ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy
Jas ne se sporeduvam, no razmsluvam za nacinot na koj drugite roditeli gi vospituvaat svoite deca. Od secie iskustvo covek moze da izvlece i nesto pozitivno i nesto negativno.
Na primer, posledniot pat koga ja vidov drugarka mi kako gubi kontrola i bez oset mu se dere na detoto na sred park, vo nitu eden moment ne ja obviniv ili pomisliv deka e polosa majka od mene - tuku samo go zapamtiv izrazot na nejzinoto lice i si vetiv deka nikogas nema da dozvolam kerka mi da go vidi toa od mene.
Sekoja majka smeta deka go pravi najdobroto za svoeto dete. No, i majkite se samo luge.
Да, се согласувам. Може да гледаме и собираме позитивни нешта, или да гледаме негативни влијаниа од односот со едно дете, и да ни служи како потсетник да не е добро и да не треба така да правиме.
На почетокот, кога син ми беше тукушто родено бебе, се чувствувам можеби малку изгубено, сакав најдобро, ама од неискуство често се чувствував неуспех, дека подлегнав како мајка, ама со тек на време едноставно прифаќаш дека и ти како родител грешиш, битно да увидиш и тргнеш понатаму, со желба и волја да не ги повторуваш истите грешки.
Натпреварот е лош, тоа е само амбиција да се биде подобар, што е невозможно и неразумно да се натпреваруш со некого која е подобра мајка, тоа може само да значи дека всушност не правиш ништо добро ниту за детето ниту за себеси.