cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Паричен надоместок

clock-img

20.02.2010, 19:48

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Денес за прв пат добив паричен надоместок за второ дете за два месеци. Што убаво ми дојдоа user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

20.02.2010, 23:15

clock-img

Bile

pencil-img

440

Paleska za koi meseci dobi paricki ???
jas zedov za dekemvri, sega cekam za januari
slucajno da ne gi pustija za januari????

Gorana i Stefani

clock-img

21.02.2010, 09:57

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

За декември и јануари user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

28.02.2010, 17:44

clock-img

Mamickaa

pencil-img

74

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bile

Paleska za koi meseci dobi paricki ???
jas zedov za dekemvri, sega cekam za januari
slucajno da ne gi pustija za januari????

Devojki navistina so se desi so paricniot nadomest za vtoro deteuser posted image
Zema li nekoj za Januari i dali ke gi pustat na transakciska.. ili bilo kakva informacija ako ima neka pise...user posted image

clock-img

28.02.2010, 18:30

clock-img

Bile

pencil-img

440

Paricen nadomest za vtoro dete za januari zedov pred nekoj den. Prasuvav vo kaj nas i mi rekoa deka nema obnova na dokumenti i nema potreba od transakciska smetka. Jas gi zedov parite na star nacin na uplatnica.

Gorana i Stefani

clock-img

28.02.2010, 22:21

clock-img

Annabel

pencil-img

425

Ако добро разбрав, за второ дете ми следува:

- еднократна парична помош од општината
- еднократна парична помош од државата
- паричен надомест од ржавата во износ од 5000 денари во траење од 10 месеци

Или можеби грешамuser posted image

clock-img

28.02.2010, 22:32

clock-img

Еца

pencil-img

6692

Ако си од некоја општина која дава еднократна парична помош ДА, јас знам за Аеродром и Карпош, од државата не добиваш еднократна парична помош тоа е укинато бидејки ке земаш повеќекратна помош од девет месеци ПО 4820 user posted image за второ дете ако се породиш до април мислам беше, не ме фаќаЈ за збор има точен датум.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

clock-img

28.02.2010, 22:41

clock-img

Annabel

pencil-img

425

Фала Еца, би требало да го фатам, до 21-ви март ми е терминот

clock-img

09.03.2010, 10:18

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

Мамички, добивте пари од породилното за јануари? Ако некој доби нека кажи. 

clock-img

09.03.2010, 23:03

clock-img

garfild

pencil-img

118

Јас уште немам добиено за Декември за породилно user posted image

clock-img

09.03.2010, 23:36

clock-img

Annabel

pencil-img

425

Јас денес зедов за Јануари (боледување).

clock-img

09.03.2010, 23:57

clock-img

lidijas

pencil-img

199

Annabel zede boleduvanje ili porodilno?

clock-img

10.03.2010, 00:07

clock-img

Annabel

pencil-img

425

Боледување (патолошка), ама од искуство, го добивав кога се исплаќа и породилното.

clock-img

10.03.2010, 13:53

clock-img

Slagjana

pencil-img

463

А каде поддавате документи за парична помош за второ дете, во општина?

clock-img

10.03.2010, 14:01

clock-img

Leonida

pencil-img

411

ИЗВОРНА ПОРАКА: garfild

Јас уште немам добиено за Декември за породилно user posted image

И јас уште чекам за пола ноември, декември и јануариuser posted image
Катастрофа се

clock-img

10.03.2010, 16:20

clock-img

garfild

pencil-img

118

Јас па се мислам да појдам до социјално да проверам да не е само до мене што уште немам добиено за Декември породилно.Има ли уште некој кој нема добиено за Декември???

clock-img

10.03.2010, 16:24

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

Јас за декември добив на 9 февруари. Сега чекам за јануари, најчесто исплатата кај мене е околу 10-ти во месецот, се разбира со закаснување од 2 месеци. 

clock-img

12.03.2010, 13:43

clock-img

MamaOhrid

pencil-img

411

Денес добив породилно за јануари. user posted image

clock-img

13.03.2010, 00:54

clock-img

Tanja K.

pencil-img

563

Jas vcera dobiv boleduvanje za septemvri i oktomvri 2009.Ke trgnam na raota a nisto nesum zela uste.Dali ima nekoj informacija za parive sto se za vtoro dete i nagore,dali stignale na smetka na nekoj?????????

clock-img

13.03.2010, 00:58

clock-img

Mamicka3

pencil-img

755

Се уште нема стигнато...чекај сега дури ги средат новиве документи ќе поминат уште 2 месеци

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

clock-img

15.03.2010, 16:22

clock-img

Јасминка

pencil-img

36

За оние мајки кои земаат надоместок за второ дете родено во 2009, а им следува надоместок и оваа година, ако не сте знаеле (како јас што не знаев бидејќи никој не ме извести, а случајно дознав) : до крајот на март повторно треба да се поднесат  документите  во социјално со кои се пријавивте за паричната помош првиот пат, во спротивно нема да ви ги исплатат средствата. Мене ме убедуваа дека ми испратиле писмено известување за ова (не знам, можеби се изгубило во пошта). па ако има некој друг случај како мене, чисто да ве известам.

clock-img

15.03.2010, 18:04

clock-img

fantom

pencil-img

173

ИЗВОРНА ПОРАКА: Јасминка

За оние мајки кои земаат надоместок за второ дете родено во 2009, а им следува надоместок и оваа година, ако не сте знаеле (како јас што не знаев бидејќи никој не ме извести, а случајно дознав) : до крајот на март повторно треба да се поднесат  документите  во социјално со кои се пријавивте за паричната помош првиот пат, во спротивно нема да ви ги исплатат средствата. Мене ме убедуваа дека ми испратиле писмено известување за ова (не знам, можеби се изгубило во пошта). па ако има некој друг случај како мене, чисто да ве известам.

Kako mislis povtorno da se podnesat?Site dokumenti so gi podnesuvavme pred 4-5 meseci pak da gi podnesuvame?Aj ne zezaj!Da ne si nesto greska razbrala?Nosis redovno dokument za vakciniranje?Jas znam sega samo toa treba da se nosi.Inaku i nie primame nadomestok za vtoro dete i bas nekni i nosev dokument za vakcinata i nisto ne mi rekoa.Ako trebalo ponovo pak site dokumenti belki ke spomnea nesto?!A inaku isto i nie ne sme dobile nikakvo izvestuvanje za takvo nesto niti po posta niti po telefon.A ako e stvarno taka kako so vikas ti,togas sram da i e,znaci stvarno preteraa ova e veke izivuvanje so lugeto.Ako znae nekoj nesto za ova neka pise bi pomognalo na mnogu luge..

clock-img

15.03.2010, 18:31

clock-img

Mamicka3

pencil-img

755

Да да точно е..јас денес ги поднесов документите,мм случајно прашал во социално и му рекле дека повторно треба да се поднесат документите

Децата се најголемо богатство
Марио 31.10.2002
Ана Марија 01.11.2005
Трајче 20.09.2009

clock-img

15.03.2010, 19:43

clock-img

fantom

pencil-img

173

Aj ke te molam stom denes si podnesuvala,barem potseti me so dokumenti trebase ,ako ne ti e tesko,za da gi kompletirame pak,da ne odam da gi prasuvam gospodata oti osekam deka ke se ispokaram so niv.Znaci bezobrazni se krajno.Mesto nekni koga go podnesuvav dokumentot za vakcinata da mi kazat,jas od forumov doznavam...Sramota,krajno se izrevoltirav sega.

clock-img

15.03.2010, 21:23

clock-img

Боцко

pencil-img

806

Настрада третото дете
...
Настрада и владината идеја за „бејби бумот“. Оваа мерка посебно и беше мила на т.н. демохристијанска идеја, толку што многу ергени во власта „настрадаа“, бидејќи мораа набрзина да застанат пред матичарот, за да не излезат демагози. Имено, од 12 април лани, Министерството за труд и социјална политика го укинува паричниот надомест за второ и за четврто дете, а на пат за укинување се и правата на надомест за второ, трето и за четврто дете кои важеа за невработени мајки. Укинување на паричната помош за невработените мајки побара Министерството за здравство, зашто пресметало дека ќе нема доволно пари редовно да ја исплаќа помошта за сите мајки. Ова се случува откако власта навистина убеди многу семејства да имаат уште по некое дете, бидејќи постоеше идеја таткото - хранител, евентуално неговата мала плата, која е кај нас правило, да добие припомош во форма на „мајка - херој“, која ќе негува повеќе деца и за тоа ќе биде алиментираната од државата. Што ќе им каже сега ним Преродбата, откако од помпезните стимулации, проследени со многу скапи кампањи, ќе останат само паричната помош за прво дете (само еднократна помош од 5.000 денари, која постоеше и порано, многу поиздашно) додека за трето дете ќе се исплаќа месечно по 8.500 денари, додека детето не наполни десет години. „Владата треба да излезе на прес-конференција и да им каже на луѓето дека нема да важи тоа. Причината ни е јасна на сите, бидејќи нема пари“, рече по овој повод на седница на Комисијата за здравство пратеникот Ѓорги Оровчанец.
...

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

Последни статии

article-img