за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Nekoi tatkovci gi plasat mnogu raboti povrzani so bebeto,koi se tie?Od moe iskustvo maz mi se plasese da ja zeme Martina vo race,da ja banja so mene,da ostane sam so nea.... Sepak jas mislam deka najdobar nacin tatkovcite da se spravat so tie stravovi e da minuvaat sto poveke vreme so bebeto,zasto za razvojot na deteto mnogu e bitna i tatkovata angaziranost,a vo pogolem broj slucaitie kako da begaat od odgovornosta i zadolzenijata.Pa tatkovci na rabota,taka ne samo sto ke vlijaete na razvojot na vaseto bebe,tuku vlijaete i vrz sebe(nesvesno)i si ovozmozuvate ogromno zadovolstvo koe go pruza grizata za svoeto dete. Pa milicok citaj citaj vtoroto e na pat,ovoj pat nema izmrduvanje
< Поракaта ја уредил Elena -- 21.9.2009 1:45:14 >
13.03.2009, 10:40
Aleksandra
309
Jas mislam deka toa zavisi od samiot maz i majkata kolku se trudi da go vrbuva mazot za da i pomogne okolu obvrskite. Eve mojot primer za prvoto dete go banjase, go gledase, go setase i se po red a posle za vtoroto se isplasi deka istoto go ceka i samo vikase aj neka prestani da cica i celo vreme ke bide so mene i segde ke go nosam. Eve vtoroto dete ne cica veke 2 godini a, maz mi aber nema.
03.05.2009, 14:03
Боцко
806
Од моја перспектива, се што е во врска со Стефан не ми е тешко. Некој ќе рече прво дете, ама мислам дека не е така. Уште од првата секунда на породувањето поврзани сме засекогаш. Мислам дека присуството на породување има големо влијание. Од првиот ден правам се заедно со сопругата. Менувам пелени, спремам јадење, заедно го бањаме, го шетам, си играме и го заспивам кога сака со мене. Ништо не сум одбил и нема.
25.06.2009, 15:37
mami
8680
мм се прави со мене, што е поврзано со Лука уште откако излеговме од болница...го шета, го преоблекува, го бања, буквално се..ја немам овде моментално ама ке гледам најбрзо да ви ја поставам нивната прва слика
< Поракaта ја уредил Elena -- 21.9.2009 1:45:45 >
15.11.2009, 10:23
mami
8680
ајде мамички, какви се татковците со децата? паничат, не сакаат да седат сами со нив или не мрдаат без нив?
15.11.2009, 10:27
mami
8680
ја ветив првата слика..еве ја.занемарете го типот во позадина само
03.12.2009, 23:52
Еца
6692
мојот татичко не ска да седи сам со нив. Подобро тој ќе купи се што треба о ќе направи се по дома само да ги чува сам ех блазе си им на оние кои мм ги чуваат децата уште од бебиња. Има ли такви?
04.12.2009, 08:20
Iva
626
Мм со Михајло не се замараше толку многу околу негово чување додека беше бебе. Кога потпорасна веќе почна да го чува и сам. Додека со Тео работите се променија. Уште од почетокот тој го заспиваше, тој го смирување кога Тео плачеше и еве сеуште ги прави тие работи. Понекогаш дури ги чува сам дома и двајцата заедно.
04.12.2009, 08:25
profesorica
5709
Мм редовно си го чува Дамјан кога сум на час, си ручкаат заедно, менуваат пелени, се пресоблакаат, се бањаат, си играат.Татко и син
04.12.2009, 09:06
big_mama817
1331
мм многу ретко скоро никогаш и не го чувал сам значи секогаш заедно никогаш не го пресоблекол многу ретко го бања и тоа типичен балканец нели
11.01.2010, 12:18
profesorica
5709
а дали татковците им пејат на вашите најмили дечиња???
кај нас мм нон стоп и кога му мењава пелена и кога си играат со колички.значи освен мама кај нас пее и тато
11.01.2010, 12:20
Mila na mama
1152
мм подобро што не пее ич не е талентиран ако го чуеш ќе се исплашиш
11.01.2010, 12:24
profesorica
5709
Мила на мама па и мм не е некое славејче па не е страшно, тоа е меѓу вас.Мислам дека е слатко и на Дамјан баш му годи а јас само гледам од страна и си се смејам под мустак...добро ај ќе признаам и пуштам по некоја солза радосница
11.01.2010, 13:19
mami
8680
Ако почне да пее ке избега и Лука и јас а и нема некоја желба за пеење.. Ајде да ги чујам татковците на форумов- како се однесувате со вашите дечиња..поделете некоја интересна случка
19.07.2014, 16:56
SandraRo
240
Neznam dali e soodvetna tema no moram da prasam nesto.Zosto dusata mi izeze niz nosot...Mm koga svrsi namesto sperma da izleze izleze krv se uplasivme so i normalno odma trk na lekar upat i pravo na bolnica kade dokrotor rece deka nema nisto mozelo da e kapilar go prasa dali nesto tesko kreva i kreva toa i mu e rabota ....Pa ni dade dijagnoza N41 i na izvestajot pisi upatstvo za natamosno lecenje DG;Prostatitits chr CHEMATOSPERMIA HTA ne ubedi deka ne e nisto strasno i mu dade antibiotik.Pa sega ponedelnik odime na ginekolog ni rekoja za proverka na spermogram i sl dali nekoj ima nekoe vakvo iskustvo da mi kaze mislenje? pozz