cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО

clock-img

19.04.2014, 12:36

clock-img

Lilja Maria

pencil-img

83

Женски,едно не ми е јасноuser posted image од документи за ин витро потребни имаме значи се и тоа нови резултати од се,ама од инсеминации досега имам само една,е сега на страната на фондот кај што се објавени потребните документи за инвитро никаде не видов дека се потеребни 4 инсеминации,и неможам да разберам за инвитро задолжително требаа и лапароскопија и хистероскопија или само ХСГ ако е уредно без никакви проблеми?Ве молам за одговор,на гинеколог сум дури во среда па не сум стрплива и затоа ве прашувам.Поздрав имајте убави Велигденски празнициuser posted image

clock-img

19.04.2014, 12:54

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Nemora 4 inseminacii jas imav 3 no I preporaka od dr trajkovski za IVF napisano na otpusnoto pismo

clock-img

19.04.2014, 14:09

clock-img

Lilja Maria

pencil-img

83

А за лапароскопија и хистероскопија?Дали се задолжителни?

clock-img

19.04.2014, 15:38

clock-img

Melanija RR

pencil-img

7052

Lilja Maria може нема да ти бараат ако е уредно ХСГ, но подобро е за тебе да ги направиш.Има доста кои по неуспешно ИФВ правеле, непотребен стрес е тоа.
Дајбоже првото да биде успешно, сепак е лична одлука.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

clock-img

19.04.2014, 20:49

clock-img

brm_brm

pencil-img

173

Ako imas uredno HSG togas ne ti treba laparaskopija I histeroskopija.potvrdeno.srekno

clock-img

19.04.2014, 22:12

clock-img

Lilja Maria

pencil-img

83

Фала ви за одговорите!!!А за инсеминации?user posted image Поздрав ве гушкам ситеuser posted image user posted image user posted image

clock-img

19.04.2014, 22:52

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Moj sovet ti e napravi barem uste edna dve inseminacii I potoa spremaj dokumentI za ivf ako ne ti uspeat inseminaciite oti ima I uspesni inseminacii daj boze I kaj tebe da e taka ne brzaj so IVF invitroto e hormonska bomba

clock-img

20.04.2014, 16:21

clock-img

Lilja Maria

pencil-img

83

Фала ти Капина за одговорот,ама незнам што да кажам ич не ми е лесно,сакам уште една инсеминација незнам во што да верувам веќе,покрај се во ред,сите испитувања и мои и на сопругот едноставно некогаш и немам волја и незнам како ќе биде,знам дека е тешка оваа борба трае веќе 4 години ама тоа е мора да се продолжи,ќе пробам уште една инсеминација па ако не биде сакам ИВФ знам дека е хормонска борба ама едноставно сакам бебе повеќе од се на светот user posted image Поздрав

clock-img

20.04.2014, 17:09

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Znaj ako te odbijat od komisijata ke nemas pravo pak da gi podneses dokumentIte osven ako ne se zalis zatoa ako nema nikakov problem sekako ke ti baraat uste tri inseminacii

clock-img

20.04.2014, 17:10

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Jas sum 9 godini bez deca I sto da pravam toa e

clock-img

20.04.2014, 19:03

clock-img

Lilja Maria

pencil-img

83

Па да, што треба тоа и ќе направам,а по кој основ можеш да бидеш одбиенuser posted image Ако ме одбијат здравје Боже има приватни клиники што е тоа е,што е од Господ речено ќе си врвиuser posted image Јас сум со една бременост до сега која заврши лошо,па се надевам дека ќе даде Господ кај сите па и кај насuser posted image

clock-img

20.04.2014, 20:09

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

LiljaMarija, од Фондот не одбиваат, само може да ти дадат известување дека мора тоа и тоа да се направи, па потоа да ти дадат ИВФ, така што дури и при поднесување ќе ти кажат ако треба да почекаш. Значи одбивање нема, освен во тешки и и иклучителни случаеви. Јас исто би ти препорачала да се обидеш со инсеминации, а потоа да одиш на ИВФ. Позз, со среќа

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

clock-img

20.04.2014, 21:02

clock-img

Lilja Maria

pencil-img

83

Ти благодарам искрено од срце!Поздрав и среќни празници!user posted image

clock-img

21.04.2014, 00:31

clock-img

Lilja Maria

pencil-img

83

Искрено незнам зошто беше неуспешна инсеминацијатаuser posted image Испитувањата си покажуваат дека апсолутно се си е во ред,како што и пишав,еднаш бев бремена но плодот немаше срцева акција,инаку испитувањата ги правиме редоследно,а што се испитува после неуспешна инсеминација стварно незнам?Да го прашам гинекологот во среда па ќе ви кажам или ако знаеш напишиuser posted image Ми остануваат уште 3 инсеминации кои планирам да ги правам во ГАК па после ИнВитро здравје Боже,друго ништо не остана за испитување,гинекологов ми вели дека чим еднаш сум забременила тоа многу дава надеж за повторна бременост.Ќе видиме како ќе биде,инаку се спремам за во Мај на втора инсеминација!Ви посакувам на сите бебчињаuser posted image

clock-img

21.04.2014, 19:24

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Постовите се префрлени во Инсеминација.

Верувај во чуда!

clock-img

24.04.2014, 19:19

clock-img

tea 88

pencil-img

427

denes mi stigna izvestuvanje od fondot vo koe mi bara PAP test da dostavam, se javiv na telefon i im kaazam deka imam prateno pa ajde uste ednas prati go kopijata so pecat i potpis i sega ne mi e jasno pak ke se razgleduva i moze da me odbijat?

clock-img

24.04.2014, 19:30

clock-img

Kaya

pencil-img

30

Женски, јас ги комплетирав документите и гиподнесов на 7ми април, ама еве уште ми нема нипто стигнато. После колку време ви стигна одговор? поздрав

PCOS+олигоастеноспермија, 1 обид за IUI= /, многу малку пливачи :) 1 IVF - тешка хиперстимулација, freeze all; 2 FET=/, во план трет FET...

clock-img

24.04.2014, 19:34

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

Tea, штом имаш копија од ПАП-от, препраи го пак, нема да те одбијат, не с секирај. Каја, обично за 2-3 недели ќе добиеш одговор, сега има гужви заради ИВФ за второ дете, најдоцна за месец дена треба да ти стаса, позз

Верувај во чуда!

clock-img

24.04.2014, 19:41

clock-img

Kaya

pencil-img

30

Фала..значи кај и да е..Одвај чекамuser posted image

PCOS+олигоастеноспермија, 1 обид за IUI= /, многу малку пливачи :) 1 IVF - тешка хиперстимулација, freeze all; 2 FET=/, во план трет FET...

clock-img

24.04.2014, 20:31

clock-img

brm_brm

pencil-img

173

најдоцна за 1 месец одобруваат, срекнооо

clock-img

25.04.2014, 11:00

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Kaya, јави се и прашај. Инаку и мене ми кажаа дека има гужви заради второ дете, но секако можеш да провериш, да не се загубило негде или нешто слично. Со среќа! user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

clock-img

04.05.2014, 17:56

clock-img

mesecina83

pencil-img

207

Здраво драги рр здравје утре сабајле имам закажано кај матичната да ми потпише докуметите за ивф и потоа правеч во фондот за здравство да ги предадам документите па здравје само со господ напред на 4 јуни почнувам со терапијата за ивф се надевам дека сега овој пат ќе биде успешноuser posted image user posted image

clock-img

04.05.2014, 19:30

clock-img

LoveableMe RR

pencil-img

5035

mesecina83, со среќа, кај кој доктор одлучи?

Верувај во чуда!

clock-img

04.05.2014, 20:43

clock-img

kapina

pencil-img

4327

Sakam da ve prasam za hepatit b I c dali samo mazot treba da gi ispita ili ne

clock-img

04.05.2014, 20:47

clock-img

brm_brm

pencil-img

173

хепатит б, ц и хив испитуваат и двајцата партнери.

Последни статии

article-img