cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Паричен надоместок

clock-img

12.06.2010, 12:58

clock-img

opasna

pencil-img

23

Ve molam ako sakte da mi dadete informacija od ko ke ti stigni resenieto za porodilnoto uste kolku vreme treba da se ceka za da se isplati.Porodena sum vo april a izlegov 45 dena pred termin od rabota nemam skrsen denar videno ni za ednokratnata pomos a ni porodilno VE MOLAM koj e drug april porodeno da mi kazi dali se oparil. POZZ

clock-img

12.06.2010, 13:04

clock-img

brineta88

pencil-img

459

За еднократна помош треба да поднесеш документи во завод и после неколку дена ќе ја добиеш, барем така беше случајот кај мене

Women were made from a man''''''''''''''''s rib, not from his head to be superior, not from his feet to be walked on, but from his side to be equal, from under his arm to be protected and from next to his heart to be loved...

clock-img

12.06.2010, 13:56

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

ИЗВОРНА ПОРАКА: opasna

Ve molam ako sakte da mi dadete informacija od ko ke ti stigni resenieto za porodilnoto uste kolku vreme treba da se ceka za da se isplati.Porodena sum vo april a izlegov 45 dena pred termin od rabota nemam skrsen denar videno ni za ednokratnata pomos a ni porodilno VE MOLAM koj e drug april porodeno da mi kazi dali se oparil. POZZ

Мислам дека побрзо ќе добиеш еднократна помош, ако ти се средени и поднесени сите документи. А за породилното боледување, како одат работиве во државата ни, ќе почекаш малку user posted image јас се породив во декември, а зедов породилно во Март и тоа со врски user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

14.06.2010, 11:31

clock-img

zaklina

pencil-img

48

mamicki ve molam kazete mi po kolku % od plata vi isplakaat porodilno?jas od fev sum na porodilno a duri denes mi stigna resenie za nadomestok i toa so 5000 den pomalku od platata sto ja zemav.kako e kaj vas?

clock-img

14.06.2010, 11:43

clock-img

viksa

pencil-img

220

жаклина, јас знам дека на породилно отсуство треба да исплаќаат 100% од просекот на платата што си го имала во последните 6 месеци (кај мене барем до сега е така). Доколку мислиш дека нешто не е во ред со исплатата веднаш реагирај и подетални информации побарај од одговорните луѓе во фирмата каде што работиш.

Насмевката е единствена крива линија која исправа многу работи.

clock-img

14.06.2010, 12:29

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

Ако земаш плата повисока од 32.000 ден, максимумот што го земаш од фондот е токму 32.000 ден. Ако земаш помалку треба да земаш породилно онолку колку што ти е платата. Јас решение воопшто немам добиено, а пари земам секој месец различно. Разговарав со раководителката на сметководство кај мене на работата и ми рече дека за оние месеци кога има помалку работни денови и надоместокот ќе е помал, бидејќи во фондот пресметуваат основица по час и ја множат со бројот на работни часа во месецот. Ако месецот има помалку денови и надоместокот по автоматизам е помал.

clock-img

14.06.2010, 13:00

clock-img

zaklina

pencil-img

48

ke proveram utre sto ne e vo red.jas zemav fiksna plata i ne znam od kade go izvadile toj prosek -5000. vo sekoj slucaj vi blagodaram mnogu 

clock-img

14.06.2010, 13:18

clock-img

beki RR

pencil-img

511

Заклина, мене ми се случи нешто слично.Тоа е проблем кој го прават во фондот за здравство.Ми испратија помалку пари .Кога отидов ми рекоа дека тоа не е просек од мојата плата туку просек од целата фирма.
Мегутоа нив и тој просек за целата фирма им беше згрешен.Се побуднив, дека знам јас многу добро како се бара просек и дека не знам по која математика тие бараат просек, некој нова ли имаат измислено.После увидоа дека имаат грешка , и ми рекоа дека ќе ја исправат во наредниот месец , а тоа што сум го зела не може да се промени,разлика не дадоа, многу им било комплицирано.Оди таму , отвори си ги очите оти како кратат чудо едно.

clock-img

15.06.2010, 17:24

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

ИЗВОРНА ПОРАКА: MamaOhrid

Денес е 9 јуни, јас уште немам земено породилно за април user posted image  .

Денес е 15 јуни и конечно зедов породилно за април. Овој месец со најдолго чекање. Аман веќе.

clock-img

16.06.2010, 18:28

clock-img

opasna

pencil-img

23

jas sum porodena na 20 april a od 19 mart sum na porodilno i so oci nemam videno skrsen denar a mi stigna resenieto a porodilnoto a pari nema

clock-img

17.06.2010, 16:26

clock-img

opasna

pencil-img

23

DA VI KAZAM SE OPARIV JJJJJJJJJJJJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

clock-img

01.07.2010, 20:32

clock-img

opasna

pencil-img

23

Za maj ima nekoj zemeno porodilno ???????????????

clock-img

01.07.2010, 23:36

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Па јас уште за Април немам земено, а не па за Мај

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

02.07.2010, 00:14

clock-img

JUKI

pencil-img

110

Јас се уште немам земено боледување откако останав на трудничко.user posted image user posted image (од 1 Март)
Март, Април,Мај,Јуни.......user posted image user posted image user posted image НИШТО НЕМА!!!

Лука и Милан се моите сонциња.

clock-img

02.07.2010, 11:14

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

Јас треба породилно за мај да земам, а во меѓувреме бидејќи сум на годишен одмор земав и плата за јуни. Сега супер ќе ми дојдат парите од породилното.

clock-img

02.07.2010, 13:07

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

И јас не сум зела за Мартuser posted image

clock-img

02.07.2010, 21:10

clock-img

opasna

pencil-img

23

lele ve zalam jas za maj i juni nemam zemeno

clock-img

05.07.2010, 11:55

clock-img

keti84

pencil-img

31

мамички утре треба матичната да ми го затвори боледувањето и треба да одам на лекарска комисија. Има некој искуство како идат тие работи со лекарската комисија и каде се наоѓа точно, фала Виuser posted image

clock-img

05.07.2010, 12:14

clock-img

vezilka RR

pencil-img

4931

Лекарската комисија се наоѓа некаде кај Педагошка, не знам точно оти мажле одеше. Иначе обично тие ти даваат боледување за еден мсец и понатака треба секој месец истата постапка. Иначе за време на тоа боледување земаш 80% од плата..

clock-img

05.07.2010, 12:44

clock-img

keti84

pencil-img

31

имав читано некаде на форум на тема за лекарската комисија, се убив од барање и не можам да го најдам. Може некој да ми помогне, а се сеќавам дека таму имаше доста опишано како идат тие работи

clock-img

07.07.2010, 14:10

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

Денес ми стигна породилното за мај.  user posted image  user posted image  user posted image

clock-img

09.07.2010, 00:05

clock-img

Slagjana

pencil-img

463

Мене ми стигна породилното за април user posted image

clock-img

09.07.2010, 00:10

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Леле, по оваа тема сум user posted image  user posted image  user posted image
Немам земено породилно за Март user posted image

clock-img

12.07.2010, 12:41

clock-img

baby_bump

pencil-img

351

Читам за породилното од сите вас и косата на глава ми се крева.

user posted image user posted image user posted image
Јас на породилно сум дури од Октомври, но уште сега ме фаќа паника како ќе издржиме тие неколку месеци само со платата на мм.
Па тоа мало бебе има најмалку 100 евра месечни издатоци, па кирија, струја, храна????
Не знам каков е тој поттик за зголемување на наталитетот што ни го “дава“ државата, ама со каснење на породилно повеќе од 4 месеци ретко кој ќе се одлучи на бременост.
Дури со ваков однос ќе бидеме приморани да се вратиме на работа колку можеме побрзо, зашто мене барем платата ми е редовна.
Подобро да најдадм некоја жена да ми го чува детето а јас да одам на работа и да земам плата, отколку да седам на породилно без пари и само да се нервирам.
Не знам идни мајки, што мислите вие за ова??

clock-img

12.07.2010, 12:44

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Јас тоа не би го направила за ниедни пари на светот!

Последни статии

article-img