за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Еве уште едно од мене што го сретнав пред некое време на Фејсбук. Нели во денешнава ера на компјутеризација сите станавме "експерти" за компјутерскиве термини,па пораката на една жена беше оваква: "Не можам да ти пуштам слики бидејќи вчера ми го ферментираа компјутерот" Такви бисери безбриој по форумиве.
24.06.2010, 11:43
Bogdancanka
5422
хехехехехе добра била жената и го ферментирале компјутерот
24.06.2010, 14:56
big_mama817
1331
на албански kur е кога додека на македонски нели има значење на машки полов орган, потоа пушим на албански е одмор на македонски е пуушам и еднаш збориме со едни пријатели а имаше еден колега македонец и збориме несто за одмори и едниот вика Кур пушим а другиов стаписано не гледа смешки
24.06.2010, 14:57
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki
courir - трчање Snookey court (куур). - Снуки трча. la cour - двор исто се чита
Сум си направила лапсуз во преводот, бидејки се работи за глагол треба да биде трча. Да се исправам пред да дојде некој француз
24.06.2010, 14:59
niki
4299
ИЗВОРНА ПОРАКА: big_mama817
на албански kur е кога додека на македонски нели има значење на машки полов орган, потоа пушим на албански е одмор на македонски е пуушам и еднаш збориме со едни пријатели а имаше еден колега македонец и збориме несто за одмори и едниот вика Кур пушим а другиов стаписано не гледа смешки
дали добро разбрав, прашал: кога одмор?
24.06.2010, 15:35
Anushka
1392
хе, хе, ова го знам, учев на курс..... а сите сте го слушнале ова, гарант „дај ми спичку да закурим“. Ова навистина значи на руски „дајте ми кибрит да запалам“
24.06.2010, 15:44
arh_diz
7198
Eve eden primer. Na mm poznanik Srbin se zabavuval so Rusinka i taa mu rekla me boli zivot (stomak) i on i rekol nema da te boli za nisto vo zivotot vo Srbija e mnogu ubavo
24.06.2010, 16:03
amelbebe
1105
ama se iznasmeav bravo niki za temata
imam drugarka belorusinka mu pusta na mm poraka i veli
znaes sto ja na nego mu kupiv kurajbii,a toj umrel inaku mislese na gurabii
24.06.2010, 16:19
Палешка РР
7505
Овде одговара и онаа "Зашто Дино Раџа, кад је Горан Каран?"
24.06.2010, 20:13
Боцко
806
ИЗВОРНА ПОРАКА: big_mama817 на албански kur е кога додека на македонски нели има значење на машки полов орган, потоа пушим на албански е одмор на македонски е пуушам и еднаш збориме со едни пријатели а имаше еден колега македонец и збориме несто за одмори и едниот вика Кур пушим а другиов стаписано не гледа смешки
е стварно многу јако!
24.06.2010, 20:53
Боцко
806
ИЗВОРНА ПОРАКА: niki дали добро разбрав, прашал: кога одмор?
или можеби додека одмарав, кога бев на одмор?
25.06.2010, 15:35
Anushka
1392
Сега ме изнасмеа колегата. СлуШаме радио на работа и пее Phil Collins "O, think twice....", а тој си пее, „О, пичвајс....“ или,
25.06.2010, 15:39
vezilka RR
4931
хи,хи..за такви мажле има еден тон. На пример Should I stay or shoud I go, си ја пее Шугав Стево, шугав Горан..
25.06.2010, 15:45
Anushka
1392
еднаш имав еден директор Американец. Се возиме во такси од аеродром и тој сефте во Македонија. Си гледа тој така низ прозорец и вика „Леле колкав ланец на ресторани „ПЕЦТОПАХ“ имате!!! Кој е тој газда, појак од МекДоналдс? Јас викам што му е на човеков, ние скоро и да немаме ланци на ништо, а не па на кафани.... После долго објаснување со него, сфатив дека всушност тој зборот „Ресторан“, го чита од кирилица на латиница....