cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како се согласувате со родителите на маж ви?

clock-img

23.01.2011, 22:05

clock-img

humana

pencil-img

596

Vidis, mene mojata baba, na majka mi svekrvata mnogu me sakase, ama majka mi tolku ja mrazese sto mene kako dete mi ja polnese glavata so gluposti za majka mi, deka taa bila vesterka i i pravela magii....Deka go izlazala tatko mi da se zemat a toj sakal druga devojka...Trista cuda, i osven toa, non stop ja maltretirase i se raspravaa...OF

uf zar postojat i takvi lugeuser posted image

clock-img

24.01.2011, 21:43

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Vidis, mene mojata baba, na majka mi svekrvata mnogu me sakase, ama majka mi tolku ja mrazese sto mene kako dete mi ja polnese glavata so gluposti za majka mi, deka taa bila vesterka i i pravela magii....Deka go izlazala tatko mi da se zemat a toj sakal druga devojka...Trista cuda, i osven toa, non stop ja maltretirase i se raspravaa...OFuf zar postojat i takvi lugeuser posted image

Да , постојат. Чекајте, кога ке почнат децата да ви разбираат, свекрвите кое почнат да им рндааат, па ке се смеете user posted image

clock-img

24.01.2011, 22:12

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

Vidis, mene mojata baba, na majka mi svekrvata mnogu me sakase, ama majka mi tolku ja mrazese sto mene kako dete mi ja polnese glavata so gluposti za majka mi, deka taa bila vesterka i i pravela magii....Deka go izlazala tatko mi da se zemat a toj sakal druga devojka...Trista cuda, i osven toa, non stop ja maltretirase i se raspravaa...OF

uf zar postojat i takvi lugeuser posted image

Постојат секакви луѓе....user posted image user posted image
На денешно време тешко саглам се наоѓа user posted image user posted image

Инаку нека збори ако и се збори, со што е човек полн тоа од него излегува... Е сега некои се*ат...user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 24.1.2011 22:13:49 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

25.01.2011, 01:32

clock-img

baby_bump

pencil-img

351

Кај нас сеуште е исто, јас се породив, ниту се јавиле, ниту честитале, ниту ме запознале......ниту ми требаат.
Е сега откако кај золва ми ја виделе ќерка ми на слика со дедо мраз, пошто таа си личи многу на татко и, одеднаш свеки добила желба да ја види внуката после 3 месеци (а кога се породив ќе се самоубиваше, ама не успеа), пратила пакетче... и замислете да сме отишле на прочка кај нив!!???
После се, јас теба да наведнам глава и да молам да ми простат, само затоа што сум во се подобра од нивниот син (и образование и потекло и работа, да не се фалам ама тоа е реалноста), освен што бев разведена, пред да се омажам со нејзиниот син.
И малку се скаравме со мм, ама му кажав дека ниту сум грешела, ниту кај нив ќе одам на прочка, кој грешел нека оди каде сака на прочка. Ако сакаат да ја видат нема да бранам, нека дојдат, јас ако треба ќе излезам, нека ја гледаат и нека видат како имајќи две куќи живееме под кирија........
Малку ми е тешко зашто знам дека немам право да забранам да го гледаат внучето, а со ништо ама баш со ништо не го заслужуваат тоа, ама тоа е тоа....

clock-img

25.01.2011, 04:00

clock-img

ikki

pencil-img

224

lele ne mi se veruva, da ne zboruvame slu4ajno za baba mi? istoto se slu4uvase i kaj nasuser posted image

clock-img

25.01.2011, 09:47

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Досега убаво не сме рекле лош збор иако јас одвај чекам да си заминам и да имам своја кујна свое купатило своја спална и детска, ама изгледа морам да почнам малку со построго му го давам вчера на мм детево да го почува 15 мин да се истуширам и се враќам гледам дедо му му го држи ми вика ми го зедоа му давале јаболко печено кога видов е збеснав значи кога му се пуштив нему добро викам чекавте јас да не сум тука па да му давате е само уште еднаш да му дадете па ќе видите убаво му дала баба му, што има му вика мешање јас ќе кажам кога ќе јаде јас сум му мајка, не ми сметаше тоа што му дале туку зошто баш кога мене ме нема е тоа многу ме повреди можеби и ме слушнаа кога викав в соба ама ич не ми е гајле, му викам како да го оставам јас на нив да го чуваат кога се му пикаат в уста де леб де јаболка де колбаси да лижнел, греота бил. Му викам тебе ти го оставив 15 мин и ти одма им го тупна нив и уште правите триста чуда јас кога не сум. Е не го давам бе веќе. сегде ќе иде со мене. И плус татко му ќе земе сега пари ќе оди предвреме во пензија и сите на брат му немам ништо против ние имаме фала богу ама може барем 100 евра на другото дете или па на внучето ама ај нивна работа, ау колку сум нервозна а немам на кој да му се пожалам освен секако тука user posted image РР те сакам

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

25.01.2011, 12:07

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Пепелашка, се изнервирав само што читав, а тебе верувам колку ти е тешкоuser posted image Ау, ова би ме извадило од такт

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

25.01.2011, 13:08

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Абе знам дека не сакаа ништо лошо да прават ама мораа ли јас кога не сум тука , тоа најмногу од се ме повреди

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

25.01.2011, 13:15

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Е па треба ли да види детето ти дека си лоша и ништо не даваш, а они јадни се најдобри?!?!?

Морееее, стап само за вакви изопачени работи..user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

25.01.2011, 13:34

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Jas sinojka so sveki na msn ubiv 2 saati muabet user posted image
Pepelaska kolku poveke im se protivis tolku poveke namerno pravat taka , pravi se kako nisto da ne se slucilo ke vidis

Биди тоа што си

clock-img

25.01.2011, 13:51

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

hehehe jas da vi se pofalam vo posledno vreme mojot svekor mnogu lizni mazni mi e sto ke e ovaa cudo koj znae,pa falbi sto mi udira uffff,na mm mu vikam abre tatko ti nesto mnogu me diga nemoj da izleze da me diga,diga na kraj da me repne od zemjauser posted image user posted image user posted image pu pu pu da ne go urocam mozebi mu teknalo da se promeni malkuuser posted image user posted image user posted image ali ne mi se veruva,aj da vidime do koga ke bide vaka fin

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

clock-img

25.01.2011, 14:29

clock-img

Octavia

pencil-img

617

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Досега убаво не сме рекле лош збор иако јас одвај чекам да си заминам и да имам своја кујна свое купатило своја спална и детска, ама изгледа морам да почнам малку со построго му го давам вчера на мм детево да го почува 15 мин да се истуширам и се враќам гледам дедо му му го држи ми вика ми го зедоа му давале јаболко печено кога видов е збеснав значи кога му се пуштив нему добро викам чекавте јас да не сум тука па да му давате е само уште еднаш да му дадете па ќе видите убаво му дала баба му, што има му вика мешање јас ќе кажам кога ќе јаде јас сум му мајка, не ми сметаше тоа што му дале туку зошто баш кога мене ме нема е тоа многу ме повреди можеби и ме слушнаа кога викав в соба ама ич не ми е гајле, му викам како да го оставам јас на нив да го чуваат кога се му пикаат в уста де леб де јаболка де колбаси да лижнел, греота бил. Му викам тебе ти го оставив 15 мин и ти одма им го тупна нив и уште правите триста чуда јас кога не сум. Е не го давам бе веќе. сегде ќе иде со мене. И плус татко му ќе земе сега пари ќе оди предвреме во пензија и сите на брат му немам ништо против ние имаме фала богу ама може барем 100 евра на другото дете или па на внучето ама ај нивна работа, ау колку сум нервозна а немам на кој да му се пожалам освен секако тука user posted image РР те сакам

И мене вака ми правеа на мм неговите и знам дека бев user posted image , ми идеше да ги user posted image , по кратка постапка. И тоа ќе ми кажат „Остави го кај нас, ти работи си на раат“ и јас нагласувам дека одам горе да му правам ручек, се симнувам, а тие му бутаат нешто user posted image . И кога ќе кажев реакцијата беше „Па гладен беше“. Е ако де, еден спрат погоре сум, викнете ме... Плус, им викам, горе си има свој прибор за јадење, чинии, лажички, а свекор ми на тоа: „Па ние шугави ли сме кај нас да не јаде и да не јаде со прибор од тука?“
Мислам... user posted image  муабет. И јас не сум шугава, па си јаде со својот прибор дома и јаде тоа што сметам дека треба да јаде дента. Уффф, после толку години уште ми врие user posted image . Тешко дека ќе се разбереш, со такви луѓе, тоа е тоа. И стопати да кажеш да не му даваат така, ќе си тераат по нивно, и што би рекол свекор ми „Сега да ја видам што ќе каже“ (ова наменето за мене). Пробај да не им го оставаш често, посебно не гладно user posted image .

< Поракaта ја уредил Octavia -- 25.1.2011 14:33:48 >

clock-img

27.01.2011, 10:37

clock-img

Axel

pencil-img

90

Lele baby_bump slicna situacija i kaj mene. jas trebalo da gi pokanam na gosti da dojdat jas da im se javam da gi viknam. Kako da ne, utre po denot.

A, i podobro ko sto vika Viktori, da gi odnese mm decata tamu na 2 saati,  otkolku tuka da mi doaga i da ja gledam. A, koga ke ja vidam da mi se diga kosata na glavata.

Ej, znaete sto ima slicnost megu sonce i svekrva: I vo dvete ne mozes da gledas podolgo od 5 minutiuser posted image user posted image user posted image

clock-img

27.01.2011, 13:59

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Е па треба ли да види детето ти дека си лоша и ништо не даваш, а они јадни се најдобри?!?!?

пепеласка, верувај дека најголема зелба им е тоа :)
Јас вчера и викам на свеки
- Ке одам во купатило да се истусирам, ако се разбуди, мозес да го пресоблечеш .
И оп, јас уште невлезена во купатило, слушам :
-Ајде баба, сега јас УБАВО ке те облечам.
Џанам јас Неубаво го облакам .
user posted image

clock-img

27.01.2011, 14:04

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Незнам луѓе убаво се сложуваме не сме рекле лош збор за ништо ама за детево ме нервираат многу, прееска јадеше девер ми сендвич со чајна и свекор ми го држеше и му стои на глава и вика а тебе деде не ти дават сендвич незнам дали така само си вика или има и други намери user posted image а за тоа со облекувањето и јас се нервирам кога го капам и кога го облекувам е многу бесен и немирен кај одвај го облакам и свеки ми стои тука јас ќе му наместам бодито таа ќе му го принамести мене многу ме нервира може нема жената никакви лоши намери може проблемот е во мене значи откако ми се роди детево јас едноставно не можам да поднесам воопшто мешање за него за неговата исхрана и слично и мислам дека ќе полудам , абе мајка ми и татко ми ме прашуваат кога сме кај нив дали да го земеме в раце може зошто си ме знаат каква сумuser posted image а ова стварно незнам со хранава јадат тебе не ти давваат и слично бог да чува имале деца гледале сега нека ме остават

clock-img

27.01.2011, 14:10

clock-img

strelec 8

pencil-img

420

so sila ubavina ne biva.se e na sila.oti ziveeme pod ist pokriv i ke ja slusas i ona ke te slusa ne e vazno dali ni se dopaga toa ali zaradi mir u kuci i da ne ne gledaat decata ke si molcime i smeeme.samo se se prasuvam kakvi svekrvi ke bideme nie .izgleda deka i nasite snai ke pisuvaat vaka za nas.deka ne ne biva za nisto.

clock-img

27.01.2011, 14:29

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Пепелашка, мало ти е детето, затоа, меракот е невиден, и јас бев истата, се плашев да го оставам да не случајно направи нешто поинаку од мене, а се прави, верувај, секој по свое... тоа свекор ти си збори колку да му праи муабет на бебето, ја секакви глупости дрдорев дур беше бебе... сега кога има веќе 2 години сака само јас да го хранам, јас да го успивам, си викам „што не иде кај баба му малку“, ама тоа е, уживај и навикни си го детето да го чува секој, оти после тешка е работата... и помири се дека нема баба да ти го чува како ти самата... јас само се нервирав го мислев, и сфатив дека ако сака по нејзино да тера- ќе тера, само со филувани муабети без кавгање се успева... и на крај се послужив со муабетот „матичниот ми рече НИКАКО вака, не смеам ова да му давам“... за све што не сакав да му се прави user posted image малку сум лоша, ама...user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

27.01.2011, 14:56

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

и на крај се послужив со муабетот „матичниот ми рече НИКАКО вака, не смеам ова да му давам“... за све што не сакав да му се прави user posted image малку сум лоша, ама...user posted image

Така, него како !!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

24.02.2011, 00:18

clock-img

suzeto

pencil-img

1297

uh nikako vo sve se mesaat ....ke sleze sinmi kaj niv da si poigraat i ubavo im kazuvam za kolku vreme da dojde da ruca treba a taa ce mu napravi nesto drugo i kolku se nerviram ako i e tolku kejf da mu napravi ok ne e problem no neka rece ne pravi nisto jas ke napravam...i strasno se nerviram koga imam gosti taa e obavezno gore i jas treba da bidam nekulturna da i recam ne doajgaj stom imam gosti,isto pred nekoj den bese moja tetka i se kaci taa odma i pocna da kazuva sto ne e za kazuvajne se skaravme nesto i ne go pustiv sinmi dolu,i taa da se pofali pred tetkami i jas i rekov ako dojde da se karas da si e fatis fratana i togas prekina no za dzabe veke se sfati deka sme se karale,nisto ne znae da prekuti sve kazuva sto i da se sluci... ludilo....sto ke se pravi ne znam ama nema da se izdrzi uste dolgo sekoj den se gore po nekolku pati koga ke recat deka odat na gosti e togas sum raat 2-3h.....

clock-img

07.03.2011, 14:44

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Пак јас со моите стравови, како врви времето така се полошо ми е, уште два месеца треба да одам на работа, а уште од сега дедото на Мартин се понуди да го чува, ај ок си реков нека го чува, ама кога вчера му давав кашичка со брокула и нормално се намурти детето кое првпат пробува, тој ми стои на глава и вика ах деде ќе видиш ти в лето што ти даваат глупости ќе си одиме ние надвор и ќе јадеме се што ќе побараш, значи ми се стемни и ми се врати филм од многу другарки кои се нервираа од ова имено пред главен оброк на детето како за инат му даваат нешто не се сли свесни дека тоа треба да се научи на ред во јадењето па и на некој аправилна исхрана? user posted image значи колку ми е тешко што се плашам да го оставам а не ни има кој да го чува ако се вратам јас на работа , знам дека џабе ќе им кажувам да не му даваат глупости кога јас нема да сум тука ќе прават што сакаат, а мм ништо не им збори и со него се карам од сега, ќе полудам кажете совет да го решиме тоа ама без карање user posted image

< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 7.3.2011 14:46:04 >

clock-img

07.03.2011, 20:58

clock-img

stojanoskad

pencil-img

123

citajki ve nekako site,izgleda tuka nekade sme so problemite site.Sekoja cest na isklucocite.Vo mojot 8 godisen bracen staz probav se i sekako.Ne sum se uste sigurna kolku i dali vopsto sum uspeala.Edinstveno sto zabelezav kaj sebe kako da otrpnev veke.Poveke ne zboruvam za toa sto ne mi se dopaka zosto naprazno ke se trosam sebe si,edinstveno sto mi ostanuva e da ne gi slusam ili da se pravam deka e taka za da bide taka kako sto jas mislam deka treba.
E sega prasanje e do koga ke bide taka.

clock-img

07.03.2011, 21:12

clock-img

rina13

pencil-img

1147

jas ja imav srekata da mi se pogodat prekrasni luge sto me gledaat kako kerka,mi pomagaat vo sekoj mozen pogled los zbor ne sum slusnala,lugeto se dosta napredni kulturni obrazovani i znaat kaj im e mestoto.se nadevam i ponatamu ke ostane vakauser posted image

clock-img

08.03.2011, 00:43

clock-img

ikki

pencil-img

224

rina 13, za razlika od tvoite moive se sosem sprotivnoto. uste ziveat u onaa staroto vreme, a pa da ne vi zboram za diskriminiranje... aufff pred nekoj den se raspravavme za toa, trebalo zenata da bide pokorna na mazot, da mu se plasi..  abe bog da 4uva se

clock-img

08.03.2011, 10:19

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Проблемот е што не дека не се согласуваме, но ако се работи за моите родители, ако нешто ми смета одма ќе им речам и знам дека нема да се налутат, а ако се родителите од другата страна, тогаш треба да се мислиш што ќе кажеш, да не те сфатат погрешно па да се налутат. Кај нас нема многу такви ситуации, кога нешто ми смета, ама и да има, ќе речам „аха, добро, може така“ ама пак ќе видам мене како ми одговара. Подобро така, отколку да речам нешто па да се замерам, па да бидиме налутени цела недела.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

08.03.2011, 15:01

clock-img

mamica33

pencil-img

14

Se iznervirav samo sto ja procitav temava i kje stegnam zabi za da ne napisam za mojot odnos so niv, samo edno ne mi e jasno zasto site zaboravile deka nekogas imale svekrvi, zasto ne se potsetat kolku oni si gi sakale svekrvite, pa da si ja cunat glavata i malku da se promenat vo ponasanjeto, i nie snaive ne sme sekogas vo pravo, ama bre svekrvive se uzasni !!! Kje se zadrzam samo na svekrvite zasto ako pocnam za svekor, zolva .......

Последни статии

article-img