за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
ако платата е до 30000 значи нето плата 30000ден, земаш просек од 12 месеци наназад од платата или тоа всушност е 100% плата ако износот е над 30000 ден тогшч се зема просечната плата во рм. Зачи без гајле мила ке си земаш 100% плата имам колеска од факултет моментално работи книговодителка во фирма во св николе и таа ми објасни убаво и за неа лично знам беше на породилно пред 2-3 месеци и нејзината плата бесе 19000 ден а таа си пушташе со свои пари си додаваше до 27000 ден за да ја искористи максимално државатА и на крај 27000 земаше породилно ама книговодителка е и си ги знај дупките на законот и јас сум книговодител ама искуството си го прави своето.
16.09.2011, 08:50
vesnab
220
majmunce, a kaj go pisuva toa da vidam, vo koj zakon, za da si odredam tocno kolku kje zemam pari dodeka sum na porodilno ???
16.09.2011, 09:37
majmunce
257
aj vaka postavi prasanje na linkov i taka najubavo oti vaka ke nagoduvame i pak za sigurno nema da znajme brzo odgovaraat http://www.fzo.org.mk/?section=contact
16.09.2011, 10:08
vesnab
220
ok fala, dojdov i do izmenite vo zakonot, sega gi citam, kje se snajdam, fala vo sekoj slucaj
16.09.2011, 10:18
vesnab
220
mamicki i da ve izvestam za novini vo zakonot, vika:rabotodavacot isplakja nadomest za boleduvanje do 21 den ( znaci ne e kako prethodno do 15 dena ) a nad 21 den Fondot za zdravstveno osiguruvanje.No rabotodavacot ne isplakja vo celost ili: rabotnikot ako bil na boleduvanje 11 dena mu sleduva nadomest vo visina od 80 % od osnovnata ( prosecna isplatena plata vo prethodnite 12 meseci pred boleduvanjeto ) znaci mamicki i ako ideme na boleduvanje edna nedela za tie denovi nema da zememe 100% od platata :( za zal, pa ako mozeme terame do kraj na rabota, nema svrzuvanje 15-20 dena obicno bolovanje pa posle nadovrzuvash so trudnicko :(, sepak sega koga ocekuvame angelce na svet finansiite ni se i toa kako bitni
16.09.2011, 10:26
majmunce
257
eve uste eden link od kade so ste isprati e majl do podracna sluzba vednas odgovaraat mene mi pustija e majl vednas, i prasaj za visinata na porodilnoto i ke ti kaze ne citaj se otri cel den ke ti treba
16.09.2011, 17:18
majmunce
257
доби ли некој од прилеп пари од породилново?
19.09.2011, 12:22
majmunce
257
ништо не бидува од парите це си трпиме ние со цекаме само од тоа
19.09.2011, 14:58
blond
1268
Не се нормални. Алоооо давајте пари, немам за Мај земено ехеееееееееј а еве и Септември помина. А во ФЗО никој не се јавува
19.09.2011, 23:32
majmunce
257
IMAM DOBRA VEST MI PISAA OD FONDO MU PRATIV E MAJL i mi odgovorija deka pustile prai na 12.09 agi trebovaat na 16.09 taka da utre sabajle gledam dali ima prai puste ni se
21.09.2011, 11:37
majmunce
257
deneska pak bev vo fondo parite se trebovani i prateni nalozite ama od skopje ne se pusteni parite trebalo do petok odrucek da stasaat
21.09.2011, 13:29
Luci
2250
Конечно за Јуни и Јули.....редно беше
21.09.2011, 13:36
marinka80
85
dali nekoj znae da mi kaze dali seuste sleduva za vtoro dete 9meseci po 5000 den vi blagodaram mamicki
21.09.2011, 16:52
blond
1268
Конееечно за Мај, Јуни, Јули.. Леле не знам што да им правам на париве сега
Ихаааааа одам да си купам перална , а остатокот нормално ќе си остане на сметка за црни денови
22.09.2011, 09:25
majmunce
257
luci vo kolku casot bese da vidis vcera jas rano bev mozi posle 12 gi pustile ili?????????/ vo fondo mi rekoja do petok naj kasno ama? zatoa
22.09.2011, 09:27
Luci
2250
majmunce јас проверувам на интернет, пред 12 ги имав на сметка. Отвори си account на интернет преку банката од кај што зимаш за да не мораш на банкомат да одиш
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce
luci vo kolku casot bese da vidis vcera jas rano bev mozi posle 12 gi pustile ili?????????/ vo fondo mi rekoja do petok naj kasno ama? zatoa
22.09.2011, 10:18
majmunce
257
za ubavo da si gi trosite parite cestito i sea na kafence so rr na cestenje
22.09.2011, 16:28
elle
613
dali znaete dali ednokratna paricna pomos sleduva i za vtoro dete?
23.09.2011, 21:21
majmunce
257
DALI NEKOJ OD PRILEP ZEDE PARI JAS USTE NEMAM ZEMENO
23.09.2011, 22:21
Anonimen
Vo tetovo denes imase samo za maj mesec.Za juni ,juli i avgust nema nisto.
24.09.2011, 08:20
Luci
2250
elle од општина следува, од државата не
ИЗВОРНА ПОРАКА: elle
dali znaete dali ednokratna paricna pomos sleduva i za vtoro dete?
24.09.2011, 22:09
majmunce
257
ovie luge gore si igraat kako sakat pari nakako nema pa stvano veke ne se normalni zivci iskinav pari mi trebat pa cel mesec veke cekam aman
26.09.2011, 14:17
Mimushka
136
Dami od Skopje! Da ne ima nekoj nesto novo denes za avgust ?Pa 26-ti e, jas si cekam
26.09.2011, 15:48
bebe82
301
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mimushka
Dami od Skopje! Da ne ima nekoj nesto novo denes za avgust ?Pa 26-ti e, jas si cekam
Мимушка и јас си чекам . Ти и јас двете паталици кои очајно чекаат фондот да се смилува. Имаш ли информација дали, како, што ќе има исплата? Јас и да им пишам на мејлот знам што ќе ми одговорат: исплатите се во тек.