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Кај нас беше табу, но само со мене.
Мајка ми често разговараше со брат ми околку тие теми, дури  му купуваше и кондоми.Со мене не разговараше, но брат ми се обидуваше по нешто на ми каже, да ме подучи, да не се залетувам, ако веќе сум одлучила на такво нешто да користам заштита и сл.
Татко ми на таа тема тешко дека би правел муабет, тој дури при некоја еротска сцена на филм го менува каналот, а мајка ми ме чуди зошто не правеше муабет со мене околу секосот. Можеби затоа што немав некоја сериозна врска, ко што вика она сум правела фати-пушти, па мислеше дека нема да стигнеме со дечкото до секс.
Сега знаеме да направиме таков некој муабет, но се на зезање, ништо сериозно.
Се надевам дека ќе успеам да и објаснам на ќерка ми што е и како е во врска со сексот.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Последни статии

article-img