ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###
Досега убаво не сме рекле лош збор иако јас одвај чекам да си заминам и да имам своја кујна свое купатило своја спална и детска, ама изгледа морам да почнам малку со построго му го давам вчера на мм детево да го почува 15 мин да се истуширам и се враќам гледам дедо му му го држи ми вика ми го зедоа му давале јаболко печено кога видов е збеснав значи кога му се пуштив нему добро викам чекавте јас да не сум тука па да му давате е само уште еднаш да му дадете па ќе видите убаво му дала баба му, што има му вика мешање јас ќе кажам кога ќе јаде јас сум му мајка, не ми сметаше тоа што му дале туку зошто баш кога мене ме нема е тоа многу ме повреди можеби и ме слушнаа кога викав в соба ама ич не ми е гајле, му викам како да го оставам јас на нив да го чуваат кога се му пикаат в уста де леб де јаболка де колбаси да лижнел, греота бил. Му викам тебе ти го оставив 15 мин и ти одма им го тупна нив и уште правите триста чуда јас кога не сум. Е не го давам бе веќе. сегде ќе иде со мене. И плус татко му ќе земе сега пари ќе оди предвреме во пензија и сите на брат му немам ништо против ние имаме фала богу ама може барем 100 евра на другото дете или па на внучето ама ај нивна работа, ау колку сум нервозна а немам на кој да му се пожалам освен секако тука РР те сакам
И мене вака ми правеа на мм неговите и знам дека бев
, ми идеше да ги
, по кратка постапка. И тоа ќе ми кажат „Остави го кај нас, ти работи си на раат“ и јас нагласувам дека одам горе да му правам ручек, се симнувам, а тие му бутаат нешто
. И кога ќе кажев реакцијата беше „Па гладен беше“. Е ако де, еден спрат погоре сум, викнете ме... Плус, им викам, горе си има свој прибор за јадење, чинии, лажички, а свекор ми на тоа: „Па ние шугави ли сме кај нас да не јаде и да не јаде со прибор од тука?“
Мислам...
муабет. И јас не сум шугава, па си јаде со својот прибор дома и јаде тоа што сметам дека треба да јаде дента. Уффф, после толку години уште ми врие
. Тешко дека ќе се разбереш, со такви луѓе, тоа е тоа. И стопати да кажеш да не му даваат така, ќе си тераат по нивно, и што би рекол свекор ми „Сега да ја видам што ќе каже“ (ова наменето за мене). Пробај да не им го оставаш често, посебно не гладно
.
< Поракaта ја уредил Octavia -- 25.1.2011 14:33:48 >