за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Zenski aj malku pomos..Na porodilno otsustvo sum od 15ti septemvri pa me interesira kako pristigaat uplatite i kako se gleda za koj mesec e uplatata na nadomestokot. Jas sega na 15ti dekemvri za prvpat dobiv priliv edna suma koja e otprilika polovinka od mojata plata, a vo detalniot izvestaj na smetkata pisuvase deka parite mi gi uplaka Fondot. Kade treba da se rasprasam sto e ovaa uplata, za koj mesec se odnesuva..dali kaj mene vo smetkovodstvo vo firma ili vo Fondot..? Kakva e praksata denes, uplakaat li retrogradno za meseci nanazad ili redovno e, jas sum od Skopje inace. ( Da napomenam deka moive rabotodavci redovno uplakaat pridonesi i redovno se zemase plata)
20.12.2011, 13:18
strelec 8
420
Stignaa pari po fondovite.ako ne utre do cetvrtok ke ima na smetkite
so sreka da si gi trosite
20.12.2011, 13:25
majmunce
257
MENE KOGA MI PRISTIGAAT PARI NA SMETKA MI PISUVASE PRILIV MINISTERSTVO ZA FINANSII A NE FONDOT I JAS CEKAM USTE PARICKI NEMA NISTO DENES USTE IZGLEDA KE CEKAME I UTRE INAKU porodilnoto mi bese otvoreno od mart a prvi pari mi stasaja vo juni za mart na 4 juni za april i maj na 27 juni zaedno posle na 19 avgust za juni , na 19 oktomvri za juli i tolku sea cekam za avgust septemvri oktomvri i noemvri. a mene mi zavrsi porodilnoto na 26 noemvri......
20.12.2011, 13:27
majmunce
257
fala mnogu strelec super si po edno poklonce za tebe za informaciive
20.12.2011, 13:44
Andriance
2140
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981
Zenski aj malku pomos..Na porodilno otsustvo sum od 15ti septemvri pa me interesira kako pristigaat uplatite i kako se gleda za koj mesec e uplatata na nadomestokot. Jas sega na 15ti dekemvri za prvpat dobiv priliv edna suma koja e otprilika polovinka od mojata plata, a vo detalniot izvestaj na smetkata pisuvase deka parite mi gi uplaka Fondot. Kade treba da se rasprasam sto e ovaa uplata, za koj mesec se odnesuva..dali kaj mene vo smetkovodstvo vo firma ili vo Fondot..? Kakva e praksata denes, uplakaat li retrogradno za meseci nanazad ili redovno e, jas sum od Skopje inace. ( Da napomenam deka moive rabotodavci redovno uplakaat pridonesi i redovno se zemase plata)
Natasa981 - za mesec septemvri si zemala ppla plata..do 15.09. a od togash ti tece porodilno...znachi taa polovinka sega sto si ja zemala eti e od fondot..ubavo si si procitala na izvod...e sega vekje bi trebalo redovno da ti stignivaat obicno posle 20 vo mesec ima priliv na pari vo fondot kako shto mozes i da procitas...ako imas e-banking sama kje si vidis ako ne pobaraj izvod ili prashaj na shlater kej ti kazat od kaj ti se prarite
20.12.2011, 14:04
Andriance
2140
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce
MENE KOGA MI PRISTIGAAT PARI NA SMETKA MI PISUVASE PRILIV MINISTERSTVO ZA FINANSII A NE FONDOT I JAS CEKAM USTE PARICKI NEMA NISTO DENES USTE IZGLEDA KE CEKAME I UTRE INAKU porodilnoto mi bese otvoreno od mart a prvi pari mi stasaja vo juni za mart na 4 juni za april i maj na 27 juni zaedno posle na 19 avgust za juni , na 19 oktomvri za juli i tolku sea cekam za avgust septemvri oktomvri i noemvri. a mene mi zavrsi porodilnoto na 26 noemvri......
zasto be tolku mnogu cekas??? mene porodilno mi bese otvoreno 15.09..ja sega vekje si cekam za noemvri...sto znachi redovno si tece
20.12.2011, 14:38
Natasa981
955
fala Andriance..znaci ekspert si za ovie raboti ,fala :)
21.12.2011, 12:07
libra.n
645
Posle 16:00 da cekame pari ili vo tek na rabotno vreme pustaat? Prv pat treba da zemam zatoa ne znam koga da ocekuvam.
21.12.2011, 12:14
majmunce
257
MENE DOS EA MI STASUVAA PRED 12 AMA EDNAS KOGA BEV VO FONDOT MI REKOJA DEKA MOZE I POSLE 2 DOSEA NEMA NISTO MOZE SAMO SE NADEVAME
21.12.2011, 14:13
mamatea
37
uste nema parii izgleda utre
21.12.2011, 14:44
majmunce
257
I KAJ MENE NEMA USTE NA SMETKA MI PISAA OD FONDOT DEKA SE ISPLATENI AMA NA SMETKA NEMA LELE CEL DEN PROVERUVAM VEKE AJDE USTE UTRE NEKA BIDE SAMO CEKAME I TOA PRAJME AMAN MI SE ZDOSADIJA
21.12.2011, 17:16
libra.n
645
Kaj mene na smetka ima Ama samo za dva meseci. A uste 3???
21.12.2011, 17:20
majmunce
257
I KAJ MENE IMA DURI SEA STASAJA KAJ MENE ZA EDEN MESEC AMA DRUGIOT KASNO GO TREBOVALE I ZATOA NAREDNIOT PAT
21.12.2011, 17:28
libra.n
645
majmunce, naredniot pat e po eden mesec?
21.12.2011, 17:33
majmunce
257
DA ZA EDEN MESEC, JAS KONTAKTIRAM PREKU E MAJL SO VIOLETA ZEZOSKA OD FONDO I TAA VELI ZA TRI NEDELI OD TREBOVANJETO AMA VSUSNOST EDEN MESEC I SEKOGAS OKOLU 20 VO MESECOT
21.12.2011, 18:33
Andriance
2140
lelellelele kaj mene nema uste..do sega redovno mi isplakjaa...aj kje pocekam da vidam do petok...uf kako dobro kje me pocastat pre Nova G
21.12.2011, 18:46
Natuska85
3613
Рано е Андрианче . До кај 27-28 сигурно ќе легнат .Јас само знам дека овие и така и така,ама нареден месец и плата и породилно(последно) охохоххооо
21.12.2011, 20:12
Andriance
2140
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR
Рано е Андрианче . До кај 27-28 сигурно ќе легнат .Јас само знам дека овие и така и така,ама нареден месец и плата и породилно(последно) охохоххооо
samo da e pred Nova Godina aj koj shopping kje bide toa vo januari za tebe...taman se na rasprodazba hihihihihihihih
21.12.2011, 23:49
bari2
121
Pushtija li nekomu od Skopje denes pari?
22.12.2011, 00:57
baby27
46
Mene sekogas mi doagjaat posledniot den od mesecot
22.12.2011, 09:39
bari2
121
devojki,ve molam za Skopje ima li nekoja od vas meil adresa od fondot na koja mozam da pisham,veke probav na taa od oficialnata strana no ne odgovaraat.Fala.
22.12.2011, 09:45
Luci
2250
Bari2 јас немам друга е-маил адреса освен таа на веб страната што е. Инаку за Скопје е рано за исплата. Обично ги пуштаат ден два пред истекот на месецот. Сега очекуваат пари другите градови за октомври во главном а од Ск за ноември
22.12.2011, 09:47
tedicka
55
I mene mi treba e-mail od nekoj od fondot, trudnickoto go otvoriv vo Oktomvri uste pari ne sum videla. Ako ima nekoj bilo kakov kontakt neka pise PLS!!!