за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Среќни празници на сите! Ние еве го донесовме Михаил на коледе кај баба му(мајка ми), малку касно, ама од сабајле имавме гости, па после ќе одиме кај другата баба и таму ќе вечераме, ама ние не вртиме паричка денеска, на Василица ќе вртиме.
06.01.2011, 17:43
Martins mom
3342
Во западна Македонија сите на Василица мазник со паричка вртат, ама јас си ги почитувам штипските адети, па денес месев лепче со паричка, а и за Василица нормално ќе вртиме мазник...за да нема расправии низ куќа
06.01.2011, 18:05
misticia
213
Во западна Македонија сите на Василица мазник со паричка вртат, ама јас си ги почитувам штипските адети, па денес месев лепче со паричка, а и за Василица нормално ќе вртиме мазник...за да нема расправии низ куќаuser posted image
а каде си ти сега? ние во струга секогаш на Бадник леб со паричка а на Василица мазник - барем така кај нас дома Сега си печам леб, паричката така уметнички ја скрив внаре никој не знае каде е :)
06.01.2011, 18:15
negla
236
se slozuvam so misticia!!!oti i jas sum od zapadna makedinija
06.01.2011, 19:24
AnnaMolly RR
6409
Сабајле бевме на коледе со Филип Кај бабите на врата им пеевме и си добивме јаболчиња, банани и некое сокче.
Јас како добра домаќинка направив лепче со маслинки, ама без паричка, така за јадење. Баба ми ми го кажа рецептот и мнооооогу е вкусно. Ќе го пишам утре или после во рецепти, ќе ставам и слика да видите.
06.01.2011, 19:25
AnnaMolly RR
6409
Инаку денес сум подобра, прееска ми беше 130 со 80, тоа мене ми е нормален притисок. После празниците обавезно одам да направам некои испитувања.
06.01.2011, 19:39
Natuska85
3613
ИЗВОРНА ПОРАКА: agnes77
Драги РР пријатели ... среќен Бадник и среќен Божиќ
Фала Агнес, а кај си ти деновиве,нешто слабо на рр?Ние инаку завршивме со вечерата,паричето се падна во домот.Со среќа нека ни е.
06.01.2011, 19:42
AnnaMolly RR
6409
Мислам дека на вистинско место се паднало паричето, Натушка! Оваа година најмногу ќе има среќа во вашиот нов дом со едно златно бебенце!
Ние уште не сме вечерале, малку подоцна.
06.01.2011, 20:07
arh_diz
7198
AnnaMolly ti seuste si mlada da imas pokacen pritisok. Moras da si napravis ispituvanja da vidis od sto ti se pokacuva , pritisokot e seriozna rabota.
06.01.2011, 20:15
Тања РР
2029
И ние завршивме со вечерата. Паричката исто како кај Натушка се падна во домот.
АнаМоли генерална препорака кога прв пат ќе се покачи притисокот е промена на начинот на живот што подразбира повеќе физичка активност ( минимум 30 минути брзо одење дневно), помалку сол во исхраната, помалку стрес и прекин на пушењето или евентуално алкохолот. Ако после неколку недели нема резултати се преминува на лекови кои го регулираат притисокот. Мила, се надевам дека кај тебе брзо ќе се среди
06.01.2011, 20:37
Viktori
5329
Петка или Глава??? :)))) Фајнли!!! У живот не сум се радувала повеќе на едно денарче!!
06.01.2011, 20:38
Viktori
5329
аа јас на куќа и на Господ не им кршев Ги елиминирав сите што ми претставуваа нереална закана
06.01.2011, 21:01
Natuska85
3613
Виктори па ти си луда ,не кршела за Господ и домот,неее .Ајде и тука честито за паричката да ти се множат оваа година,ама сеа петка ставивте или денарче,не ми е јасно .Ние странска валута ставивме,си знаеме така треба да го отплаќаме станот па да ни се множат
06.01.2011, 21:12
Viktori
5329
Е шо ќе му е на Господ ма паричка??? Да си купи мастика или среќа да не нема случајно??? За нас греотите се паричките, еве вака ко мене да се радуваат
06.01.2011, 22:26
Bogdancanka
5422
кај нас паричката падна кај Господ
06.01.2011, 22:58
nadica
4381
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka
кај нас паричката падна кај Господ
и кај нас исто
06.01.2011, 23:06
Olivia
1961
Ovaa godina se padna kaj mamicka i e najsrekna zasto ne ima nas , mnogu se iznamaci deneska da ni pruzi toplina, ljubov,bogata trpeza i blagoslovena vecera, jas ostanatoto vreme go pominuvam vo krevet... Na site vas sreka da ve vodi so mir Bozji,Hristos se rodi.
06.01.2011, 23:10
agnes77
1959
ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85
Фала Агнес, а кај си ти деновиве,нешто слабо на рр?
имам пуно работа ... али ево мене... се надевам дека сите на РР сте добро, имјте убави празници