gi procitav site postovi, no definitivno, ne prepoznav policemerna i ponametliva sveki od mojana doma nema. Duri ne i vlegov u kuka bese med i mleko, kafinja ruceci sto ti ne. Duri i na momenti pomisluvav ovaa bolja i od majka mi ( nedaj boze pak da mi se desi takvo neso) No otkako se zemavme so maz mi i se porodiv, ona bukvalno SE ZNAESE a jas nisto!!! I blagodaram za pomosta sto mi ja pruzi duri da se snajdam so sin mi, no treba covek da si gi znae granicite. Jas probuvav da prekutuvam, po priroda sum smirena i tesko da me iznervira nekoj, no po 6 meseci ke se frlese so noz po mene zosto i kazav se sto mi lezese na dusa i sto ona nikako ne sakase da go prifati. Mislam deka i jas sum krivata sto i dozvoliv da mi se mesa premnogu, no ednostavno ona se znaese. i sto treba da se jade, i kako treba da se cisti, bas bukvalno se. pa dobro, jas ne sum od mars padnata, si gi znam tie raboti, no ne sum i dovolno dobra.i taka pocnav da si sobiram u mene ( na mm nisto ne mu kazuvav) pa ke puknev na 6 meseci slednite 3 godini i ke i iznakazev se sto trebase da i bide kazano. Mrazam koga go zaspiva sin mi te u soba kaj nea, te u dnevna (segde samo ne tamu kaj so sum i kazala ja, kaj nego u krevet) go brka niz dvor i po ulica za jadenje ( segde samo ne na masa, kaj so treba da se jade) se kakame uste u pelena ( noksirot e nepoznat poim za nea) koga ke se vratam od rabota toj e isprljan do gusa, znaci voda i sapun isto nepoznato i taka natamu do beskraj....da ne pocnuvam da zboruvam sto se mi ima iznakazano za mene ( kako jas ne sum dovolno dobra i vredna za maz mi, ne mi vredel fakultetot, majka mi i tatko mi bile ovakvi, onakvi, po koi zborovi jas zbesnuvam totalno zosto nema zosto da gi mesa lugjeto koi doagjaat samo na kafe i lafmuabet na 3-4 nedeli i nikogas ne mi se zamesale u nisto, ne sum cistela ubavo( ednas sum ja zaboravila lajsnata u wc da ja prebrisam na glava mi se kaci) ona samo cistela po doma( koga stanuva u 5 saat sabajle za da brise prozori, pri sto neam namera vo toa vreme drustvo da i praam) u tie kavgi nasi so se desavaat na 5-6 meseci, posle koi ona se ponasa kako nisto da ne bilo. Posle poslednata kavga sto se desi pred okolu 3 meseci koja bese najgolema resiv se da mu kazam na mm, pri sto da ne kazam se izraduvav, ama stvarno se izraduvav zosto zastana na moja strana i i rece da me ostavi na raat da si pravam mene kako sto mi odgovara. Fala bogu sto se delime sledniot mesec, pa se nadevam deka ke me ostavi sama da si sreduvam po doma. Veruvajte deka na rabota sum do 5, i sin mi go setam popladne, i se mi e sredeno po doma, a ona po cel den doma pa koga se vrakam doma vo dnevna e kako da padnala atomska bomba.
taka da, posle moevo iskustvo na site so uste ne probale kako e da se zivee so svekvrva so znae se, bi im preporacala nesto: ne se zbizuvajte premnogu so svekrvite, zoso tie ne vi se majki i nikogas nema da ve sakaat kako kerki, vednas kazete si sto vi smeta i kako sakate da si gi resavate problemite, za posle da ne bide kasno pa da se raspravate celo vreme kako mene. a jas se nadevam deka ke mi se sredat rabotite od septemvri, pa ke vidime :)