cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Дали вашите деца јадат зимница?

clock-img

19.04.2010, 11:58

clock-img

mother 29

pencil-img

4405

Маца,па не мора купечки да и даваш.домашни кисели краставички,со оцет.
и јас на мојот не му давам купечки,домашните свеки ги прави на една тегла наполнета со корнишонки и вода ,става една лажицка сол,оцет , неколку зрна црн бибер и ловоров лист. ги проврива .

clock-img

19.04.2010, 12:30

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

видиш не ми текнало ич на тоа. Може ќе направам јас. Ама излегоа сега свежи така да подобро свежо.
Оцет нема пробано, мислам салата со оцет. не знам како ќе реагира.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

29.01.2011, 09:36

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

А од која возраст почнавте да им давате зимница (поконкретно ајвар)?

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

29.01.2011, 09:59

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Јас и не сакав да и давам, но кога ние ќе ручаме таа се фаќа, па дури и моркови од туршија почна да јаде user posted image  Ајвар мислам дека проба по роденденот и мислам дека нема штета, бидејќи нема конзерванси.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

29.01.2011, 11:34

clock-img

*miki mami*

pencil-img

579

Јас му немам давано до сега еве уште малку година ке правимеuser posted image

clock-img

29.01.2011, 12:39

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка

Јас и не сакав да и давам, но кога ние ќе ручаме таа се фаќа, па дури и моркови од туршија почна да јаде user posted image  Ајвар мислам дека проба по роденденот и мислам дека нема штета, бидејќи нема конзерванси.

Е Михаил кога го виде мрковот еден ден кога јадевме, го грабна и ко почна да го шмука, смешки беше, можи беше рано за кисело да јади, ама ми беше жал да му го земам, со сласт го јадеше

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

29.01.2011, 15:56

clock-img

strelec 1982

pencil-img

70

Moeto dete jade ajvar kiseli krastavicki i tursija posebno morkovceto i krastavicite.Isto taka jade zelka salata i marula samo ja vrti vo ustata.Negde pred godinata pocna da jade vakvi raboti toa bese lani zimoto nie koga jadevme i on drustvo ni pravese.

clock-img

29.01.2011, 20:10

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Ќерка ми воопшто не сака никаква зимница. И имам дадено да проба ајвар зимово, но не и се допадна, вчера кај мајка ми и дадов да проба кисели црвени пиперки, ама ни тие не ги сака. Никаква зимница не јаде, срцка знае дека мама нема направено оваа година ништо user posted image .

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

19.10.2011, 18:46

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Матеа лани многу сакаше руска салата-туршија, годинава уште ја немаме почнато. А некако не е многу по ајварот, ајде допрва ќе видиме.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

20.10.2011, 10:01

clock-img

JovanaJ

pencil-img

911

Ne jade voopsto nisto od zimnica. Nie i ne pravime zimnica, ama probal kaj baba mu i ne mu se dopaga nisto

clock-img

20.10.2011, 10:07

clock-img

miana

pencil-img

6152

Karkami - masala se si jade,ama koga kako...nekogas saka - nekogas NE...Ne smeam da se zalam - super  e

clock-img

20.10.2011, 10:27

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Ќерка ми уште не сака ништо. А и никој не ми направи, така да немам никаква зимница. Ќе си купувам и оваа година. 

clock-img

14.11.2011, 09:13

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Матеа уште нема пројадено ајвар, ама затоа кисели краставички може едно кило да изедеuser posted image user posted image user posted image

clock-img

14.11.2011, 21:00

clock-img

Snowhite RR

pencil-img

5042

Михаил па се научил сега само аваче(ајварче) бара, еднаш кога ја направивме зимницата, кај баба му јадевме и кога си отидовме дома(уште не бевме преселени и немав ајвар во станот) и тој побара и му викам нема, купиме, ми велиuser posted image Прв е за купување нештоuser posted image user posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

clock-img

14.11.2011, 21:15

clock-img

kikicka

pencil-img

4218

само кисели краставички сака ако јадиме ние ама малку така од стрвост друго немам тука од зимница и ајварче така има лизнато,др сеуште не

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

clock-img

31.12.2012, 08:51

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Пред некој ден извадив кога му седна на карфиолот од салатата, маф го направи, мислам дека нема некоја штета ако јадат зимница, а ајвар ако му дадам на лепче двапати и толку.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

31.12.2012, 09:06

clock-img

myhappiness

pencil-img

61

Ништо од зимница на пробува. Се обидувавме да го убедиме дека ајварот не лути, барем малку да проба но несака. Несака ниту кисели краставички, морков. И покрај тоа што ние редовно и често јадеме тој не сака апсолутно ништо од зимница.

clock-img

31.12.2012, 09:36

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Вчера Н. за прв пат проба домашни кисели краставички и и се допаднаа. Изедел 4-5 мали краставички. Друго од зимница уште не сака да проба. Знае дека ајварот е од пиперки, а пиперки ич не сака па не сака ни да го проба.

clock-img

31.12.2012, 09:49

clock-img

Beatris

pencil-img

3116

А јаде кисели краставички, моркови и карфиол како мезе user posted image  Ама домашна туршија. Ајвар не планирам да и дадам освен ако немам каде, нема зошто да јаде прженици кога има свежи работи

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

clock-img

31.12.2012, 10:05

clock-img

ivoni4ka

pencil-img

903

mojava se davi vo krstavicki moram da gi krijam bidejki neznae kolku i e dosta na nepolna godinka jade 1 cela sredn a krastavicka i saka uste ama tolku mama ne dava poveke user posted image

clock-img

31.12.2012, 10:53

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

Не јаде никаква зимница, не сака. Додуша, ништо кисело не сака, па затоа ни зимницата не му се допаѓа нешто особено. Ама свежо си сака, па моркови, карфиол и зелка ги јаде така, без ништо.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

clock-img

25.11.2013, 20:33

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Кога беше мала јадеше многу туршија - руска салата, кислеи краставички, а од лани еве ништо такво не сака. Значи ич не сме по зимница. Ништо од страна на зимница не сака да проба.

clock-img

25.11.2013, 22:25

clock-img

sandriana RR

pencil-img

2924

Од зимница - сега за сега само карфиол од туршија.
Ајвар не сака-ни лани, ниту годинава.
Корнишони кисели - од време на време - мислам и досадија лани од градинка тие.

***I'd rather be honest than impresive***

clock-img

26.11.2013, 06:41

clock-img

bucko mal

pencil-img

1431

Nie site se jademe,navistina neznam dali ima nesto sto ne jademeuser posted image

Da,i zimnica jademe.najomilen ni e ajvarot I kornishonite.

You have to dream if before you can do it.

clock-img

26.11.2013, 07:47

clock-img

deluxe

pencil-img

2479

Во последно време синко се прејадува со ајвар и сиренцеuser posted image user posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Последни статии

article-img