за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Џим Розентал минатата година ја напуштил својата 20 годишна кариера во односи со јавност за да стане свештеник. Воопшто не го загрижил фактот дека на новото работно место ќе има 70% помала плата и ќе гради кариера од почеток. Тој денес живе во Лондон и ужива во својата работа. Ричард Реид ја напуштил својата добро платена работа како тонски мајстор за да стане пожарникар. "Пожарникарите имаат многу ниски плати со оглед на тоа дека спасуваат човечки животи". Парите не се пресудни за задоволство. Најсреќни се оние луѓе кои со својата професија им помагаат на другите. На листата на среќни работни места се наоѓаат: · Свештеник · Пожарникар · Физиотерапевт · Наставник · Уметник Најмачни работни места: · Физички работници · Сопственици на ресторани · Продавачи · Оџачари · Келнери
< Поракaта ја уредил Еца -- 25.1.2010 8:33:43 >
15.01.2010, 23:03
pacuvce
1289
Јас сега кога би менувала професија,би станала фризерка...Ем ги знаеш сите трачеви од маало,ем сите ги разубавуваш и си одат среќни од кај тебе,ем секогаш имаш средена фризура...Вака закопана во документи,немаш никаков feedback и што би рекол нашиот директор по цел ден правиш пиши-бриши...
15.01.2010, 23:20
Anushka
1392
ИЗВОРНА ПОРАКА: pacuvce
Јас сега кога би менувала професија,би станала фризерка...Ем ги знаеш сите трачеви од маало,ем сите ги разубавуваш и си одат среќни од кај тебе,ем секогаш имаш средена фризура...Вака закопана во документи,немаш никаков feedback и што би рекол нашиот директор по цел ден правиш пиши-бриши...
може! Јас би била кондуктер, си се возам по цеееел ден
15.01.2010, 23:31
***Lide***
341
jas sum laborant i rabotam na strukata vo privatna laboratorija i super e uste 2 meseci pa posle na porodilno
15.01.2010, 23:39
Bitolcanka
2461
Дипломирана учителка, наставничка во основно училите со предметна специјалност информатика, наскоро и м-р по педагошки науки и потенцијална инспекторка во училиште, асистентка на факултет, советничка во министерството за образование и наука...,но невработена за жал Професиите кои имаат цел: образование, воспитание, нега на луѓе и сл., се сметаат за среќни. Секој што чувствува задоволство од својата професија, ја сака и ужива при работата, е среќен човек. Јас во блиска иднина се гледам како вработена во делот на образованието.
15.01.2010, 23:43
jovanka
1745
Dodeka da se vrabotis vo obrazovanie neznam uste sto treba da napravis i kolku vreme da pomine.I jas ti se pridruzuvam vo nevrabotenite koi seuste si ja cekaat srekata za rabota na struka.
24.01.2010, 15:05
Izabella
54
Doktor, momentalno na specijalizacija
24.01.2010, 15:26
talisman
96
Новинар т.е новинарка
24.01.2010, 15:39
BILE.F
670
Јас завршива на Градежен Факултет, смер Геодезија, и работам по струка Геодетски инженер!
(Ако има некој од РР проблеми со катастарот на недвижности, тука сум)
24.01.2010, 16:58
Annabel
425
Јас сум економист, работам во банја, моментално сум на боледување....
24.01.2010, 17:20
^SARA^
73
Здраво на сите !! Јас сум м-р по Логопедија. Морам да ја пофалам рингераја,прекрасна страна и единствена од ваков тип во Македонија.
24.01.2010, 17:36
Annabel
425
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annabel
Јас сум економист, работам во банја, моментално сум на боледување....
Работам во банка
24.01.2010, 17:46
BEBICA
2014
ИЗВОРНА ПОРАКА: ^SARA^
Здраво на сите !! Јас сум м-р по Логопедија. Морам да ја пофалам рингераја,прекрасна страна и единствена од ваков тип во Македонија.
E draga Sara poradi toa sto ste logoped bi bilo ubavo da otvorite tema na primer prasanja za logoped ili nesto slicno po tvoj izbor i nie se sto gi interesira nasite ringerajki okolu govorot na deteto da ni objasnis.I jas bi ti postavila nekolku prasanja. Se nadevam deka ke ni pomognete.Poradi toa sto strucnosta e na prvo mesto i mene na primer mnogu bi mi znacela.
Pozdrav i dobredojdovte na RR
26.01.2010, 01:30
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: jovanka
Dodeka da se vrabotis vo obrazovanie neznam uste sto treba da napravis i kolku vreme da pomine.I jas ti se pridruzuvam vo nevrabotenite koi seuste si ja cekaat srekata za rabota na struka.
Така е Јованка, но треба да се бориме за својот сон, својата животна желба. Надежта последна умира
26.01.2010, 01:34
Bitolcanka
2461
Добро ни дојде Сара Навистина, прва и единствена од ваков тип во нашата држава е нашата РР, незаменлива ... Мило ми е што ќе се дружиме и што се зголемува нашето семејство РР
26.01.2010, 08:55
mis.
3845
ИЗВОРНА ПОРАКА: BEBICA
E draga Sara poradi toa sto ste logoped bi bilo ubavo da otvorite tema na primer prasanja za logoped ili nesto slicno po tvoj izbor i nie se sto gi interesira nasite ringerajki okolu govorot na deteto da ni objasnis.I jas bi ti postavila nekolku prasanja. Se nadevam deka ke ni pomognete.Poradi toa sto strucnosta e na prvo mesto i mene na primer mnogu bi mi znacela.
Pozdrav i dobredojdovte na RR
бебица целосно ја подржувам твојата идеја.Се надевам на сара нема да и претставува мака тиуку задоволство да ни помогне на нас мамичките на рр.
27.01.2010, 10:58
mamasane
140
zavrsiv sredno pedagosko uciliste, a rabotam 10 godini vo makedonsko-slovenecka firma kako administrativen referent a poslednava godina kako sekretarka i mnogu si ja sakam rabotata
27.01.2010, 11:10
dostickage
2181
Jas sum diplomiran ekonomist i rabotam vo stransko pretstavnistvo. Poradi bremenosta na hold se postiplomskite na MBA Management.
Edvaj cekam porodilno :-)
27.01.2010, 14:01
April
1257
професор по англиски јазик
веќе неколку години вработена во едно приватно училиште за изучување странски јазици
I LOVE MY JOB
27.01.2010, 14:10
ivaelena
31
Дипломиран Инженер Технолог, сеуште невработена
02.02.2010, 23:02
Magi4ka
2
Јас сеуште учам средно,но за неколку месеци ќе бидам Туристички техничар,па планирам да се вработам во некоја т.агенција или туроператор за да стекнам малку исклуство па после и сама да си отворам агенција,сите членови на рингераја ќе патувате по најповолни цени...поззз
04.02.2010, 15:52
^SARA^
73
Malku docna vi odgovaram no..... Mnogu vi blagodaram za prekrasnoto dobredojde i za .Sekako ke ima nekoja tema samo da naucam nekoi raboti,kako funcioniraat,eve seuste ne mozam da si postavam slika na profilot potocno avatar.Ne znam zosto ne mi uspeva ,a gi sledev site upatstva . Dokolku nekoj ima nekoja maka ili saka da prasa nesto slobodno neka mi pisi , kolku sto mozam ke pomognam. Pozdrav do site ringeraja clenovi
07.02.2010, 21:39
jana3
9
Doktor po veterinarna medicina
07.02.2010, 22:11
topce
523
дипломиран електротехнички инженер
10.02.2010, 23:08
pacuvce
1289
Најдобрите и најлошите професии за 2010 година
Статистичарите кои прават проценки на веројатност и ризик ја имаат најдобрата работа во 2010 година, додека работата на нафтена платформа како општ работник се смета за најлоша...Тоа го покажува истражувањето на CareerCast.com. Сајт за барање работа ја поместува листата за 10-те најдобри и 10-те најлоши професии. Таа е составена врз основа на истражувањето на околу 200 работни места.
Најдобрите професии за 2010 година
1. Статистичар за веројатност и ризик 2. Инжинер по софтвер 3. Компјутерски аналитичар 4. Биолог 5. Историчар 6. Математичар 7. Помошник – адвокат 8. Статистичар 9. Сметководител 10. Заболекар