за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
За мене ова се две различни работи. При секс го задоволуваш телото. Додека водење љубов е едно спојување на задоволување на телото и срцето,т.е учествуваат и чувствата.
Што мислите вие?
13.07.2009, 13:22
mami
8680
потпишувам целосно...сакам да водам љубов со мм, сексот ми е онака баш само да го задоволиш телото
13.07.2009, 13:31
Mammy
337
Водењето љубов е еден посебен чин на взаемно сплотување на две тела..Значи тука веќе и осеќаш и целосно се предаваш.. А додека пак сексот - е тој може да биде со едно, две, три и повеќе тела..чиста страст и потреба..
Сексот е повеќе поврзан со страст отколку со вистинско уживање..
А што ви останува повеќе во меморија - страстен секс или водење љубов?
13.07.2009, 13:34
caci8
35
eve jas naprimer ako ne vodime lubov nesum zadovolna nemoze samo onaka aj na brzinka hahahah i toja e ubavo i ona e bubavo hhahah
13.07.2009, 13:50
Mammy
337
А не значи дека сексот е нешто на брзинка..Тој може да трае многу подолго од водењето љубов..
13.07.2009, 21:05
mami
8680
се сложувам со мамму, сексот може да трае и многу подолго...не ми се свиѓа тоа, тоа ми е како авантура за една ноќ...а затоа обожавам да водам љубов со мојот најмил...
16.07.2009, 15:14
simona
11
samo vodenjeto ljubov gi zadovoluva vasite potrebi na teloto a voedno i na partnerot.Nie so mm vodimi lubov i sme zadovolni od toa
16.07.2009, 15:23
Mammy
337
А дали некогаш глумите - мислам на тоа да бидете во улога на некоја друга, или на пример тој е во улога на некој друг..( како што гледаме по филмовите - тој е водоинсталатерот, а вие на пример една очајна домаќинка- или вие сте собарка во некој хотел) Малку знае да биде смешно, ама тоа мажите страшно ги пали.. До каде оди вашата фантазија при водењето љубов?
ponekogas sakam vodenje ljubov ako sum poveke respolozena, a ako ne sum samo seks
16.07.2009, 15:46
Mammy
337
thanx mami..
07.08.2009, 00:31
Лејди
187
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena
За мене ова се две различни работи. При секс го задоволуваш телото. Додека водење љубов е едно спојување на задоволување на телото и срцето,т.е учествуваат и чувствата.
Што мислите вие?
Точно така, истото размислување го имам и јас.
Секс- Задоволување на сексуалните потреби.
Водење љубов-Споделување на чувства, емоции и нежност.
07.08.2009, 00:49
nadica
4381
se razbira vodenje ljubov jas mislam deka samo neispolnet i necelosen covek moze da ima seks dodeka ostanatite vodat ljubov
02.10.2009, 16:10
big_mama817
1331
ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena
Што мислите вие?
Потпишувам во целос
02.10.2009, 16:24
pericka
72
i ednoto i drugoto hah
03.10.2009, 12:10
mother 29
4405
и двете,кога- како
03.10.2009, 12:11
profesorica
5709
ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29
и двете,кога- како
потпис!
03.10.2009, 17:33
daniel
209
i dvete
03.10.2009, 17:34
Iva
626
и едното и другото.
06.10.2009, 10:49
bibi
124
па, јас сум повеќе за водење љубов, но може некогаш да откачите, па да биде и секс ,зошто да не, се дури го правите со личноста што ја сакате. ЈАс го обожавам мојот сопруг така што мислам дека и едното и другото е возбудливо. А, за водењето љубов се знае дека тоа е тоа што ни ја исполнува душата после чинот, задоволството дека сте биле едно со саканиот, сето другото проаѓа со оргазмот и воздишките, нели
06.10.2009, 11:36
niki
4299
Чист секс без емоции и чувства може да ви се случи само со некој кој не го познавате или површно се познавате и не сте емоционално врзани. Со сопругот или сопругата со кои сте години заедно, сте создале семејство, ги познавате длабоко во душата, ги сакате сте вљубени во нив и поминувате цели денови со нив нема секс, секогаш водите љубов. Да, некогаш ќе се случи да дојде од некаде и веднаш да преминете на акција, но тоа што во моментото немало класична предигра не значи дека е тоа само секс. Сигурно пред неговото доаѓање, сте разговарале по телефон, сте фантазирале и вие и тој за сексуалниот чин, сте го гледале него во вашите мисли и тој вас и така се развила страста и експлодирала во моментот. Тоа не значи дека сте ги исклучиле емоциите, ниту нежностите и сте се препуштиле инстиктивно на исполнување на животинските потреби. Водење љубов е секоја прегратка во текот на денот, секој бакнеж кој крадешкум завршил на вашиот образ додека готвите, секој допир при разминување додека извршувате разни обврски, секоја мисла во вашата глава за саканиот. Се тоа може да ве доведе до интимен однос исполнет со љубов и нежности и силни чувства без притоа да прибегнувате кон стереотипите за предиграта која вклучува свеќи, купки, ароматични масла, свилен долен веш или незнам што. Тоа се сцени од филмови, ни се случуваат понекогаш, но заедничкиот живот е вистинското водење љубов и ни се случува секојдневно на сите и никогаш не остава место само за безчувствителен секс. Впрочем луѓе сме не сме животни.
06.10.2009, 11:39
ostoun
436
Se sluzuvam potpolno so niki
06.10.2009, 11:53
bibi
124
е, како си го напишала, алал ти вера Браво, ники, секоја чест
06.10.2009, 11:55
mami
8680
06.10.2009, 11:58