за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Ако има морковче од туршија на маса,се заборава на се' друго да се јаде,корнишони,а со ајварот се запознавме во градинка,дека нели е со голема хранлива вредност па им го даваат за појадок за ден полн со енергија
26.11.2013, 10:16
rina13
1147
Не јаде воопшто никаква зимница, само рееетко ретко ќе гризне кисела крставичка и тоа 2, 3 гриза.
26.11.2013, 12:31
Snowhite RR
5042
Ајвар сака да јади, ама оваа година не баш толку, а и јас не сум баш упорна, а туршија не сака и тоа годинава некако
26.11.2013, 20:07
Bethany
4534
ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13 RR
Не јаде воопшто никаква зимница, само рееетко ретко ќе гризне кисела крставичка и тоа 2, 3 гриза.
Исто!
29.11.2013, 13:59
vezilka RR
4931
Никола од зимница јаде само карфиол. Пред некој ден тоа и му беше вечерата, лебче со карфиол. Се најаде. Друго ништо не сака ниту да проба. Од цела чинија тој го одбира само карфиолот.
29.11.2013, 14:02
Mihaela 2010
4230
Nisto od zimnica ne saka...do dusa doma napraviv samo ajvar,ne saka ni da pomirisa,a za drugo ke vidime,moze ke i se bendisa krastavicki kiseli
29.11.2013, 14:52
masa
473
Ajvar,pindzur,lutica ne jade.Od ruska salata gi jade krastavickite i morkovcinjata i onaka kiseli krastavicki.Od kompoti samo tecnosta ja pie i toa po malku.Toa e se
29.11.2013, 15:39
elenak
2004
Лизнува малку лебче со ајвар или лутеница, друго не сака ни да проба. Како мајка и.
20.05.2014, 15:33
Defne90 RR
1991
Ни јас ни маж ми не јадеме зимница ниту пак нашите деца.Е многу ретко јас знам да си намачкам ајвар па така М од радозналост да проба еднаш и толку.Не им се допаѓа ич и затоа и не правиме по многу.Нема кој да ја јаде и на крај ќе се расипе.
17.11.2014, 15:36
Mila mamicka
387
Син ми од зимница јаде компоти, мармалади, салце, оваа година прв пат проба туршија и му се бендиса. Пред некој ден со мајка ми вадеа заедно од туршијата, и потоа и вели - Бабо јас сакам морковче и краставичка од тие што пливаат, се утепавме од смеење. Ајвар и лутица не сака. Пробал 2-3 пати по едно залче, и не му се бендиса, па и не го форсирам, затоа што и онака немаат некоја хранлива вредност.
17.11.2014, 19:41
AneLav RR
1110
Освен ајвар друго им немам дадено и тоа го јадат.Ќе пробам оваа година да им дадам карфиол во тегли жив го јадат со јаболков оцет и сол мислам дека и во тегли со таков оцет ќе го јадат.
17.11.2014, 22:54
mommy_angels RR
1543
Ovaa godina gi napadna kompotite,sokovite i kornisonite.Ne se znae kolku moze da izede,zatoa mama e tuka da krene racna.A za ajvarot ne e nesto zainteresirana,ama ako e gladna znae da si kasne
17.11.2014, 23:55
deluxe
2479
Ovaa sezona F ne go saka ajvarot kako lani.Zatoa mnogu poveke saka peceni zeleni piperki tolceni so domat i luk.Ova mu e hit jadenje Se mislam da si nabavam poveke piperki da si ispecam I da gi zamrznam,kaj ke mu baram sred zima zeleni piperki.Dodeka A ne e ljubitel na zimnica,taa si saka svezo zelencuk i ovosje,inaku ajvar I dr.ne saka.
20.11.2014, 12:38
vezilka RR
4931
Никола годинава за прв пат јаде ајвар. До лани не сакаше ниту да го погледне. Од туршија лани јадеше само од карфиолот. Годинава ќе видиме. Ја додуше ништо и немам ставено, што ќе изгребеме од бабите, хихихи.
20.11.2014, 13:12
Felly RR
7977
М слабо јаде било каква зимница, почна годинава да каснува по некое парче од туршијата, ама сепак не покажува голема желба ако ептен ја нудиш. Ама па штом не сака, многу и не ја нудам, барем си јаде свежа салата и свежо овошје.
20.11.2014, 13:53
Anuska14
53
Моево ептен сака туршија (како мама) и само тоа и компоти и нудам. Ајвари и сл. не правиме и не и нудам а не ни сака кога бабите ќе и понудат.
20.11.2014, 15:12
caciana
863
Ајварче и кисели морковчиња
20.11.2014, 15:18
blond
1268
Osven ponekogas kiseli krastavicki ako apne, drugo ne jade. Ajvarot od daleku go izbegnuva, ne saka ni da go pomirisa.