fala za srdecnoto dobredojde, veruvam deka ke imame ubavo druzenje vo idnina...go razgledav forumot ima mn sto da se nauci, pogotovo sto sum vujko na 1 ipol mesec starata vnuka angela,... :)) okolu benijata grizata i slicno...
okolu interesot za decata so posebni potrebi, Zelbata sigurno postoela i porano vo mene, no periodov sum nekako posleboden i mozam da se posvetam na sebe. mozebi i zatoa se setiv na ovoj nastan(i) prednovogodisno znam deka imaat cesto priredbi koi decata tolku se vlozuvaat sebe za toa da izgleda mn ubavo, i so celo srce ja davaat svoajta ljubov i ja spodeluvaat radosta i srekata koja e edna od retkite neusovena odnosno iskrena, za razlika od "obicnite smrtnici". ima mnogu sto da se nauci od niv, kako toa mozat da bidat srekni so rabotite sto gi imaat, znaat da cenat mnogu raboti na koi nie lugeto bez hendikep sekojdnevno i ne ni pomisluvame, gi zanemaruvame svoite zdravi ekstremiteti na primer vo odnost na decata, za razlika od trkata po pari neli? ke se slozite so mene deka moment druzennje 1-2 casa so niv vredi poveke od parite zaraboteni pod visok pritisok, ili kafeto ispieno vo nekoi od skopskite lokali. uste dodeka go pisuvam meilov si pravam vizija kako toa bi izgledalo i veruvajte mi se vozbuduvam i sozivuvam so situacijata...
-da ne me sfatite pogresno deka sakam da idam da gledam pretstava od deca so posebni potrebi za moi celi da si go podobram pogledot kon zivotot i tolku, NE, moja glavna naera e da pojdam da im dadam aplauz na artistite koi ke nastapat, mozebi i podaram cveke ili plisano mece na nekoj kako nagrada za dobrata izvedba (iako site zasluzuvaat i poveke od toa) i na toj nacin mojata ljubov da ja spodelam so niv, odnosno da ja vozvratam ljubovta koja tie ja daruvaat.
- imam blizok rodnina koj raboti dobrovolno vo edno drustvo, kako mentor koj poducuva slepi lica da muziciraat, svirat klavir, tapan i slicno, okolu muzikata...od kazuvanjata se vooduseviv kolku se prekrasni i kakov talent poseduvaat za muziciranje, kako i zelbata da ja postignat zacrtanata cel, sekoja cest za toa.Ima mnogu sto da se nauci od tie luge. A mozam da zamilam na cicko mi kako mu e volsebno cuvstvoto da se raboti so niv. (ke iskontaktiram i so nego okolu toa prasanje da doznaam)
predrasudi nemam sekako, znam deka sum eden od retkite i deka mojava cela priakzna zvuci nekako za neveruvanje, no ete za sreka postojat seuste nekoj kako mene, ili vas koj sakaat da se druzat i oddadat pocit na licata cii sudbini bile takvi.
Fala odnapred za sovetite, se nadevam utre ke doznaam korisni informacii, i utre vecer ili sreda cetvrtok petok da gi posetam., ako toa ne se sluci prednovagodina, sekako deka nema da se otkazam od toa da prisustvuvam na nivnite sredbi ili pak preku odredeni organizacii da se vklucam vo aktivna volonterska rabota so niv, so zadovolstvo., se nadevam tuka mozam da smetam na vas za poveke informacii.
fala uste ednas se najdobro