се што имаш да си кажеш кажи си у круг на фамилијата
Дека не треба многу да си фер и да им погодуеш на сите...оти колку си подобар толку повеќе нечиниш...
ајде и другите?
05.01.2010, 15:59
ananikol
1568
Ne im veruvaj na lugeto so se falat,
veruvaj vo ona so ke go vidis a ne slusnis....
05.01.2010, 16:00
Палешка РР
7505
Прво да скокнам, па да кажам ОП.
05.01.2010, 16:01
arh_diz
7198
Многу луге лажат Секој се бори за себе Лесно може да те наместат Бегај од лицемерните
05.01.2010, 16:04
karla
224
- Trkaloto se vrti!!!
-ne postojat povekje vistinski prijateli,za zal, sekogas koga si vo nevolja mozes da se potpres samo na sebe i na onoj so koj si odlucil da go delis zivotot t.e. na tvoeto semejstvo
-Ako imas cista dusa i ako ne pravis nikomu zlo, koga togas, sto e tvoe ke si dojde.
05.01.2010, 16:05
ripce
2148
што и да правиш прави го како што треба, ако не воопшто не ни почнувај
< Поракaта ја уредил ripce -- 5.1.2010 16:06:07 >
05.01.2010, 16:11
Maria
533
Ne im veruvaj na lugeto,duri i najdobriot prijatel moze da te razocara.
05.01.2010, 19:24
penelopa
3419
ИЗВОРНА ПОРАКА: karla
- Trkaloto se vrti!!!
- Секое зло за добро е.
05.01.2010, 22:54
Bogdancanka
5422
животот е еден и затоа уживај во секој момент зашто не се знае утре што те чека.... не верувај на секој........ животот е тркало не гледај кој си гледај што ќе бидеш..
05.01.2010, 23:01
Anushka
1392
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka
животот е еден и затоа уживај во секој момент зашто не се знае утре што те чека.... не верувај на секој........ животот е тркало не гледај кој си гледај што ќе бидеш..
koga pravime dobro, go pravime za sebe si. Koga pravime zlo, si go pravime na sebe si.
05.01.2010, 23:02
mis.
3845
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka
богданчанка поучно и јас доста се потпирам на овие тврдења и ми се како парола за животот.
06.01.2010, 00:12
jovanka
1745
Dobroto so dobro se vraka Trkaloto se vrti Bidi pozitiven dokolku ne si togas ti samiot na sebe si neprijatel broj eden
06.01.2010, 00:22
Еца
6692
Животот е еден и не вреди да се троши на завист, љубомора, лицемерие.
За секое лошо велам, кој знае зошто е тоа на добро!
Кој ме лаже себе се лаже, не мене.
Секое утро подари си насмевка во огледалото и денот ќе ти биде поубав (проверено - делува)
Кога си тажен-исплачи се, тагата нека ја однесат солзите.
Зошто паѓаме? За да научиме да станеме. Секое искушение е со причина.
06.01.2010, 00:26
nadica
4381
Животот е еден и не вреди да се троши на завист, љубомора, лицемерие. За секое лошо велам, кој знае зошто е тоа на добро! Кој ме лаже себе се лаже, не мене. Секое утро подари си насмевка во огледалото и денот ќе ти биде поубав (проверено - делува) Кога си тажен-исплачи се, тагата нека ја однесат солзите. Зошто паѓаме? За да научиме да станеме. Секое искушение е со причина.
потпишувам
06.01.2010, 00:28
alex_mo
636
Биди искрена и позитивна личност,луѓето со вистински вредности занат да ги препознаат твоите кавалитети.....,а тоа е отскочна даска во животот..... Имаше една песна .....После дождот сонце иде........(кога сум имала тешки моменти со оваа мисла заспивав)
06.01.2010, 00:34
denicka
620
ИЗВОРНА ПОРАКА: alex_mo
Биди искрена и позитивна личност,луѓето со вистински вредности занат да ги препознаат твоите кавалитети.....,а тоа е отскочна даска во животот..... Имаше една песна .....После дождот сонце иде........(кога сум имала тешки моменти со оваа мисла заспивав)
potpis
06.01.2010, 00:39
pacuvce
1289
Uf,mnogu...
Sekogas da izbrojam do 10 pred da napravam nesto... Deka e lesno da se skaras,zatoa sto lugeto se raspolozeni za karanje...Zatoa sekogas imaj nasmevka na liceto... Nikogas da ne zaplacam pred drugi luge...Solzite se kako magnet za onie koi sakaat da te povredat...
< Поракaта ја уредил pacuvce -- 6.1.2010 0:48:29 >
06.01.2010, 00:45
Bitolcanka
2461
Не верувај во секого, дури ниту во најблискиот пријател, потпирај се на семејството.
Секое лошо за добро е, што и да е, ќе помине.
Ништо не е на лагер, за се треба да се помачиш.
Твојот карактер - твоја судбина.
Кој на друг му копа јама, сам паѓа во неа.
Кога се обидуваш да наштетиш некому, сам себеси си наштетуваш.
Се се враќа, се се плаќа.
Порано или подоцна, секој го добива заслуженото.
Не им го прави на другите она што не сакаш да ти го прават тебе.
Ако сам не се почитуваш не очекувај ниту другите да те почитуваат.
Ако одиш низ пеколот, не застанувај. (Секогаш оди докрај.)
06.01.2010, 00:49
Матеа
180
Трпение спасение! Смејте се, смеењето е половина здравје! Здравјето пред се! Верувај во себе и во своите способности! Се живее само еднаш! Радувај му се на секој нов ден и пречекај го со насмевка, храбро и достоинствено!
06.01.2010, 09:45
tereza
784
ИЗВОРНА ПОРАКА: karla
- Trkaloto se vrti!!!
-ne postojat povekje vistinski prijateli,za zal, sekogas koga si vo nevolja mozes da se potpres samo na sebe i na onoj so koj si odlucil da go delis zivotot t.e. na tvoeto semejstvo
-Ako imas cista dusa i ako ne pravis nikomu zlo, koga togas, sto e tvoe ke si dojde.
целосно потпишувам
06.01.2010, 12:09
Mila na mama
1152
За се што сакаш во животот мора да се избориш сам. Животот е краток уживај во секој негов миг. Научи да ја препознаеш среќата.
06.01.2010, 12:21
beki RR
511
Трпение, спасение. Трипати мери еднаш сечи. Се што ќе научиш во животот еден ден ќе ти се исплати. Колку повеќе пријатели има човек, толку е побогат. Верувај си само сам на себе, се друго прифати со резерва. Среќата никој не може да ти ја земе. планирај ја иднината, но никогаш не заборавај само денес е се што имаме.
07.01.2010, 00:08
nana
72
Држи ги пријателите блиску,а непријателите уште поблиску
07.01.2010, 10:29
mother 29
4405
не се потпирај на други,за се треба да се избориш сам! на никој не му верувај безрезервно освен на најблиските! не очекувај од другите премногу! лугето по природа се егоисти! бегај од љубоморни луге!
09.01.2010, 08:48
HristinAntonio
176
nikogas nemaj verba vo nekoj celosno...taka pomalku ke se razocaras......