за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
и кај нас во Битола нема таков обичај да се стави старосватица на свадба барем досега не ми е познато.А кога би правела свадба имам една другарка од средно која досега милиони пати се потврдило дека ми е права пријателка и таа ми доаѓа во предвид за старосватица
21.01.2010, 13:03
Bitolcanka
2461
Женска тоа сум јас Фала за довербата Значи да имам предвид отсега, да си знам и да се спремам Ама и јас тебе те планирав, па зависи која прва ќе рипне во тавче, не можеме двете да си бидеме една на друга старосватици
21.01.2010, 13:05
tereza
784
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
Женска тоа сум јас Фала за довербата Значи да имам предвид отсега, да си знам и да се спремам Ама и јас тебе те планирав, па зависи која прва ќе рипне во тавче, не можеме двете да си бидеме една на друга старосватици
хехехехе е ајде ќе видиме,ама јас мислам дека ти ќе бидеш пред мене ќе ми го пореметиш планот да те ставам старосватица
21.01.2010, 13:15
caci20
1049
I jas imam starosvat po moja zelba, najdobriot drugar na mm od detstvo. Uste cekam starosvatica ama ke bide. Inaku jas i bev starosvatica na sestra mu na mm, pred da se zememe nie.
21.01.2010, 13:19
Bitolcanka
2461
Ќе видиме. Кај нас нема старосватица, туку деверица (ако не изберат девер) колку што знам... За тоа која прва-не се знае, ќе покаже времето Како на натпревар да сме, тешко нас
21.01.2010, 13:19
zami
574
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka
... не можеме двете да си бидеме една на друга старосватици ...
moze, jas i bev starosvatica na mojata starosvatica, taa imase prasano i i rekle deka moze
21.01.2010, 13:22
tereza
784
еее па штом може една на друга ќе си бидеме старосватици,и готово решен проблем јас тебе,ти мене
21.01.2010, 13:27
tereza
784
Која е улогата на Старосватицата на свадбата,и тоа не ми е познато Ајде напишете за да знаеме што и како треба да правиме кога сме старосватици?
21.01.2010, 13:32
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: tereza
еее па штом може една на друга ќе си бидеме старосватици,и готово решен проблем јас тебе,ти мене
Ќе си бидеме двете, договорено Има време за тоа, отом-потом. Да мислиме на други нешта сега, кога ќе дојде време и на тоа ќе мислиме. Здравје само, се ќе биде
21.01.2010, 13:33
caci20
1049
Starosvaticata e vtor svedok na svadba i stoi vo crkva do mladencite. Potpisnik e vo maticno. Skoro ista uloga kako kumovite. Nosi platno za vo crkva pie od vinoto i jade od lepceto. Gi menuva krunite i go vrzuva platnoto.
21.01.2010, 13:38
BILE.F
670
Кај нас ви Тиквешијата (јас сум по потекло од Неготино, мм од Кавадарци), старосват е братот на мајката на момчето, доколку има, ако не некој друг. Иако живееме во Скопје, кога ќе правиме свадба , ќе го превземеме тој адет, па старосват ќе ни биде вујко му на мм.
21.01.2010, 14:18
HristinAntonio
176
hehe i mojata starosvatica mi e najdobra drugarka uste od osnovno.....inaku bese oblecena vo crno-bel fustan
21.01.2010, 14:20
profesorica
5709
ej mnogu bese ubava tvojata starosvatica tinke
21.01.2010, 17:48
denicka
620
i mene mi bese starosvatica drugarka od zabaviste. si ja osekam kako sestra i mnoooogu si ja sakam. a sega i ona ke mi se mazi ama ke mi dojde poblisku, vo singelic. mnogu sum si srekna za nea ete ti i ona e vo crno ama se raduvase
21.01.2010, 18:10
m.brod
2
I JAS USTE NESUM MAZENA AMA SAKAM DA MI BIDE STAROSVATYICA MOJATA NAJDOBRA DRUGARKA ama zavisi kade ke omazam oti kaj nas od deka sto sum starosvat e bratot na svekrvata
03.01.2011, 00:06
Natuska85
3613
Кај нас во Гевгелија нема старосватица,ама јас сакав да си имам и така направив.Она ми беше едниот потписник во матично,другиот си беше кумот.Инаку ми е една од најдобрите другарки.Еве да ја видите многу ми беше убава
08.02.2011, 23:45
Nadezna
647
Jas i mojata Pucval, mojata sovrsena polovina
08.02.2011, 23:47
Боцко
806
е, значи ова старосватициве ептен убави!
08.02.2011, 23:51
Nadezna
647
ИЗВОРНА ПОРАКА: Боцко
е, значи ова старосватициве ептен убави!
18.04.2011, 01:36
tnade
304
po veleski adeti (mm po poteklo e velesanec), a i po tikveski (majka mi e od Negotino), taka sto nemase beganje, starosvat ni e vujko na mm
19.04.2011, 03:17
ikki
224
Јас сакав да ми биде старосватица најдобрата другарка ама поради финансиски причини не ми бесе старосватица, така да планираните старосватица и деверица си ги заменија местата, другарка ми ми бесе деверица а братучетка ми старосватица... и двете си ги сакам најмногу инаку да и мојата старосватица бесе во црно
25.04.2011, 17:59
AnnaMolly RR
6409
Еве ја и мојата!
21.07.2011, 23:56
Nate79
7
Мене страосватица ми беше мојата најдобра другарка од средно, а воедно и роднински сме поврзани...изгледаше прекрасно....
22.07.2011, 12:22
Maca25
7558
Мене старосватица ми беше другарка од факс со која и ден денс си се дружам многу!
22.07.2011, 12:36
miana
6152
I jas imav dve opcii no lesno resiv bidejki so ednata izrasnavme od peleni..Imavme vzaemna pocit ,se nemavmenikogas navredeno i si deelevme najveke soveti i sekogas bevme tuka edna za druga..Arno ama ona si e po priroda skrzava ( iako ne e finansiski slaba) na mojata svadba napravi nekolku cekori koi mnogu me zabolea i gi zaboraviv.No potoa sakajki da napravam dobro probav da ja vrabotam kade sto rabotam jas da bide moja zamena dodeka sum na trudnicko i toa da i bide otskocna daska za vo idnina za bilo kade ( rabotev vo prekrasna firma i iskustvoto tamu verdi pari) E od tuka zapocna se..Taa \nemase nikakvo iskustvo a jas bremena vo osmi mesec se potev i trudev bidejkio navistina pokraj site kandidati neizmorno se borev ona da vleze..Toa za zal ne bese obostrano i tuka nastanaa mnogu kavgi i go prestanavme kontaktkot..Od togas se porodiv i mm ja pokani na mekici a taa ni dojde ni mi cestita kerka.By the way koga bev na ctg taa bese so sestrai tamu vo GAK kade sto na zidot pisuva -otstapete im go mestoto na onie na koi im e najpotrebno-na bremenite zeni..A taa zamislete si sedese iako stoev do nea i se pravese deka ne me znae...Mnogu mi pogresi i ne svati kolkava dobrina sakav da i napravam i vaka mi vozvrati..sega postepeno pocna da mi praka sms - ama ne e toa toa..Izminaa veke 4 godini :( i mnogu mi e zal