ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Мислам дека и двете сте претерале
А што мислиш, во што претерувам јас...ете кажи ми ти како некај од страна што гледа објективно...за да знам што да променам
Martins mom, svekrvati ne da preterala, na glava ti se kacuva, i preku vnukot dozuvuva vtora mladost, nazalost, kao povtorno da se rodila.
No jas pretpostavuvam deka ne bi izreagirala taka na toj nacin, ako ne ti prekipelo.jas te svakam, no znma deka koga bi se stavioa vo tvoja koza istoto bi go rekla, duri moze i poloso.
E sega tvoja greska e sto posle toj komentar sto si i go posocila na svekrva ti ne si trebala da ja vikas za pomos, mozebi ke izgleda surovo no eve poagajki od sebe znaci kade sto sum pluknala ne bi lizela posle i ne bi barala pomos poveke od takva zena.
Vtora greska e sto ne treba ti da se raspravas so nea tuku malku spregni go maz ti sepak ona e negova majka a ti za sinot tvoj imas pravo da se bori no ne na takov nacin.Ednostavno koga presekuvas preseci vo koren no zaedno so maz ti.
Dzabe ke ti se site zborovi ako maz ti ne reagira, seto toa ke padne vo voda.
Mozam da zamislam kolku si molcela i si cuvala vo sebe.Ti ne si posesivna ednostavno toa e majcinski instikt.
Nekoj ke rece pa ne mislela svekrvati nisto loso no sepak ne i dolikuva na takov komentar sine moj i sl. sepka toa boli, jas licno najiskreno poloso bi odreagirala.
Samo da napomenam ova e moe mislenje i citajki go tvojot posto samo se staviv vo tvoja koza.Sekoja majka bi bila izludena od komentarite na babite od stilot sine moj i sl. kao od milost toa go kazuvale, ujas imav vakov primer.
I toa so majka mi koga na kerka mi i se svrte i i rece kerko moja, ne da sum i go plesnala vo lice, cekaj bre nemoze ona da ti bide kerka ona ti e vnuka i nisto poveke, tuka zastanuva se, i i rekov togas na majka mi toa da i prv i posleden pat ednostavno, nemoze da i bide kerka niti da ja saka kao ja, posto ima babi sum slusala kao poveke gi sakale vnucite oni, nego samite majki, toa e bolest.
I od togas majka mi prestana a na mm ne mu smetase no na mene da, takvi komentari ne se vo red.No vo sekoj slucaj mm me podrzi vo se.
Zatoa velam deka treba da i dadete do znaenje kade i se granicite na baba i dedo toa morate so maz ti da go resite.Nisto ne ke mozes sama da postignes.
Se nadevam deka ke uspees.