cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како се согласувате со родителите на маж ви?

clock-img

02.01.2011, 12:36

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

И ние сме сами и мојот мм е на работа, уствари не сме сами туку со свекор ми и свекрва ми ама поарно сами пошто вака само се нервирам мм е на работа и ништо не слуша, а јас по цел ден гледам кај што го гњават дететео леле ќе полудам особено свекор ми разбирам дека го сака внуче му е ама ги претерува сите граници како прво не знае правилно да го држи а само ми го зема и го гњави го шета низ соби а си седи мирен и ако седиш после јас не можам крај да најдам, вчера на гости бевме и се изнафали таму дека немало нас да не сакал кога ќе пораснеч пошто дедо му ќе му дозволувал се и ќе му купувал, леле или ќе се направам лом или ќе полудам не можам повеќе да седам со нив ме нервира дагледам кај што го шлапа детето и го трза од него со алиштата од работа , извинете што овде се олеснувам амаче полудам  ми иде да седам в соба и да не излезам за да не го земаат ама тие ќе ми дојдат

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

03.01.2011, 05:35

clock-img

mamicka 010

pencil-img

7

I jas ke si ja kazam makickata. Mojata svekrva bidejki ona "se znae "i se kazuva i so treba i so ne treba(I VIKA CELA ULICA DA RAZBERE), sekoj den brkase mi porabotite , premestuvase  mi gi rabotite, i ja koga  mi treba  nesto cela kuka treba da ja obrnam , a svekormi samo trae ,jas i mazot mi si rekovovme ako napravi uste eden ispaduser posted image ke si odeme! i taka  i bese. Si go zedov mazot pod raka si gi sobravme partalite i si OTIDOVME. E sega si imam dve decinja so samo na slika gi e videla i gi slusam zborovite kako :zgresile , sega skrsheni bile , te netrebalo taka ama....itn. I bas mi e gajle,  super mi e. Sega pukat od maka ama pa i "so si tazija toa si dobija"user posted image .

MAMICKI ZIVOTOT  E PREKRATOK , ZATOA TRAZETE RESENIE KAKO DA GO ZIVEETE ,A NE KAKO DA GO PREZIVEETE.

clock-img

03.01.2011, 07:33

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Убава мисла мамичка 010.

Јас што да ви кажувам како се согласувам user posted image  ниту ни ја честитаа Новата година, ниту пакетче за Миа...па сега проценете ја нивната човечност user posted image , а потоа и родителство user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

03.01.2011, 08:55

clock-img

vesna1

pencil-img

345

Sega e greota da zboram, za pocinati ne e ubavo da se zboruva loso. Nie so MM idevme 8 god. i koga se resivme da se zememe svekrva mi ni rece nie nemame pari za svadba ako sakata pravete si( a imaa stranski penzii). Dojdoa na svadba kako gosti ni poklon ne kupija. MM negoviot del go plati od licno negovi pari.
Pocinaa lani i cel zivot pola saat dete ne mi ima pricuvano, sum placela, sum ostavala malo dete so 18 casot vo gradinka so cistackata da sedi a nejze g.. ne ja bolese. MM go izbrkaa od doma so eden kufer, 10 god. plakavme krediti i blagodarenie na moite dojdovme do stan, a taa nejziniot stan go otstapi na dever mi.
Ama na kraj dojdoa da me moli jas da ja cuvam ama i go slapnav u lice, idi tamu kaj sto cuvase dete i ostavi stan. Sega nema koj da me nervira.

clock-img

03.01.2011, 20:25

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

За мајка му на мм немам многу што да кажувам, ама баба му........ Може се ситници тие работи што ме нервираат, ама ете.......ме нервираат.
На пр. тие се кај нас дома, а ние со мм сме биле излезени, и си идиме, и таа (баба му) не гледа и вели „Ееее, ете го тато, си дојде!“ (а мама каде еuser posted image ) исто на слика не гледа јас, мм, Матеа „Еееее еве ја Матеа со тато“
Во собата неколку поклони од МАтеа од роденденот, таа само во нишалката ќерка е што ја купила, а другите не ги ни погледнува, да праша што е оваuser posted image user posted image user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

03.01.2011, 20:28

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Порано му велев на мм, нешто така кога ќе и забележев, а пред неа си молчам, Ама мм секако не е на моја страна, туку ќе си ја брани баба му, па барем овде да си се пожалам јас, наместо да се карам со него

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

03.01.2011, 20:31

clock-img

negla

pencil-img

236

mene isto kako i vas.moite svekor i svekrva ne mi ja cestitaa novata godina samo na mm po telefon(oti ne bevme doma vecerta)isto napravija i dever mi i zolva mi! i uste cekam da mi cestitaat ako po cel den site se vrtkaraat po kukava! pa da mu imam nesto zgreseno tamam,ama ne!

clock-img

03.01.2011, 20:53

clock-img

kasiopea

pencil-img

83

јас на сите им посакувам свекор и свекрва како моите...супер се сложуваме,секогаш се на моја страна, свекрва ми секогаш кога е во можност ми купува и поклончиња најчесто без повод. Ни го опстапија станот во центар, тие живеат во куќа но ни рекоа дека ако ни е тесно во станот нема проблем и да се смениме, нив не им требала цела куќа доволно им биле две соби, само што нас не ни се бега од центар сега за сега и на нас двајца ни е доволен станот

clock-img

03.01.2011, 20:55

clock-img

negla

pencil-img

236

user posted image bravo za svekorot i svekrvata na kasiopea!!! kamo i nasite da bea isti!!!user posted image

clock-img

03.01.2011, 22:43

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

ИЗВОРНА ПОРАКА: negla

mene isto kako i vas.moite svekor i svekrva ne mi ja cestitaa novata godina samo na mm po telefon(oti ne bevme doma vecerta)isto napravija i dever mi i zolva mi! i uste cekam da mi cestitaat ako po cel den site se vrtkaraat po kukava! pa da mu imam nesto zgreseno tamam,ama ne!

Па честитај им ја ти! Зошто чекаш тие да ти ја честитаат први, ти си помала...user posted image   Тие очекуваат можеби од тебе ти да им ја честиташ прва...user posted image

Јас моите колку ми грешеле ехехеееј, ама појдов и прва им подадов рака...Поарно така да направам, отколку да бидам тема на муабет цел месец и да ми горат ушитеuser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Martins mom -- 3.1.2011 22:46:58 >

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

04.01.2011, 09:40

clock-img

mama26

pencil-img

3977

sekako deka cestitav na postarite

a pomalite mene mi cestitaa user posted image primer sestrami sekoja godina prva mi cestita...

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

clock-img

04.01.2011, 12:01

clock-img

negla

pencil-img

236

koga nema da ti cestitaat ni rodendeni ni da odat na slava kaj svatovite ,ne ti cestitale ni mladenci, ni sreken brak,ni ti posakale dobredojde vo kukata ,bas me interesira kako vie bi postapile?tocno e deka postarite se pocituvaat no kako da im se priblizam koga tie toa ne go sakaat?!!sum im pravela jas se sto nalagala prigodata:za praznici svekrvami si sedela kako gospoza,a jas sum gotvela,cistela i precekuvala gosti!viziti sum pravela za site trijca:svekor mi,dever mi i maz mi,a svekrva mi nisto ni da krene edna cinija!koga mm ostama bez rabota ne prasaa dali nekako mozat da ni pomognat ili kako se snaogame tuku taa i ponataka cutese,a za razlika od nas dever mi koj e nevraboten i cel zivot parazit ja renovrra cela negova strana,stavi parno ,novi pvc prozorci,i nov mebel so nivni pari.pa kako sega jas da postapam??

clock-img

04.01.2011, 12:15

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

ИЗВОРНА ПОРАКА: negla

koga nema da ti cestitaat ni rodendeni ni da odat na slava kaj svatovite ,ne ti cestitale ni mladenci, ni sreken brak,ni ti posakale dobredojde vo kukata ,bas me interesira kako vie bi postapile?

Знам колку ти е тешко и дека те боли, ама за инает јас прва би честитала...Ќе останам културна до крај, па можеби ќе им текне и ќе си речат еве оваа и покрај се не почитува, па може ќе сменат политикаuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

04.01.2011, 12:46

clock-img

negla

pencil-img

236

jas nekni i pokraj se im cestitav sepak ziveeme vo ista kuka i stramota e !! kaj majka mi i tatko mi ina 1 PRAVILO: DA GI POCITUVAS POSTARITE I POKRAJ SE !!!jas gledam i vo ovaa kuka toa da sepocituva taka bese do sega i taka ke gledam i da ostane.user posted image

clock-img

09.01.2011, 00:05

clock-img

Axel

pencil-img

90

Sto ve gledam cudni. Pa mene ni sin ne mi cestitaa, a ne ni dojdoa da go vidat a utre ke pravime 40 dena. Drmrk snaava ja nejkat da ja gledaat pa i vnuceto so nea. 

clock-img

09.01.2011, 00:45

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

За атер честитам прва еднаш, два пати третиот за у user posted image матер само уста отварам user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.01.2011, 23:21

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Nie sme vo zaednica i ednav cekam da se preselime vo novata doma vo prolet :))))

clock-img

12.01.2011, 10:58

clock-img

strelec 8

pencil-img

420

kako tom i jeri

clock-img

12.01.2011, 11:28

clock-img

negla

pencil-img

236

user posted image  user posted image   user posted image   e bas taka   user posted image    user posted image

clock-img

19.01.2011, 23:41

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Sto ve gledam cudni. Pa mene ni sin ne mi cestitaa, a ne ni dojdoa da go vidat a utre ke pravime 40 dena. Drmrk snaava ja nejkat da ja gledaat pa i vnuceto so nea.

Axel

Sto te gledam cudna, pa uzivaj user posted image
Uste poubavo negoda ti glumat deka te sakaat, a vamu pozadi grb da te ogovaraat kaj stignatuser posted image

clock-img

22.01.2011, 19:45

clock-img

Axel

pencil-img

90

Nadezna pa mene vaka i mi e poarno ic ne se nerviram. No, ona sto ke me vadi od takt e sto koga ke podporasne malovo mm ke go nosi kaj niv. Da znam deka voopsto nema da im go nosi ke bidam super i se ke mi bide OK.

clock-img

22.01.2011, 19:56

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Девојки не претерувајте. Па и тие се баба и дедо.  Па нема смисла како нив да се однесуваме и ние. Јас мислам дека децата треба да имаат однос со бабите и дедовците, безразлика дали ги исполниле нашите очекувања или не. За мене е подобро мм да ги носи децата кај нив, отколку мене да ме малтретираат... 2 саати на 2 недели, ќе преживеам.

И јас сум снаа, и јас не ги мирисам, и менбе око не ми трепнува дали ќе дојдат или не, ама мислам дека децата имаат право сами да одлучат дали се добри баба и дедо или не. За свекрва и свекор не правам муабет. А бидете сигурни дека децата гледаат. Подобро е само да видат отколку да се свестат дека вие сте им ги полнеле главите...

< Поракaта ја уредил виктори -- 22.1.2011 19:57:26 >

clock-img

22.01.2011, 19:59

clock-img

humana

pencil-img

596

Se slozuvam so viktori,edno e da bide losa svekrva a sosema drugo baba,vo nikoj slucaj nemoze da ne si go saka vnuceto i mislam deka nemame pravo da ne im dozvoluvame da gi gledaat.Mene moze da ne me sakaat kolku im dusa saka no sigurna sum deka deteto ke mi go sakaat isto tolku kolku sto go sakaat i sinotuser posted image

clock-img

23.01.2011, 21:34

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Se slozuvam so viktori,edno e da bide losa svekrva a sosema drugo baba,vo nikoj slucaj nemoze da ne si go saka vnuceto i mislam deka nemame pravo da ne im dozvoluvame da gi gledaat.Mene moze da ne me sakaat kolku im dusa saka no sigurna sum deka deteto ke mi go sakaat isto tolku kolku sto go sakaat i sinotuser posted image

Vidis, mene mojata baba, na majka mi svekrvata mnogu me sakase, ama majka mi tolku ja mrazese sto mene kako dete mi ja polnese glavata so gluposti za majka mi, deka taa bila vesterka i i pravela magii....Deka go izlazala tatko mi da se zemat a toj sakal druga devojka...Trista cuda, i osven toa, non stop ja maltretirase i se raspravaa...
Sega, koga ke se setam, mojata baba ne bila primer za nisto....

clock-img

23.01.2011, 21:57

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Vidis, mene mojata baba, na majka mi svekrvata mnogu me sakase, ama majka mi tolku ja mrazese sto mene kako dete mi ja polnese glavata so gluposti za majka mi, deka taa bila vesterka i i pravela magii....Deka go izlazala tatko mi da se zemat a toj sakal druga devojka...Trista cuda, i osven toa, non stop ja maltretirase i se raspravaa...

user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 23.1.2011 21:59:11 >

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Последни статии

article-img