cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

Уметност

clock-img

15.03.2010, 22:52

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

Ron Mueck (born 1958) is an Australian hyperrealist sculptor working in the United Kingdom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ron_Mueck

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

< Поракaта ја уредил mother 29 -- 16.3.2010 12:53:14 >

clock-img

16.03.2010, 09:30

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Стварно типов има оргинален стил и нашол инспирација во реалните форми..Добар е..

< Поракaта ја уредил mother 29 -- 16.3.2010 12:54:59 >

clock-img

16.03.2010, 09:32

clock-img

April

pencil-img

1257

...ne znam...originalno....ama mene mi e malku too much...

< Поракaта ја уредил mother 29 -- 16.3.2010 12:56:49 >

clock-img

16.03.2010, 09:37

clock-img

Mila na mama

pencil-img

1152

Не ми се допаѓа. Во денешно време за се може да се рече дека е уметност ама можеш и да си кажеш ако е уметност не ми се допаѓа, Може јас сум без уметнички вкус ама не можеме сите да го имаме. 

< Поракaта ја уредил mother 29 -- 16.3.2010 12:57:37 >

love u all

clock-img

16.03.2010, 09:37

clock-img

Enika

pencil-img

1480

ИЗВОРНА ПОРАКА: April

Потпис...не сум јас баш многу по уметноста, ама ова малку ми е језиво

What goes around comes back around.

clock-img

16.03.2010, 09:41

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

ИЗВОРНА ПОРАКА: Enika

потпис

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

16.03.2010, 09:59

clock-img

baby mama

pencil-img

679

Страшни се ...

clock-img

16.03.2010, 11:11

clock-img

majka 79

pencil-img

836

ИЗВОРНА ПОРАКА: profesorica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Enika

потпис

potpis

clock-img

16.03.2010, 11:15

clock-img

big_mama817

pencil-img

1331

малку мие морбитно според мене ова и не е бас некоја уметност тоа е мое мислење

Децата се најголемо богаство :)

clock-img

16.03.2010, 11:26

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

малце се језиви.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

16.03.2010, 11:30

clock-img

matushka

pencil-img

510

ne ne ne ne neeeeeee....

clock-img

16.03.2010, 12:24

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

Umjetnost nas ne ostavlja hladne, netkom se sviđa, netko se plaši, netkom je odvratno... se razbirame?
Umejtnost mora,da probudi neke snažne osječaje, i dobra umjetnost uvjek pruži više pitanja nego odgovora ...

http://www.youtube.com/watch?v=pTy5cORM3CI

< Поракaта ја уредил agnes77 -- 16.3.2010 12:37:34 >

clock-img

16.03.2010, 12:41

clock-img

mami

pencil-img

8680

ммм, се сложувам..некако премногу ми е...

< Поракaта ја уредил mother 29 -- 16.3.2010 12:59:47 >

clock-img

16.03.2010, 16:41

clock-img

HristinAntonio

pencil-img

176

lele lugjeee stvarno se zgroziv

clock-img

16.03.2010, 16:53

clock-img

niki

pencil-img

4299

А зошто сите се згрозувате, што ви е тука грозно? Имаме теми кај што има слики од бебиња кои исто изгледаат како овие скулптури и таму сите коментари се со воодушевување, а овде обратно?
Скулптурите се толку реални што на прв поглед и не помислив дека се скулптури туку живи луѓе.

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

clock-img

16.03.2010, 17:07

clock-img

ripce

pencil-img

2148

Скулптурите се толку реални што на прв поглед и не помислив дека се скулптури туку живи луѓе.

потпис! мене ми се ок!

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

clock-img

16.03.2010, 22:26

clock-img

agnes77

pencil-img

1959

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

clock-img

17.03.2010, 08:47

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

ИЗВОРНА ПОРАКА: niki

А зошто сите се згрозувате, што ви е тука грозно? Имаме теми кај што има слики од бебиња кои исто изгледаат како овие скулптури и таму сите коментари се со воодушевување, а овде обратно?

Тотално се согласувам..И како што рече agnes77, уметноста треба да побуди чувства..Не секогаш во уметноста е третирано убавото, има едно цело движење во философијата на уметноста наречена „грдото во уметноста“ ама нејсе, овде не станува збор за тоа, овде типот обработува сосема реални форми некои од нив во надприродна големина..Како и да е, важно ве инспирираше да коментирате :)

clock-img

17.03.2010, 10:34

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Еве нешто од мојот омилен уметник Eduard Munch
user posted image Thank you for the feedback. Report another imagePlease report the offensive image. CancelDone

user posted image

clock-img

17.03.2010, 12:51

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

ИЗВОРНА ПОРАКА: niki

user posted image

clock-img

18.05.2012, 12:11

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Денес, 18 мај е меѓународен ден на музеите. По тој повод денес се организираат неколку настани на различни локации. Во 12 часот во Галеријата на Народната банка на Република Македонија е отворањето на изложбата „Ранохристијанското ѕидно сликарство од Епископската базилика во Стоби“. Понатака, во организација на Музејот на град Скопје, во просториите на Музејот на град Скопје ќе се одржи работилница на тема “Импресии од изложените археолошки предмети во Музејот на град Скопје, од богатото археолошко културно наследство“. Работилницата ќе се одржи во период од 10.30 часот до 12.30 часот, во Изложбената сала на археолошката поставка. И во Музеј на Македонија утре ќе се случат две поставки.

Дали вие одите во нашива музеи и колку често? И што мислите за нив? Ајде барем денес малку, во духот на денов да позборуваме за музеите.

clock-img

18.05.2012, 12:16

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Јас порано многу често одев во музеите, одев скоро на секоја изложба. Многу убаво се чувствувам кога сум во музеј, било кој, некако ме полни со инспирација, така опкружена со уметност. Порано често пати знаев да си влезам во Националната галерија и да си поседам еден саат. Многу ми недостига тоа. Сега некако се немам време за тоа. Сега тоа некако ми се случува само со одредени поводи, како на пример денес. user posted image

clock-img

18.05.2012, 12:30

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Исто како и Везилка. Порано многу често одев во музеј, одев на изложби, но денес ем мажена за уметник ем време не можеме да најдеме за да посетиме некој музеј. Обавезно на Бела Ноќ сме во некој музеј прво, па во галерии на пријатели, тој ден веќе 4 години го посветуваме на уметноста. Послендно бевме на изложба во Меморијалниот центар на Холокаустот, изложба на тема: Нови сведоци на холокаустот. Мм учествуваше, па сите заедно фамилијарно отидовме на отварањето.

А ако е убаво времето утре би сакала да ја однесам Нина во Национална Галерија.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

18.05.2012, 12:55

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Хи, хи баш чекав пост од тебе пошто имам читано дека си мажена за уметник user posted image и си викам Маца ќе пише нешто user posted image . Баш убаво што сакаш Н да ја носиш во НГ. И јас сакам Никола да го носам ама се си мислам дека е уште мал и ќе фати да ми трча таму како мува без глава и не ќе можам да го смирам. Си ја носела ли Н до сега по музеи?

clock-img

18.05.2012, 13:13

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Од бебе ја носиме. На 40 дена на прво место каде што ја однесовме беше уметничка галерија user posted image
Како помала сакаше да фаќа и да трча, ама не и дозволувавме. Сакаше да ја пипне секоја слика што и се свиѓа, барше да ја кренам да ја види.
Расте со слики околу себе, со четки, бои, хартии, веќе си има свој вкус, што и се допаѓа што не user posted image Лани дури и помина една недела на ликовна колонија. За чудо фаќаше само она што татко и ќе и дадеше, туѓи слики не фаќаше, само шеташе и гледаше.

Последни статии

article-img