за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден
09.06.2012, 12:37
penelopa
3419
Честитки и од мене Сновајт за храброста имај си лесна бременост и здраво
09.06.2012, 15:05
dobe1986
6
CESTITKI I IMAJ PREKRASNA BREMENOST
10.06.2012, 19:03
Yummy Mammy
1690
Cestito Snowhite! Samo so lesno!
11.06.2012, 10:19
Calypso
1386
Честитки Сноувајт, имај лесна и убава бременост!!!
16.06.2012, 22:16
MamaOhrid
411
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR
И да, направив тест и видов , макар што како и првиот пат едната беше побледа. Ама сега ми е страв зашто Михаил имаше сипаници, сега мм има, додуша јас имам прележано, ама не знам за плодот, плус тоа, внуците двајцата имаа скарлатина, не знам, можеби ќе треба да правам испитувања, не знам што ќе ми каже докторката, од понделник ќе појдам
Snowhite, прво да ти честитам и да посакам убава и лесна бременост. Во врска со сипаниците, јас сега во вторава бременост некаде во 8 недела ми се јави осип на лицето и вратот и гинекологот ми рече да направам испитувања за Варичела (овчи сипаници) и покрај тоа што како дете имам прележано. Испитувањата се за IgG и IgM за Варичела. Едниот е за моментална инфекција, а другиот е дали во крвта има антитела. Ниедна лаболаторија во Македонија не ги прави, туку се праќа крвта на испитување во Германија. Резултатите доаѓаат за 2 недели. Испитувањето ме чинеше 4200 ден. правено во Охрид. Во Скопје е поефтино ама кога ќе го земеш патот и малтретирањето, исто ти се фаќа. Кај мене показателот за моментална инфекција беше негативен, но показателот за антитела беше многу повисок од референтаната вредност. Тоа значеше дека имам антитела и дека имам некоја стара инфекција, односно имам прележано. Но, гинеколот ми рече да го повторам испитувањето за да се види дали тој показател енормно ќе расте за период од 2 недели или не. За среќа кога дојдоа вторите резултати вредноста пак беше повисока од референтната, но сепак беше помала од предходното испитување и заклучокот беше дека не се сипаници. Јас од памет се извадив во тие 2 недели, ама среќа што ги направив анализите за да не се мислам 9 месеци. Претпоставувам дека гинеколот ќе те прати на вакво испитување.
16.06.2012, 23:11
Natuska85
3613
Сега дури читам...Сноувајт честиткиииииии!!!!Имај лесна бременост па една или можда две сестрички на М
16.06.2012, 23:46
miana
6152
oooooo cestitki za mamicka i za taticko Bog neka vi dari zivo i zdravo bebence....
17.06.2012, 16:50
Snowhite RR
5042
Еве конечно да ви пишам. Најпрво фала за честитките и поддршката Пред два дена бев на гинеколог, се е во ред, бебушот супер напредува, 6та недела сум а веќе има и срцева реакција. Пред да отидам, се јавив кај докторката да ја прашам, ми рече чим јас имам прележано, мојот имунитет го штити плодот, сепак рече да се видиме, ако треба да направиме и тестирања, ама кога отидов кога виде дека е се во ред и за неделите е супер напреднато, плус рече ако нешто не било во ред, немаше да има срцева реакција. Ме праша дали мене ми се јавило осип, реков не, така на крај востанови дека е се во ред и дека нема место за грижи и сега ми даде витамини да пијам, утрогестан и да се видиме дури по 7 недели. Сега да се префрлам на темите за бременост, трудници, итн...пак
18.06.2012, 09:10
Slagjana
463
Честитки и од мене. И ова зимско бебе ќе биди. Имај убава бременост
18.06.2012, 09:57
arh_diz
7198
Cestitki Snowhite
18.06.2012, 20:06
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana
Честитки и од мене. И ова зимско бебе ќе биди. Имај убава бременост
Зимско, ако не и на ист датум можеби, кој знае
18.06.2012, 21:49
kapina
4327
cestitki snouvajt
18.06.2012, 23:48
maki1
321
Cestito,i imaj ubava i lesna bremenost.
02.07.2012, 13:47
Bogdancanka
5422
Честитки Snowhite
17.09.2012, 22:48
kate..
400
cestitki i uzivaj si sega so lesno bremenosta
18.09.2012, 07:45
bebence19
291
JEEEEEEEEEEEEEE CESTITKI SEGA SAMO DA UZIVAS I DA SI GI POMINES OVIE DEVET MESECI SO LESNO
18.09.2012, 11:14
kate..
400
bremena sum premnogu srekna i vozbudena sum seuste ne mi se veruva
18.09.2012, 11:19
belabela
165
Cestitki kate so lesno imaj si skolska bremenost
18.09.2012, 11:24
Luci
2250
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..
Честитки кате, со лесно
18.09.2012, 11:38
mila28
1052
Cestitki imaj lesna bremenost, i pripremi se za najubaviot period od zivotot sto sledi
ИЗВОРНА ПОРАКА: kate..