за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
на еден хрватски сајт прочитав за една американка која ја доживува најголемата трагедија на светот. 28 годишната Џоен откако го земала во раце својот тукушто роден син почнала да се исфрла и набрзо била покриена со пликови. По извршената биопсија кај неа е востановена дијагноза- ретка болест на кожата- Pemphigoid Gestationis, предизвикана од алергиска реакција која се развила уште за време на бременоста. Ваква алегрија се појавува во една од 50.000 бремености, а настанува кога во телото за време на бременоста се создаваат антитела кои се борат против протеините кои настануваат кога жената е бремена. Докторите ја предупредиле дека оваа состојба може да трае со години и дека има 95% шанси да се повтори и со следната бременост. Иако оваа алергија не влијае на нејзиниот син, следното дете би можело да има негативни последици. Додека Џоен ја лечеле со јаки стероиди, нејзиниот сопруг се грижел за бебето. После цел месец лечење таа прв пат можела да го држи во раце своето бебе а да не чувствува болка. Денес за да се приближи до своето дете таа треба да облече облека од муслин. А алергијата ја контролира со помош на јаки дози лекови
30.07.2009, 12:08
niki
4299
Uf strasno, ne daj boze na nekoj da mu se sluci. Jas kolku si ja gnjavam kerka mi ne bi mozela da zamislam da nemozam da ja pipnam.
30.07.2009, 12:12
mami
8680
леле и јас истото си го помислив... колку е Лука цело време со мене и до мене, еве синока спиеше склупчен до мене цела нок и да не можам да го допрам ауу ке си пукнам
04.08.2009, 21:40
Natasha5
830
ne mi se veruva ne bi mozela da ziveam taka
13.03.2010, 13:06
biljana_ppp
63
so li nema da cue covek veke,nogo strasno za majkata cncnc
13.03.2010, 15:39
Cacko
1127
strasno,samo toa ke kazam
13.03.2010, 20:26
zami
574
Lele sirota zena, kojznae kako i bili i kako i e seuste.