за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
И ние сме сами и мојот мм е на работа, уствари не сме сами туку со свекор ми и свекрва ми ама поарно сами пошто вака само се нервирам мм е на работа и ништо не слуша, а јас по цел ден гледам кај што го гњават дететео леле ќе полудам особено свекор ми разбирам дека го сака внуче му е ама ги претерува сите граници како прво не знае правилно да го држи а само ми го зема и го гњави го шета низ соби а си седи мирен и ако седиш после јас не можам крај да најдам, вчера на гости бевме и се изнафали таму дека немало нас да не сакал кога ќе пораснеч пошто дедо му ќе му дозволувал се и ќе му купувал, леле или ќе се направам лом или ќе полудам не можам повеќе да седам со нив ме нервира дагледам кај што го шлапа детето и го трза од него со алиштата од работа , извинете што овде се олеснувам амаче полудам ми иде да седам в соба и да не излезам за да не го земаат ама тие ќе ми дојдат
03.01.2011, 05:35
mamicka 010
7
I jas ke si ja kazam makickata. Mojata svekrva bidejki ona "se znae "i se kazuva i so treba i so ne treba(I VIKA CELA ULICA DA RAZBERE), sekoj den brkase mi porabotite , premestuvase mi gi rabotite, i ja koga mi treba nesto cela kuka treba da ja obrnam , a svekormi samo trae ,jas i mazot mi si rekovovme ako napravi uste eden ispad ke si odeme! i taka i bese. Si go zedov mazot pod raka si gi sobravme partalite i si OTIDOVME. E sega si imam dve decinja so samo na slika gi e videla i gi slusam zborovite kako :zgresile , sega skrsheni bile , te netrebalo taka ama....itn. I bas mi e gajle, super mi e. Sega pukat od maka ama pa i "so si tazija toa si dobija" .
MAMICKI ZIVOTOT E PREKRATOK , ZATOA TRAZETE RESENIE KAKO DA GO ZIVEETE ,A NE KAKO DA GO PREZIVEETE.
03.01.2011, 07:33
Палешка РР
7505
Убава мисла мамичка 010.
Јас што да ви кажувам како се согласувам ниту ни ја честитаа Новата година, ниту пакетче за Миа...па сега проценете ја нивната човечност , а потоа и родителство
03.01.2011, 08:55
vesna1
345
Sega e greota da zboram, za pocinati ne e ubavo da se zboruva loso. Nie so MM idevme 8 god. i koga se resivme da se zememe svekrva mi ni rece nie nemame pari za svadba ako sakata pravete si( a imaa stranski penzii). Dojdoa na svadba kako gosti ni poklon ne kupija. MM negoviot del go plati od licno negovi pari. Pocinaa lani i cel zivot pola saat dete ne mi ima pricuvano, sum placela, sum ostavala malo dete so 18 casot vo gradinka so cistackata da sedi a nejze g.. ne ja bolese. MM go izbrkaa od doma so eden kufer, 10 god. plakavme krediti i blagodarenie na moite dojdovme do stan, a taa nejziniot stan go otstapi na dever mi. Ama na kraj dojdoa da me moli jas da ja cuvam ama i go slapnav u lice, idi tamu kaj sto cuvase dete i ostavi stan. Sega nema koj da me nervira.
03.01.2011, 20:25
Felly RR
7977
За мајка му на мм немам многу што да кажувам, ама баба му........ Може се ситници тие работи што ме нервираат, ама ете.......ме нервираат. На пр. тие се кај нас дома, а ние со мм сме биле излезени, и си идиме, и таа (баба му) не гледа и вели „Ееее, ете го тато, си дојде!“ (а мама каде е ) исто на слика не гледа јас, мм, Матеа „Еееее еве ја Матеа со тато“ Во собата неколку поклони од МАтеа од роденденот, таа само во нишалката ќерка е што ја купила, а другите не ги ни погледнува, да праша што е ова
03.01.2011, 20:28
Felly RR
7977
Порано му велев на мм, нешто така кога ќе и забележев, а пред неа си молчам, Ама мм секако не е на моја страна, туку ќе си ја брани баба му, па барем овде да си се пожалам јас, наместо да се карам со него
03.01.2011, 20:31
negla
236
mene isto kako i vas.moite svekor i svekrva ne mi ja cestitaa novata godina samo na mm po telefon(oti ne bevme doma vecerta)isto napravija i dever mi i zolva mi! i uste cekam da mi cestitaat ako po cel den site se vrtkaraat po kukava! pa da mu imam nesto zgreseno tamam,ama ne!
03.01.2011, 20:53
kasiopea
83
јас на сите им посакувам свекор и свекрва како моите...супер се сложуваме,секогаш се на моја страна, свекрва ми секогаш кога е во можност ми купува и поклончиња најчесто без повод. Ни го опстапија станот во центар, тие живеат во куќа но ни рекоа дека ако ни е тесно во станот нема проблем и да се смениме, нив не им требала цела куќа доволно им биле две соби, само што нас не ни се бега од центар сега за сега и на нас двајца ни е доволен станот
03.01.2011, 20:55
negla
236
bravo za svekorot i svekrvata na kasiopea!!! kamo i nasite da bea isti!!!
03.01.2011, 22:43
Martins mom
3342
ИЗВОРНА ПОРАКА: negla
mene isto kako i vas.moite svekor i svekrva ne mi ja cestitaa novata godina samo na mm po telefon(oti ne bevme doma vecerta)isto napravija i dever mi i zolva mi! i uste cekam da mi cestitaat ako po cel den site se vrtkaraat po kukava! pa da mu imam nesto zgreseno tamam,ama ne!
Па честитај им ја ти! Зошто чекаш тие да ти ја честитаат први, ти си помала... Тие очекуваат можеби од тебе ти да им ја честиташ прва...
Јас моите колку ми грешеле ехехеееј, ама појдов и прва им подадов рака...Поарно така да направам, отколку да бидам тема на муабет цел месец и да ми горат ушите
< Поракaта ја уредил Martins mom -- 3.1.2011 22:46:58 >
04.01.2011, 09:40
mama26
3977
sekako deka cestitav na postarite
a pomalite mene mi cestitaa primer sestrami sekoja godina prva mi cestita...
04.01.2011, 12:01
negla
236
koga nema da ti cestitaat ni rodendeni ni da odat na slava kaj svatovite ,ne ti cestitale ni mladenci, ni sreken brak,ni ti posakale dobredojde vo kukata ,bas me interesira kako vie bi postapile?tocno e deka postarite se pocituvaat no kako da im se priblizam koga tie toa ne go sakaat?!!sum im pravela jas se sto nalagala prigodata:za praznici svekrvami si sedela kako gospoza,a jas sum gotvela,cistela i precekuvala gosti!viziti sum pravela za site trijca:svekor mi,dever mi i maz mi,a svekrva mi nisto ni da krene edna cinija!koga mm ostama bez rabota ne prasaa dali nekako mozat da ni pomognat ili kako se snaogame tuku taa i ponataka cutese,a za razlika od nas dever mi koj e nevraboten i cel zivot parazit ja renovrra cela negova strana,stavi parno ,novi pvc prozorci,i nov mebel so nivni pari.pa kako sega jas da postapam??
04.01.2011, 12:15
Martins mom
3342
ИЗВОРНА ПОРАКА: negla
koga nema da ti cestitaat ni rodendeni ni da odat na slava kaj svatovite ,ne ti cestitale ni mladenci, ni sreken brak,ni ti posakale dobredojde vo kukata ,bas me interesira kako vie bi postapile?
Знам колку ти е тешко и дека те боли, ама за инает јас прва би честитала...Ќе останам културна до крај, па можеби ќе им текне и ќе си речат еве оваа и покрај се не почитува, па може ќе сменат политика
04.01.2011, 12:46
negla
236
jas nekni i pokraj se im cestitav sepak ziveeme vo ista kuka i stramota e !! kaj majka mi i tatko mi ina 1 PRAVILO: DA GI POCITUVAS POSTARITE I POKRAJ SE !!!jas gledam i vo ovaa kuka toa da sepocituva taka bese do sega i taka ke gledam i da ostane.
09.01.2011, 00:05
Axel
90
Sto ve gledam cudni. Pa mene ni sin ne mi cestitaa, a ne ni dojdoa da go vidat a utre ke pravime 40 dena. Drmrk snaava ja nejkat da ja gledaat pa i vnuceto so nea.
09.01.2011, 00:45
Viktori
5329
За атер честитам прва еднаш, два пати третиот за у матер само уста отварам
11.01.2011, 23:21
Nadezna
647
Nie sme vo zaednica i ednav cekam da se preselime vo novata doma vo prolet :))))
12.01.2011, 10:58
strelec 8
420
kako tom i jeri
12.01.2011, 11:28
negla
236
e bas taka
19.01.2011, 23:41
Nadezna
647
Sto ve gledam cudni. Pa mene ni sin ne mi cestitaa, a ne ni dojdoa da go vidat a utre ke pravime 40 dena. Drmrk snaava ja nejkat da ja gledaat pa i vnuceto so nea.
Sto ve gledam cudni. Pa mene ni sin ne mi cestitaa, a ne ni dojdoa da go vidat a utre ke pravime 40 dena. Drmrk snaava ja nejkat da ja gledaat pa i vnuceto so nea. Axel
Sto te gledam cudna, pa uzivaj Uste poubavo negoda ti glumat deka te sakaat, a vamu pozadi grb da te ogovaraat kaj stignat
22.01.2011, 19:45
Axel
90
Nadezna pa mene vaka i mi e poarno ic ne se nerviram. No, ona sto ke me vadi od takt e sto koga ke podporasne malovo mm ke go nosi kaj niv. Da znam deka voopsto nema da im go nosi ke bidam super i se ke mi bide OK.
22.01.2011, 19:56
Viktori
5329
Девојки не претерувајте. Па и тие се баба и дедо. Па нема смисла како нив да се однесуваме и ние. Јас мислам дека децата треба да имаат однос со бабите и дедовците, безразлика дали ги исполниле нашите очекувања или не. За мене е подобро мм да ги носи децата кај нив, отколку мене да ме малтретираат... 2 саати на 2 недели, ќе преживеам.
И јас сум снаа, и јас не ги мирисам, и менбе око не ми трепнува дали ќе дојдат или не, ама мислам дека децата имаат право сами да одлучат дали се добри баба и дедо или не. За свекрва и свекор не правам муабет. А бидете сигурни дека децата гледаат. Подобро е само да видат отколку да се свестат дека вие сте им ги полнеле главите...
< Поракaта ја уредил виктори -- 22.1.2011 19:57:26 >
22.01.2011, 19:59
humana
596
Se slozuvam so viktori,edno e da bide losa svekrva a sosema drugo baba,vo nikoj slucaj nemoze da ne si go saka vnuceto i mislam deka nemame pravo da ne im dozvoluvame da gi gledaat.Mene moze da ne me sakaat kolku im dusa saka no sigurna sum deka deteto ke mi go sakaat isto tolku kolku sto go sakaat i sinot
23.01.2011, 21:34
Nadezna
647
Se slozuvam so viktori,edno e da bide losa svekrva a sosema drugo baba,vo nikoj slucaj nemoze da ne si go saka vnuceto i mislam deka nemame pravo da ne im dozvoluvame da gi gledaat.Mene moze da ne me sakaat kolku im dusa saka no sigurna sum deka deteto ke mi go sakaat isto tolku kolku sto go sakaat i sinotuser posted image
Vidis, mene mojata baba, na majka mi svekrvata mnogu me sakase, ama majka mi tolku ja mrazese sto mene kako dete mi ja polnese glavata so gluposti za majka mi, deka taa bila vesterka i i pravela magii....Deka go izlazala tatko mi da se zemat a toj sakal druga devojka...Trista cuda, i osven toa, non stop ja maltretirase i se raspravaa... Sega, koga ke se setam, mojata baba ne bila primer za nisto....
23.01.2011, 21:57
Natuska85
3613
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna
Vidis, mene mojata baba, na majka mi svekrvata mnogu me sakase, ama majka mi tolku ja mrazese sto mene kako dete mi ja polnese glavata so gluposti za majka mi, deka taa bila vesterka i i pravela magii....Deka go izlazala tatko mi da se zemat a toj sakal druga devojka...Trista cuda, i osven toa, non stop ja maltretirase i se raspravaa...
< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 23.1.2011 21:59:11 >