за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))
05.03.2010, 11:46
Annabel
425
Ej Мис, добро ме потсети, имам таква ќесичка од Минел....баш ќе ја пробам. А во Tинекс ќе си побарам дестилирана вода сега.
05.03.2010, 11:48
mis.
3845
да за такви зборев на минел пробај а дестилирана вода имаш и во бензинските пумпи.
21.10.2010, 21:25
Annet
2404
ровента се за мене најубави пегли
28.12.2010, 11:18
malinka
8
Zdravo ja procitav temava i me zainteresira , jas imam pegla TEFAL ja koristam 5 godini i povece ,megutoa nikogas ne mi bilo jasno kako moze da se iscisti bigorot sto se sozdava vnatre,ako nekoj probal so nekoe strestvo i imal uspeh neka pise .Inace od peglava sum prezadovolna pegla super.
28.12.2010, 11:39
Calypso
1386
Јас сум од Северин задоволна, имаат убави производи, се' што сум користела досега од нив се покажало добро, па досега и пеглата. А инаку и Moulinex имаат одлични пегли, само немам видено во последно време од нив. Не знам како се чисти бигорот, ама среќа, не остава флеки на облеката туку испаѓа како зрнца од дупчињата на пеглата. Така е со moulinex пеглата од мајка ми, а овдека откако ја купив Северин пеглава, користам само дестилирана вода за неа.
28.12.2010, 21:30
Maca25
7558
ако не сакате бигор на пеглите, само дестилирана вода користете.
28.12.2010, 23:09
Natuska85
3613
А водата што ќе остане во пеглата ја оставате внатре до следното пеглање или ја истурате
28.12.2010, 23:34
Џесика
2036
јас обично ја оставам, мада секогаш ми останува многу малку, ама тоа дека имам опција self-cleaning... не дека и некогаш сум ја чистела, а инаку во право е Маца, единствено дестилирана вода не фаќа бигор
28.12.2010, 23:47
lukas
2148
roventa portokalova od baba nasledstvo i koska e ne ja menvam za nisto,imav neo poklon za svadbata i ja dadov na sestra mi..ama eftina neo okolu 500-600 den.ja vidov bas vo tehnomarket,nezz pa ja nemam prasano sestra mi dali e arna
28.12.2010, 23:49
Maca25
7558
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85
А водата што ќе остане во пеглата ја оставате внатре до следното пеглање или ја истурате
јас обично ја истурам, и дестилирана и обична.
05.01.2011, 14:41
mosa
546
jas imam VIVAKS pegla od koja sum prezadovolna.inaku kosta 5000 denari ne protekuva od nikade.odlicna e.ja koristam skoro 2 kodini i pu pu da ne ja urocam.super e. ne koristam destilirana voda tuku ima kopce za samocistenje pa posle nekolku peglanja ja cistam so toa kopce.ja uklucuvam na parea ivodata si istekuva bigor nema.kaj vas nema li samocistenje na peglite.
05.01.2011, 15:36
Natuska85
3613
Моса и мојата има самочистење,ама плис објасни ми како да ја исчистам не прочитав во упатството тогаш а сега ме мрзи да го барам.Ако можеш во кратки црти пиши ми како
05.01.2011, 16:25
penelopa
3419
Пегла имам незнам што марка е но видов има акција старо за ново па ќе ја однесам старата, ќе доплатам и ќе се земам нова Филипс
08.01.2011, 23:53
mosa
546
Моса и мојата има самочистење,ама плис објасни ми како да ја исчистам не прочитав во упатството тогаш а сега ме мрзи да го барам.Ако можеш во кратки црти пиши ми како
Natuska 85 otkako ke zavrsis so peglanjeto ke ja isklucis peglata,no ne od steker tuku na pocenata pozicija,ke ja uklucis na parea i ednostavno ke stiskas na kopceto za samocistenje.Vodata ke pocne da istekuva samo odvreme navreme ke ja protresuvas peglata.koga ke istece vodata iskluci ja peglata.i tolku.
09.01.2011, 11:37
Natuska85
3613
Фала ти Моса баш ќе пробам
27.01.2011, 15:32
mosa
546
nisto nema problem
27.01.2011, 15:38
Olivia
1961
Jas koristam Philips so site mastrafi i ok mi e, ama moram da iskomentiram kako na mama peglata stara preku 20 godini nema bolje mislam deka e na gorenje ama mnogu e ostetena nadvoresno pa nisto ne se cita ama bitno pegla ,tezi mnogu ama imam custvo deka sama mi gi pegla alistata
15.07.2011, 15:43
AnnaMolly RR
6409
И мојата е Филипс на пареа, бела со зелено. Супер ми пегла, ама не секогаш ја користам пареата. Најчесто нормално пеглам без вода.
15.07.2011, 15:57
Martins mom
3342
ИЗВОРНА ПОРАКА: srekna_mama
Јас се изначитав на интернетов како да ја изчистам пеглата за алишта и пред некој ден го направив следново: -ја пребришав плочата со смеса напрвена од 2 лажички сода бикарбона и 1 дестилирана вода -потоа го наполнив целиот резервоар со дестилирана вода и го испуштив од пеглата...е сега резервоарот не знам како да го изчистам од внатре..читав се ставало бел оцет ама па ми е страв да не мириса пеглата после тоа..?
21.10.2011, 13:52
nadica
4381
имав пегла на тефал ама ми се расипа па морам да си купам нова дајте предлог каква да си купам да пегла добро и да има прифатлива цена
21.10.2011, 14:09
kikicka
4218
nadica razgledaj gi peglite so kotli mng se ubavi majkami ima i ja goristi so godini porano bea poskapi bidejki nemashe mnogu izbor ama sega ima pa sigurno i ke ima nekoja prifatliva cena,inaku vo veles vidov takva so salonot na leov sp prifatliva cena.
01.10.2012, 13:59
Luci
2250
Женски јас дома ја за пеглата и сега треба да купам нова ама поима немам каква! Имав Филипс на пареа, ставав секогаш вода, на почеток обична а после дестилирана, ама веќе е скоро уништена, слабо пегла, не ја испушта пареата...Башка што цела е излепена од доле...уфф ја мразам. Сакам нова, по квалитетна, дајте идеја, цената не е важна
02.10.2012, 12:30
Pepelaska *
3820
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso А инаку и Moulinex имаат одлични пегли, само немам видено во последно време од нив. Не знам како се чисти бигорот, ама среќа, не остава флеки на облеката туку испаѓа како зрнца од дупчињата на пеглата. Така е со moulinex пеглата од мајка ми, а овдека откако ја купив Северин пеглава, користам само дестилирана вода за неа.
Јас имам ваква пегла тука во новава дома, ни ја дадоа поклон кај што ги земавме шпоретот и машината за перење, ама не е на пареа.Досега само еднаш пробав да пеглам чаршафи и не ми пеглаше баш убаво или не знаев да ја наместам, [sm=zmeden.gif ај ке пробам пак па ќе ви кажам Кај свеква ми имавме северин прекрасна пегла беше , мн убаво пеглаше, ама се расипа, јас имав една нео од свадбата, па и ја дадов нејзи не пеглаше баш нај нај,а оваа за мене ја оставив
< Поракaта ја уредил Pepelaska RR -- 2.10.2012 12:32:22 >
02.10.2012, 12:47
mama toci
240
Luci,philips bi trebalo da e kvaliteten brend,verojatno ti se zapusila od bigorot.Jas imav severin,isto taka mi bese zapusena.Staviv voda i alkoholen ocet odprilika,ja pustiv na najsilno na terasa i stiskav na kopceto za parea,se pomaciv okulu polovina saat,ama peglata mi e sega kako nova .Za da ne ti mirisa na ocet potoa naponligo 2-3 pati rezervoarceto so dest. i povtori go procesot.