cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

чоколадо или бонжита?

clock-img

02.06.2009, 14:20

clock-img

mami

pencil-img

8680

закое попрво би се одлучиле? чоколадото е послатко а бонжитата поздрава

clock-img

02.06.2009, 14:36

clock-img

Anushka

pencil-img

1392

ako e vo mala kolicina (stangla) i dvete se zdravi. Bi se odlucila za crno cokolado ili mala bonzita. Arno ama, nitu dvete nese da se utepas od zdravje - za zal, vo zabluda sme deka musli, integralni gricki i slicni napravii se zdravi.
najzdavo e sirovoto - ovosje, med, maltex...
ama, sega pa nema da pukame od zdravje - eden den, cokolatce, drug ovosen kup so slag, tretr den bonzita, cetvrt sladoled i se' taka

clock-img

02.06.2009, 21:22

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Јас сум почесто за Бонжита, бидејќи и Мартина не може чокочлдо, а може бонжита, идеален десерт за двете, значи кај нас Бонжита дефинитвноuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

17.08.2009, 18:26

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

mamicki ve molam za odgovor koj znae dali cokoladata proteruva na prolivce ili pak stvara zatvor?

clock-img

17.08.2009, 18:42

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Создава затвор.

clock-img

17.08.2009, 18:49

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

ok a dali toa se odnesuva i na belo i na crno cokolado i onie polnetite so puter i ostalo?

clock-img

17.08.2009, 19:15

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Па да.Во суштина сите слатки работи можат да предизвикаат затвор.

clock-img

18.08.2009, 14:17

clock-img

Буба

pencil-img

2

Не дека тоа е нешто од толку големо значење па да се мислам. Ке ги понудам и двете па кое го сака нека го крка.
Се согласувам со Анушка „eden den, cokolatce, drug ovosen kup so slag, tretr den bonzita, cetvrt sladoled i se' taka„

clock-img

29.10.2009, 12:37

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

деф. бонжитце .ги обожава сите вкусови..а мојот не јаде(по малце,ептен) чоколадиuser posted image

clock-img

29.10.2009, 12:40

clock-img

mis.

pencil-img

3845

И моево е по чоколадите не сака бонжита иако знам дека се подобри ама ај докажи му дека е така.

clock-img

29.10.2009, 12:43

clock-img

profesorica

pencil-img

5709

чоколадо си сака ама по малку му давам животинсо царство или киндер чоколадо а бонжита еднаш или два пати сме пробале и исто сакаше.повеќе сум за бонжита отколку за чоколадо.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

clock-img

29.10.2009, 12:46

clock-img

Mila na mama

pencil-img

1152

Јас сум обожавател на чоколадо па и тоа најчесто и понудувам на Мила ама Мила не е по благото ќе касне киндер не ме одбива ама кога може да бира бира смоки. Ако и давам пак чоколадо со ориз оризот го јаде а чоколадото го фрла или плука user posted image user posted image user posted image па сега наместо чоколадо со ориз купуваме само ориз. Бонжита не сум и дала, не ми текнало ама ќе пробам.

love u all

clock-img

29.10.2009, 12:49

clock-img

mami

pencil-img

8680

јаде и тоа и тоа...ако треба да бира меѓу тие две тој ке одбере чоколадо, но обично после дневно спиење ке му понудам бонжита и ке си ја изеде цела па после имаме чоколатце за десерт

clock-img

11.03.2013, 15:49

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Sin mi ne e mnogu po blagite raboti , bonzita mu nemam dadeno dosega

Биди тоа што си

clock-img

11.03.2013, 15:51

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

V ne e po blagoto , megjutoa ako vekje resi da jade blago definitivno Pingvi ili bilo koj dug bar na Vitalia ili Corny.

clock-img

11.03.2013, 15:56

clock-img

mila28

pencil-img

1052

Jas sum Crno cokolado :) I bonzitata ne e tolku zdrava kako sto se misli, polni se so sekeri i vitamini vo tragovi(a ne kako sto pisuva na opakovkata) ima novi so a,c,d ,e ..aha pazi da ne user posted image Dobro e sto sodrzat fiber za razlika od cokoladite, megutoa sepak sekoj si znae. Jas licno bi dala cokolado i bi gledala da bide so pogolem procent na cisto cokolado> Cokoladoto sodrzi antioksidanti, stiti od infekcii.zvcui smesno no navistina e taka..pomaga vo reguliranje an sekerot vo krvta...a i sin mi ke znae ruckal cokolada a ne bonzita pa potoa povtorno da bara cokolada :D

< Поракaта ја уредил mila28 -- 11.3.2013 16:06:38 >

Your children will become what you are; so be what you want them to be

clock-img

11.03.2013, 15:56

clock-img

mamicka_26

pencil-img

280

Чоколадо дефинитивно и тоа киндер најмногу

clock-img

11.03.2013, 15:59

clock-img

rina13

pencil-img

1147

едно време се убивав јадејќи бон жита што мислам ми никна во стомаков, сега практикувам бела милкаuser posted image user posted image user posted image

clock-img

11.03.2013, 16:03

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

Син ми обожава црно чоколадо, а сака и Киндер чоколади. За животинско царство да не правиме муабет. Јас му давам ако ептен бара, не се смирува. Ама пошто кај баба му си ја добива дневната доза user posted image јас избегнувам да давам благо.
А бонжита или други житни плочки имаат еден куп шеќери и адитиви, така што, не би давала од нив. Подобро дома ќе направам гранола да му давам, ама мојов не јаде такви работи, житарици само со овошје насабајле, инаку нема шанси да ги јаде.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

clock-img

24.04.2013, 14:51

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Сега ги откривме бонжитките user posted image Никола не е многу по благото ама во последно време (сега дури се постите пошто дома мажле купува такви житни барови за ужинка) и Никола си апнува.

clock-img

24.04.2013, 15:11

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

Не дека има повеќе корист од некое, но сметам дека е помалку штетно чоколадото. Како што пишала и Calypso, бонжитите се со вештачки ароми и засладувачи, па не ги употребувам. Општо, од благо Тина јаде киндер чоколадо, животинско царство, некоја лажичка мед и сладолед. Освен медот, другото гледам да не биде повеќе од 3-4 пати неделно

clock-img

10.06.2013, 14:24

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Во последно време се префрливме на витанова :)

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

10.06.2013, 14:27

clock-img

lilicka

pencil-img

866

Може витанова супер сеuser posted image

clock-img

10.06.2013, 14:28

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Чоколадо

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

10.06.2013, 14:29

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

epa cokolado
sega si apnav edno coko biskvit

Последни статии

article-img