ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana
И јас да сум свекрва нема да дозволувам некој да ми го нарушува редот и спокојот што толку време си го имам. Извинете ова е само мое мислење но навистина сметам дека кога некој ќе дојде да ми живее во мојот дом треба да се прилагоди на моите правила, ако сака поинаку бујрум нека си живее сам.
Potpis
Nemoze nekoja sto dosla vo mojata kuka da mi akzuva sto da pravam ili uste da kazuva kako jas ne sum cistela ataa cistela i da ne nabrojuvam.Jas se soglasuvam so postovite na bombica.Nemoze nie mladite se da znaeme i da sme najpametni.Stavete se malku vo situacija vie ste svekrvi i vasta snaa postojano kazuva loso na sin vi , mazot tuka se naoga vo nezgodna situacija
Некако не се согласувам целосно со вашите мислења.
Прва причина е тоа што ете пример јас отидов снаа не со цел да барам хармоничен живот со свекрва, туку со МАЖ! Но, ако живеењето во заедница го налага тоа, тогаш и двете ќе се приспособиме една на друга. Колку и да имало претходно ред и спокој, немало уште едне член (снаа). Исто е кога и бебе доаѓа во куќата. Нов член, нови промени во домот и привикнување на целата ситуација.
Според вас излегува дека нејзина куќа, нејзини правила. Тогаш, што ако мм е домазет?Моја куќа, мои правила?!? Не и не!
Јас имам син, и јас ќе бидам свекрва еден ден. Но, ќе имам разбирање за големата промена што ја трпи снаата, но и ќе имам разбирање за потребата од интима на новите сопружници. Редот и хармонијата ќе останат да си ги имам јас со мм, а мојот син ќе треба да има мир со неговата сопруга. Е ако снаата проба да го наруши мојот однос со мм или јас нејзиниот со нејзиниот маж т.е син ми, тогаш настануваат проблемите.
А верувам дека ниедна снаа не почнува да брмчи и да се жали од свекрвата без причина. А додека свекрвите знаат да си ПРЕувеличат.
Еве само ЕДЕН пример од многуте, ја прашав свекрва ми како го пржи стекот, зошто така на золва ми мн и се допаѓал. И она ми кажа и покажа. Земав јас да пржам она стои и не се трга, си земала вилушката и она си става, она си ги обрќа. Јас побарав од неа само да ми каже и еднаш да покаже и толку,и постојав десетина мин, гледам дека и двете за џабе губиме време и си се тргнав јас.И реков неколку пати дај, она еве вака еве така, сто пати ми повтори како треба, демек јас прв пат се среќавам со такво нешто и на крај пак не дава јас да пржам. Муабетот потоа бил: Ми го остави снаата јас да го пржам стекот, а таа си излезе.
< Поракaта ја уредил blond -- 29.3.2012 8:24:57 >