EEE sega moze da se pisam tuka
Toj den poveketo znaete, prokrvarev okolu 12 na pladne, i posle si sednav ovde na rr , bolki nemav do 8 vecerta, samo po malce krvarev. Otidov kaj mojata maticna uste rabotese, i ona mi vika :"epa Adrijance otvorena si 3 cm i za saat-dva ke ti bide najpametno da si otides vo bolnica". I dodeka stignav do doma za da si ja proveram torbicata, pocna stomakot da me secka, na 15 minuti mi se povtoruvaa seckanjata:).Se zezav so mm vikam vaka ako boli jas so pesna ke rodam hihihi:)(se pokajav za taa recenica):))I otidov u bolnica, bolkite stanaa pojaki i okolu 23castot mi prsna vodenjakot, e togas me fatija onie vistinskite porodilni bolki. Si pravev nekoi vezbi tamu za da si olesnam, se otvoriv maksimalno do 12 na polnok, ama bebuskata mi bese malce povisoko, pa si setav po hodnikot, si stenkav:)) do 1 i 45 po polnok, me kacija na boksot i so dva napona, vo 2 i 10 po polnok, Eva veke placese:)). Mozam da kazam deka poragajot mi pomina dosta lesno, mi padna tesko posle, zasto mi napravija epiziotomija, a i jas sama sum puknala taka malku poveke, i me sieja saat ipol, i mislam deka toa bolese poveke od poragajot Ama dobro e sega zazdravuva poleka , no sigurno, malki tesko odam i sednuvam ama ok e, ke pomine:))
Ete toa e mojata prikazna za TOJ DEN:))