за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
dobra vecer kasno e znam no jas si pijam kafence a koj e za neka poveli ,
20.02.2011, 19:16
agnes77
1959
поздрав, како сте ... код нас ништо ново ... чекаме и чекаме ви посакувам убава и успешна неделја
20.02.2011, 21:00
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори
Ништо. Ако нема бактерија и да знаеш точно која за што да пие антибиотик? Или ако има само црвено грло ама без температура или некоја до 38 со 5, ништо. Само ибупрофен, намалува температура и не дозволува да се развива воспалителен процес...Вака само се намалува имунитетот на децата ...... Мислам извини ако нешто те изиритира пишувањето мое, ти давај му што сакаш или што ти кажуваат. Ако се сомневате на бактерија, пошто викаш од летото имал многу цервено грло направете брис и видете дали има и која бактерија. Ама после на Бобо лекарката сфатив дека ни антибиотик се дава за секое одење на лекар, ни се дава за црвено грло, ни од око се гледа дали детето има бактерија, а и богами еднаш и за бронхитис не ми даде антибиотик туку само инхалации правевеме. Јес да ги наплаќаше 150 денари ама само со тоа пројдовме.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Џесика
А сируп на база на ибупрофен за што се користи? Имам дома еден сируп Nurofen од Германија ми го донесоа, пишува дека е на база на ибупрофен, и колку што разбрав од германски за треска и болки... може ли да се дава тој ако има покачена Т?
Тој сируп е за температура и против болки, омалаксаност. Супер е за грип, вирус. Децата не се омалаксани, не ги болат коски.
Не, не се налутив, само ме интересираше, еве за да знам што да правам, а брис имаме правено на грло два пати и негативен е
21.02.2011, 18:09
Olivia
1961
A be mozno li e denes nikoj da ne dosol na stanicava, kaj ste zaspani ubavici???
21.02.2011, 19:24
*miki mami*
579
eve me i mene site bolni pa i nie ama ne e nisto strasno samo nose denes se nakasla ednas mu davam caj od bel slez i ke kupam utre herbion ne go nosam na lekar ne e nisto strasno site bevme nastinati morase i nego da go fati
21.02.2011, 19:49
agnes77
1959
добра вечер, ево мене ... до сега бев на работа, уморна сум ама не е важно ... чекам нови петок
21.02.2011, 22:57
mama26
3977
ajde devojcinja da nepijam sama koj ke mi pravi drustvo po edno kafe ili poveke
21.02.2011, 23:00
mama26
3977
eve castam i muffins so kafica
21.02.2011, 23:01
Pepelaska *
3820
Јас сум за кафе а и за благо правев торта денес ама ја немам пробано еве му викам на мм да ми донесе еден саат ми носи а ме мрзи да станам и да земам
21.02.2011, 23:16
mama26
3977
pepelaska vakva napravi [ poveli da ne stanuvas da se macis ]
ili vakva?
22.02.2011, 00:12
Џесика
2036
Ме убивате со тортиве!!!
22.02.2011, 00:18
mama26
3977
gjesika moras da probas ovaa torta,najiskreno sakav da prekutam no jas veke napolniv 31 pa za moj rodenden povelete torta
22.02.2011, 00:28
Џесика
2036
Ооооо па ај нека ти е среќен роденденот мама26, здрава и жива да си, и една ќерка да му родиш на мт...
22.02.2011, 00:42
mama26
3977
fala gjesika eve barav sliki i drugi pa da naredam masa