оф, Martins mom и сите слични во ситуацијава па можам цела страница да изнапишам ситуации кога коментарот или однесувањето на свеки не биле на место. Да, и јас молчев, и молчиш и молчиш, па почнав на најсуптилен начин да давам на знаење дека некои нешта не сакам така да бидат, па потоа се` подиректно и подиректно, но уште на фин начин, секогаш со -те молам-, за да дојде до -слушај, јас кажувам така и така и очекувам така да биде-. И резултат? Пиииииип, труба, едно те исто, а јас зборувала, а тапан тропал, истото ти е. Дури стигнавме до тоа дека МОЕТО однесување не е во ред. И само колку за пример, кој е надвор од темава: женава по 00:00 ќе фати да мие чинии, кои седеле неизмиени цел ден, е токму кога ќе ја заспивам Јана тогаш ќе фати да лупа, да мести, преместува, да шушка, еј во ниедно време!!! И секогаш џабе беше моето молекање, па заповедување, се` додека и на мм не му пукна филмот, ја согледа ситуацијата и луто, најлуто и` се развика и ги зема работите од раце, ја извади од кујна и и` кажа да си најде друга занимација во ова време. Следуваше дополнително објаснување и оттогаш јас имам чист пат за да и` кажам како сакам да биде се` поврзано со мојата ќерка. А женава е навистина добра личност, навистина ми е драга и ја почитувам, уникатна е, па се` додека не ни се роди Јана, баш се радував што живееме под ист кров, е потоа се` се изврте. Кога некој ќе ти се плетка во нозете и ти го расипува трудот, па и сопствената мајка да е, ќе ти прекипи, па се` ќе отераш во три лепи. И да не би должела (а веќе издолжив ), како заклучок изведен од сопствено искуство, од долги и непреспани ноќи разговарано, можам да речам дека треба мажот да ја постави и држи границата на мајка му, во спротивно џабе ние веземе. Држте се за мажот!