ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца
Знам еден случај најдобри другари, едниот му стана кум и потоа како се да се промени од корен, сега само се гледаат за родендени, слави и такви работи, па?
i kaj nas e istiov slucaj....bog da cuva....nasiov kum voopsto ne ne ispocituva kako kumasini,koga prifati kumstvo mu bese namerata so eden udar dve muvi da utepa
,prifati kumstvo za da stigne vo mk so eden trosok i toj da se ozenel so nekoja koja 100god ne ja videl.posto kako mm si nasol nekoja a toj ne
,za svadbeni trosoci kumot sto trebase da plati nisto od toa...mada voopsto so mm i ne se zamaravme za toa,nego pred da dojde kumcevo vo sk zborel kuznae kakva seljanka nasol mm,ama luge koga dojde vo sk koga me vide poveke ne sakase da me pogledne,deka sosema sprotivno izleze od onoj film sto si go imal toj napraveno vo glavata,pa duri i majka mu nesakase da me pogledne so site se pozdravuvase taa samo mene me preripuvase mislam kulturna zena
ljubomora nevidena.koga ja donese i negovata tuka toa bese puvanje sto da vi kazam na gosti ni doagaat se drapaat se slapaat pred svekormi i svekrvami ko da ni dokazat deka stvarno se sakaat a koga site znaeme samo na kakov nacin se zemaa
od koga taa ostana trudna nigde gi nemase se idea kaj zolva mi aj otkoga se porodi taa togas pocna da mi se javuva i pak nie so mm jovo nanovo aj se napravivme na budali,posle godina dena pak taa ostana trudna pak gi snema se porodi i ne ni se javija,sega e vo krugot na zolva mi i svekrva mi (protiv mene)posto nemame so mm nemame nikakov muabet so negovata familija,a mojata kuma znaese tocno sto ni se slucuva i toa go zloupotrebija so mazot i,a i mnogu drugi podmukli i glupavi raboti ni pravea sto tesko bi pominale preku toa pak,i zatoa sega neznaeme kako da gi otkazeme