за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Дали ви се случува од брзање или расеаност да зи заборавите новчаник дома, или некоја слична ситуација.. да излезете од дома со папучи (мене пред некој ден ми се случи, срќа пред да влезам во лифт се приметив ) Да заборавите да заклучите дома...
18.07.2009, 14:28
katence
222
obicno ne,samo i mene mi se ima sluceno da iskocam so papuci i toa koga bev pomlada se spremavme so drugarki kaj mene za vo grad i jas taka se zaboraviv i so papuci iskociv,sreka primeti vo taxi pa nazad vrakaj se ehh
18.07.2009, 14:48
dani85
103
i mene mi se ima mnogu pati sluceno da zaboravam novcanik, nesto da kupam (ke go kupam toa sto ne treba), da go isklucam bojlerot i uste mogu drugi raboti
18.07.2009, 18:29
mami
8680
аууу редовно..па додека бев бремена- постојано- заборавав да заклучам, или ке заклучам ама клучот на брава ке си остане, сум се симнала по едно нешто се вракам со сосема друго, ама не се секирам веќе а и мм се навикна па немаме проблем
18.07.2009, 22:22
Боцко
806
ах да. често. најчесто клучеви. поретко новчаник. абе, еден памет за се
19.07.2009, 08:39
niki
4299
Da najcesto mobilniot ili ke trgnam da zemam nesto i taman koga ke stignam ke se skamenam i neznam za sto sum posla.
20.07.2009, 00:51
biljanaM
662
секогаш.....хахаха...многу заборавам, најчесто заборавам каде ги оставам работите...дали е од расеаност Баш денес размислував да си земам нешто за помтење, ..многу зборавам.....
18.09.2009, 11:35
big_mama817
1331
ne mnogu cesto no mi se slucuva ponekogas pa neli sme zivi luge
18.09.2009, 12:21
profesorica
5709
Клушеви редовно заборавам а 2-3 пати ми се случило да го заборавам мобилниот на полнач.
30.09.2009, 12:14
mother 29
4405
во последно време ако немам потсетник,тешко мене!лелелл тоа станување во нокта,што не прави?
дали ми треба билобил?хехехехех
30.09.2009, 12:25
Bogdancanka
5422
ми се случува а и често ми се дешава кога идам некаде да ги заборавам клуцевите имам лоша навика цело време да си ги вртам клучевите во рака и ако ги испуштам од рака веке се заборавени хахахаха
30.09.2009, 12:27
ostoun
436
Nekogas ke trgnam po nesto sto mi treba i koga ke stignam ne znam po sto sum trgnala
30.09.2009, 12:30
mother 29
4405
лелел а само колку пати се вракам да проверам дали пеглата е исклучена! мм пред некое време ми се јавува и ...ти да не пеглаше?лелел добро е што има регулатор!
30.09.2009, 12:33
profesorica
5709
леле се изгубени случаи сме јас се враќам по тостерот да проверам, мм јаде обавезно тост од сабајле и таман да заклучам врата, ќе ми текне за тостерот ама досега не се случило да го заборави, тоа само јас дека се плашам па проверувам.
30.09.2009, 12:36
Bogdancanka
5422
е да не ви зборам и јас за пеглата никако да запамтам дали сум ја исклучила или не, ако сум излезена и се задржувам му се јавувам на мм да провери, ми рече ке ми стави мемориска веќе доста му било од моето заборавање
30.09.2009, 12:38
mis.
3845
Леле мислев дека сум единствена што заборава Се утешив малку.
30.09.2009, 12:43
profesorica
5709
30.09.2009, 12:51
mother 29
4405
добри сме!изговор ми е демек -што поправо- ама па така де,што поправо.тука на работа еве глава не можам да кренам,дома истото со Марко,и после чудно му било на мм. е стварно е да се чудиш! Е башка вчера чистев, а денес од сабајле додека не излеговме со Марко ,лом направи! само да видете какво е ?!како со денови да не е чистено!
30.09.2009, 12:52
profesorica
5709
полека смири се мотхер 29, се ќе биде
30.09.2009, 17:20
Anushka
1392
од сопствено искуство тврдам дека забораваме многу повеќе кога сме во стрес и нервозни. Колку посмирени, толку потрезвени. Значи, лек за заборавањето е: два чекора наназад, земи здив и одново почни. Прави си куси, мини планчиња во главата и поврзувај работи со симболи. На пр. утре да не ја заборавам здравствената книшка... добро, кога ќе го ставам КАРМИНОТ, тоа ќе ме потсети на КНИШКАТА. И така...
Инаку, што им се случи на нашите кумашини пред некоја година: беа на одмор со мало детенце далеку, на еден остров во Грција. Се пресоблакале со костимите за капење, кога во нервоза и брзање, затварање багажникот, заедно со клучот од возилото. Сами на плажа, без автомобил, без пари (се` им остана во багажник). И нормално, ние како прави кумови, експресно (за еден ден) им го донесовме резервниот клуч (јас си ќарив ектра мини одмор, ха, ха).
30.09.2009, 17:36
nadica
4381
еееееееееее и тоа многу најчесто заборавам што каде сум раскревала
еден другар вели:„утре АКО НЕ ЗАБОРАВАМ ќе си купам билобил“ и се разбира заборава
30.09.2009, 21:27
Bogdancanka
5422
се утешив со вас и одман заборавив,денес немавме вода на чешмата и замислете у бањата сум ја пуштила чешмата и сум ја заборавила сега кога стигнав отварам врата и слушам несто тече па трчам,трчам срека не се задржав многу бргу се вратив инаку џабе ке ми беше трчањето знаци дефинитивно како што ме зеза мм сум префтасена за мемориска али ова прв пат ми се случи за пофалби сум
30.09.2009, 23:02
Весна
771
Ихааааа и тоа те како! Почнувајќи од заборавена рингла, што најчесто заборавам, потоа со она „што сакав да ти кажам“, па што уште требаше да купам, па за што тргнав накај балконот (и др. насоки), а секако и заборавање мобилен. Па си фатив некој терк како да не заборавам до толку, барем за некои работи и еве што правам. Кога излегувам од дома, проверувам дали сум си замала мобилен, паричник и палома. Кога идам во продавница, а нема да напишам список, тогаш бројам колку вкупно работи треба да купам и потоа пребројувам што евентуално фали. А сум слушнала дека доколу тргнеш некаде, и се застанеш чудејќи се што бараш натаму, требало да се вратиме на старото место и демек ќе ти текнело (пробано и ’бастед’, неефикасно, врска нема) Туку тоа што сум си заборавено мало гајле, туку што сум несмасно та буткам и кршам работи наоколу, на несакајќи е тоа веќе не чини.
01.10.2009, 08:31
mami
8680
што убаво си заборавам се...или ставам на погрешно место...од типот на новчаникот едно време многу често ми завршуваше во фрижидер, или лебот во плакарчето со чинии
02.10.2009, 14:49
mina_m
480
od koga se omaziv vecito sum zaboravena,porano stalno so majka mi se raspravav za nejzinoto zaboravanje dali zaklucila,dali isklucila,me umirase, da ne trgnese covek so nea negde,ama sega jas sum broj dva,nema den da ne vrtam krugcinja na ulica za da vidam dali sum ja spustila vratata od garazata,pa dali sum zaklucila segde,pa sporetot,pa svetlata od kupatilata,pa internetot....a be bogda cuva....i vecito kasnam,a naj tragicno e sto i mm stalno me remetese deka mi trebalo remont na mozokot,ama i toj kutriot od navika mene sto me gleda tolku godini kolku sum zaboravena pa i toj stanal nesiguren vo sebe pa go nacekav nekolku pati kako vrti krukcinja na ulicata ama vo podolga relacija posto mu bilo mnogu sram od komsiite sto ke kazele ko manijaci sme vrtele krugovi na ulicata a baska toa sekoe sabajle komsikata go isprakala so edno maftanje preku ulica,pa nemozela zenata na raat da si vlegla doma da doruckuva