cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како се согласувате со родителите на маж ви?

clock-img

22.04.2011, 14:22

clock-img

mama26

pencil-img

3977

pepelaska sto e ova sto citam? ajde vrati si se kaj sto ti e mesto..pokraj mazot...si pomislila deka mozebi se nema pari za selidba?a raboti po cel den? koga si luta so tm mozes samo krugce okolu naselba da svrtis,a ne so denovi da te nema ili da cekas da te vraka nazad...zatoa sto ako se sluci pak ,,mozebi i nema veke da dojde..ne si igraj so sudbina jas sum sama znaes,,,i mnogu mi fali prvo tatkoto na moeto dete a posle mazot..molimte da si se vratis i nikogas poveke vaka da ne si napravila...

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

clock-img

22.04.2011, 16:20

clock-img

Tanjat7880

pencil-img

1256

Pepelashka,bash me isprovocira da pisham tuka na ovaa tema.Samo taa shto zivee so "stari"(bilo cii)moze da te razbere i svati kako se cuvstvuvash.Tvojot den i tvoja preokupacija se ONI za zal,mazot nikade go nema a site tegobi i problemcinja treba da se reshat.I ke se reshat bez problem ama da zavisat od tebe!Vo celata ovaa situacija imash OGROMNA prednos shto imash majka i tamu ke odish ama bash na sekoja tvoja ZOLTA MINUTA,dali den,dali nedela pa mezesh da najavish i mesec dena otsustvo od svojot dom,toa e tvoe pravo i nikoj nemoze da ti go ospori a tamu ke gi napolnish bateriite i koga ke si dojdesh doma ke mozesh se polesho da progleduvash kroz prsti a vo megjuvreme i ostanatite po doma ke si legnat na brashno.Ne velam deka treba demonstrativno da go napushtish domot i mazot ili pak so teshka kavga, nego planski i namenski-ednostavno objavuvash deka odish na odmor vo narednite den-tri pet i tocka!A toa e dobra terapija i za tvojot maz,ke ima vreme da se odmori da se svesti da promeni i on malku od sekojdnevieto pa mozete vo vreme na toa odsustvo tvoe i na kafe sami da izlezete(mene mi se slucuvalo i mi bilo baagi prijatno)Morash devojko da igrash KURVINSKI drugo nema,nitu nekoj ke te svati nitu ima namera da go pravi toa,gledaj sebe obezbedi si malku mir i malku spokoj i malku promena....a tvoeto zadovolstvo ke bide mnogu dobro primeno od tvojot maz!

clock-img

22.04.2011, 16:34

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Тања потполно си ме сфатила како се чувствувам, да одам таму да ги наполнам батериите не да избегам од мм, мислам вчера бев толку лута што така напишав во лутина и бес, кога излегов од дома со количката и торбицата на син ми одев по патот и плачев, секако дека ќе се вратев, еве сум дома сум бевме со мм и user posted image  на кафе на шетање како ништо да небило, ама тоа како ништо да не било мене ме нервира забегав многу од темава но пробувам да разговарам со мм да му кажам што и како а тој ладнокрвно ми вика добро така ќе правиме ти ко што сакаш, епа ко така ок , јас ќе си терам отсега по мое ама ич не се замарам ич, а тој што не може да сфати дека мене не ми пречат неговите како личности и како луѓе туку што јас сакам да имам свој дом во кој сама ќе вапцувам јајца на пример деновиве и ќе си правам јас како што сакам и торти и благи за празник а не други како сакаат, тоа што не може тој да сфати дека сакам да се почувствувам како мажена жена со маж и дете како сопруга и домаќинка а не како да чекам се на тацна тука пошто нели тие си се домаќини , е тоа нека си му стои , негова работа, ако вика дека ќе биде јас ко што сакам ич не ми е гајле веќе така и навистина ќе биде

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

22.04.2011, 16:43

clock-img

Tanjat7880

pencil-img

1256

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Тања потполно си ме сфатила како се чувствувам, да одам таму да ги наполнам батериите не да избегам од мм, мислам вчера бев толку лута што така напишав во лутина и бес, кога излегов од дома со количката и торбицата на син ми одев по патот и плачев, секако дека ќе се вратев, еве сум дома сум бевме со мм и user posted image  на кафе на шетање како ништо да небило, ама тоа како ништо да не било мене ме нервира забегав многу од темава но пробувам да разговарам со мм да му кажам што и како а тој ладнокрвно ми вика добро така ќе правиме ти ко што сакаш, епа ко така ок , јас ќе си терам отсега по мое ама ич не се замарам ич, а тој што не може да сфати дека мене не ми пречат неговите како личности и како луѓе туку што јас сакам да имам свој дом во кој сама ќе вапцувам јајца на пример деновиве и ќе си правам јас како што сакам и торти и благи за празник а не други како сакаат, тоа што не може тој да сфати дека сакам да се почувствувам како мажена жена со маж и дете како сопруга и домаќинка а не како да чекам се на тацна тука пошто нели тие си се домаќини , е тоа нека си му стои , негова работа, ако вика дека ќе биде јас ко што сакам ич не ми е гајле веќе така и навистина ќе биде

Eve napisha deka treba da bide ama bash taka kako ti shto sakash da bide,sega toa treba da go ostvarish a za toa ti treba dolgorocen plan!Koi se tvoite resursi,shto te pravi TEBE srekja a shto e izvodlivo,kako ke postapish so vremeto koe go imash,koja aktivnost ke ja vovedesh a te raduva a do sega ne si ja praktikuvala...imash mnogu rabota devojko!I ushte edno neshto,ke stanuvash so mislata MENE NIKOJ I NISHTO NEMOZE DA ME IZVADI OD REMNOTEZA!Osven tvoeto dete,neli...mozesh ti toa!

clock-img

22.04.2011, 17:02

clock-img

mama26

pencil-img

3977

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

ke stanuvash so mislata MENE NIKOJ I NISHTO NEMOZE DA ME IZVADI OD REMNOTEZA!Osven tvoeto dete,neli...mozesh ti toa!

tocno taka user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

clock-img

22.04.2011, 17:09

clock-img

mamamoni

pencil-img

492

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

:Mama, intelektualec i zena so kariera, vaka vika :
- teraj mu go keifot na mazeto i se ke bide vo red :)
Ima pravo, veruvaj mi

има вистина во ова user posted image user posted image user posted image

Daughters are another version of yourself, but only better !

clock-img

23.04.2011, 07:15

clock-img

mami2

pencil-img

417

Вообичаено не пишувам на овие теми, не дека нема што, од почит кон жената која му е мајка на мм и баба на моите деца. Околу согласувањето, да добро е воглавно, но искри има на моменти. Јас велам добро е што нема пожар тогаш.
После долго стажирање во заедница - 9 години сфатив дека во се треба ја побарам позитивната работа. Сега по три години „уживање“ во самотијата, уште повеќе сфаќам дека не било крај на светот ако човек живее со старите. Битно е како ќе се постават и сфатат работите.
Ако сака свекрвата да прави се дома слободно, дозволете да се истакне, има време домаќинлакот кога да се покаже, следат години и години, па и преку глава ќе ни дојде. Ако знае подобро да чисти нека повели...Јас уживав кога ќе дојдев од работа, а ручекот ме чекаше спремен, садовите после ги миеше, од сабајлето средуваше по дома, а сега уште на пауза на работа мислам што ме чека дома. Камо денес да имаше спремно дома по нешто благо, месено, печено за празникот...
Не викам дека е подобра заедницата, но треба да се искористи се што може да е добро во таа ситуација, а се што е негативно, коментарите, буцкањата, мешањето да се поминат колку може пононшалантно, со промаја меѓу ушите.
п.с. Сечете парче торта од свекрвата и право на РР

clock-img

23.04.2011, 11:12

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami2

Ако сака свекрвата да прави се дома слободно, дозволете да се истакне, има време домаќинлакот кога да се покаже, следат години и години, па и преку глава ќе ни дојде. Ако знае подобро да чисти нека повели...Јас уживав кога ќе дојдев од работа, а ручекот ме чекаше спремен, садовите после ги миеше, од сабајлето средуваше по дома, а сега уште на пауза на работа мислам што ме чека дома. Камо денес да имаше спремно дома по нешто благо, месено, печено за празникот...
п.с. Сечете парче торта од свекрвата и право на РР

Се’ убаво ова, за се’ си во право, ама што ако за ова нејзино помагање разгласува на сите наоколу, се чука во градите како без неа не можете, првата тема на муабет кога ќе ти дојде некој на гости е таа дека многу ти помага, не заборава да те потсети дека таа прави се’, си мисли дека е незаменлива, цела твоја околина ја информира колку е корисна...извини ама од парчето торта ќе ми застане на грлото, ќе ми се одјадеuser posted image
Мојата свеки ама баш ништо не ми помага, а сепак труби наоколу дека помага, а си мислам вистина да беше така...кој знае кај ќе ми беше крајот, веројатно и на вести ќе се појавеше да кажеuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

23.04.2011, 11:20

clock-img

kuklica

pencil-img

264

nie sega ziveeme zaedno(sami) a letovo ke pravime svadba, zaedno ni eden den ne sedam i super ni e na sekogo mu posakuvam da bide sam so svoeto semejstvo i da si uziva i sekoja cest na tie sto znaat da bidat licemerni i da ziveat vo zaednica od korist

clock-img

23.04.2011, 11:29

clock-img

Natasa981

pencil-img

955

Mojata svekrva e posebna prikazna,ama ne ziveeme zedno i toa e dobro.Tuku, uste od sega mi nagovestuva kolku ke mi pomaga ponatamu za bebevo..mi vika aa ete prvata godina majkata sama si go gleda deteto,ne i treba nikoj :) uste od sega se ograduva od sekakva pomos, demek da ne ja tormozam.Pa normalno deka nema da mi treba tolku pomos za bebeto ama pa dovolno e eden rucek da ni napravi pa da me odmeni ,neli. Nemozam da se iznacudam, ama da e ziva i zdrava majka mi , ke mi pomaga taa.

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

clock-img

23.04.2011, 15:14

clock-img

Naivna

pencil-img

7

Zdravo na site! I jas da vi pisam nesto,sto se nadevam deka go nemate slusnato.kaj naS e poinaku,sekogas koga ke ostanam bremena se deri kako jas da sum poremetena,se jas sum bolna,se jas sumvinovna,se jas sum taa sto ne go pocituva sin i...Prvata bremenost ja pominav niz solzi i placenje i po 4,4 meseci morav da abortiram od anomalii na plodot.posle toa jas bev vinovna za toa sto mi se slucilo,pa fala bogu i sega sum bremena ,pa kako po obicaj se e kako prviot pat,se jas neznam sto jadam,jas neznam da cistam,jas ne sum normalna,se samo taa se raskinuva,se koga ke ostanam bremena pari se nema,a 5 cleno semejstvo ziveeme so platata od mazot mi.Nemam komentari sto se slucuva,bidejki sekogas nasamo mi se deri i me navreduva,a pred mazot mi e "najdobrata svekrva" ,a zad nego mi veli deka ke ne delat,deka sme im smetale,ne sme bile podnoslivi...Se dever mi bil za grevota,dever mi placel od nas,na dever mi sme mu smetale,na svekor mi sme mu smetale...Se taa rabotela,a sto i da napravam jas mi veli" dzabe go pravis,nikoj nema da ti go jadi" i majka mi i tatko mi se vinovni za se,tie doma nemozele da se nahranat pa ovde nosele...Nemam kometar.stotuku mi iznarece se i mojata bremenost pocnuva da stanuva samo edna pricina za nespokoj vo kukjava...Ao imate nekoj sovet pomagajte... ve molam...sekoj muabet ni go naslusuva i za sto i da se raspravame so mazot mi nie dvajca,taa idi i odma presuduva deka jas sum vinovnata,se zakanuva deka ce ja viknela majka mi i za se e majka mi vinovna,a zenata so 300 molenja idi,bidejki gleda kolkue dobredojdena vo mojot nov dom.Tie koga se raspravaat,nie sme morale da trpime ako akame da ziveeme tuka,a tie ne bile dolzni da trpat.Koga im kazavme deka ginekologot mi zabrani macka vo domot,mi rece nema sansi,svekor ti nema da dozvoli,ete so nego karajte se...i sega treba za mackata da ne brka nas.NEMAM NIKAKOV LEK,VE MOLAM ZA POMOS...STO POBRZO,BIDEJKI MISLAM DEKA KE POLUDAM,I DVAJCATA TRPIME ZARADI TOA STO "KE NE IZBRKALE OD TUKA" a znaat deka kako sami imame pomali uslovi za da se delime,bidejki sega -zdravje boze so bebeto ke ni trebaat poveke pari...POMOS!!!!!!!!!

clock-img

23.04.2011, 20:49

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Мила, не ми се верува дека некој може ова да и го прави на една бремена жена, Боже мој, велиш дека живеете од платата на мт, зошто едноставно не си заминете од тука кај твоите барем додека си бремена ,било каде, за да не ги трпиш сите овие нервози, според мене таа жена е луда, треба да оди на психолог, знам дека не е лесно да заминеш кога ќе ти текне , не можам многу да те советувам на ова поле, само пробај малку повеќе да го свртиш мт на кај тебе и да види што ти прави мајка му, па добро бе тоа дете во тебе е и нејзино внуче, како може такаuser posted image , кажи и едноставно дека ти пречи тоа што го прави и збори дека носиш дете на нејзиниот син , ако воопшто и значи тоа нешто

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

23.04.2011, 22:35

clock-img

veckasr

pencil-img

642

naivna dusicke moj sovet ti e probaj da ja ia ignoriras barem dodeka si bremena mojta i tvojta sveki sestri da ne se i mojta sekoj razgovor so mm go prisluskuva i vo sekoja raspravija se mesa i za se sum jas vinovna jas pak oti nemam deca dusta mi ja izede tie 6 godini kolku sto sum vo brak zavcera mi vika vie i invitro da pravete vaseto nema da uspee ti si bolna vo glavata no jas ne ja slusam si teram po svoe ic ne mi e gajle ma sto saka neka kaze ako mi pregovore za nesto i jas na neai pregovaram no probuvam i da ja ignoriram na pocetokot se si stavav na dusa no sega veke ne otkako go doziveav prviot spontan abortus  ne i molcam se sto imam ke i kazam vo oci i na mm mu kazuvam se sto mi prave i ostavam on da se sprave so nea a zatoa sto se mesa vo sekoja raspravija mm ke i kaze ajde odi si po patot toa nee tvoja rabota posle nie pak ke bideme zaedno i ke vide ne vide ke si ode 

clock-img

24.04.2011, 10:19

clock-img

Naivna

pencil-img

7

Vi blagodaram na razbiranjeto i znam deka najdobro e da se trgneme ottuka,i fala mu na Gospod imam golema poddrska i razbiranje od mm,no vo mojot grad tesko se opstanuva od edna plata, pa plus sega i so bebe-dajboze da e se ok ovojpat. Samo se molam na Gospod,na deneshen den Veligden da mi go donesi na svet zivo,zdravo i pravo user posted image ,pa ce vidam dali ce go vidi, a ne da mi se mesha togas. se sto treba da jadam jas kupuvaat za mackata,(i mleko,i sirenje,i riba,i jajce,i jogurt...) a za snaata nemalo pari,pa ako trebalo i leb.sol i crna sol neka jade.Samo togas,ke im kazam,deka ne mi trebaat togas,mackata neka si ja galat kako sto bi si go galele vnuceto, bidejki cela minata i segashna bremenost pominav niz pekolni maki i nervozi-za minataat bremenost imaa 5 macki koi voda piea od mijalnikot od kujnata.najlosoto e sto se mi veli nasamo bez svedoci, imam srekja sto mm mi veruva-fala Bogu. Toj na sekoj mozen nacin saka da ja sredi rabotata, no gospozata sega ni e vo klimakterium, a apchinja za klimakterium da piele tie sto bile bolni,taa bila sosem zdrava. Sram da ni bilo za se sto sme pravele, i samo ni prezakazuva datumi koga i kako ce ne delele. Nie sme bile pricina za nivnite kavgi so svekor mi,a toj eden tumruk otepan e-so mm ne zboruvaat veke 7 meseci zaradi toa sto svekor mi me navredi. nemam komentar,posledniot zakazan datum za delba e 15-ti maj, neznam sto i znaci toj den, no demek togas ke sme videle nie sto ke se sluci so nas...user posted image "Epa drzete srekja na 15-ti maj user posted image

clock-img

24.04.2011, 14:23

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

hihihi, a ti najubavo e da si se spremis so mm i na14-ti kaj tvoite. Bolje tie da zieat od platata na mt otkolku ovie. Veruvaj, ke gi zaebes do koska :)

clock-img

24.04.2011, 15:08

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Мораше ли на овој ден да ме извадат од памет и да ме изнервираатттuser posted image user posted image user posted image , тргнавме со мм  да запалиме свеќа во црква го оставивме Мартин дома пошто кашла , носето му тече, настинато е, кога излеговме надвор времето бомбона му викам ај да го земиме детево ништо не му е и матичната рече може да се шета на топло, мм не не  е за него нека подоздрави, цела недела си замислував кај што одиме тројцата , ај се помирив дека не му е арно на детето, се враќаме дома за поласат, дедо му го извадил надвор user posted image user posted image user posted image  е ми пукна филм и пак мм си го окрка, јас да беше за надвор ќе го земевме , немаше да го оставаме дома, а по пат правевме муабет ако одам на работа дали ќе се почитуваат моите правила, еве виде сега со сво очи колку не почитуваат нас како родители на детето, е од сега инаку ќе свирам user posted image , првиот Велигден со син ми ми го расипааuser posted image

clock-img

24.04.2011, 16:32

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Мораше ли на овој ден да ме извадат од памет и да ме изнервираатттuser posted image user posted image user posted image , тргнавме со мм  да запалиме свеќа во црква го оставивме Мартин дома пошто кашла , носето му тече, настинато е, кога излеговме надвор времето бомбона му викам ај да го земиме детево ништо не му е и матичната рече може да се шета на топло, мм не не  е за него нека подоздрави, цела недела си замислував кај што одиме тројцата , ај се помирив дека не му е арно на детето, се враќаме дома за поласат, дедо му го извадил надвор user posted image user posted image user posted image  е ми пукна филм и пак мм си го окрка, јас да беше за надвор ќе го земевме , немаше да го оставаме дома, а по пат правевме муабет ако одам на работа дали ќе се почитуваат моите правила, еве виде сега со сво очи колку не почитуваат нас како родители на детето, е од сега инаку ќе свирам user posted image , првиот Велигден со син ми ми го расипааuser posted image

Ајде мори па и ти, не туку се замарај до толку.
Ако сакас да најдеш причина секкао ке најдеш, ништо страшно не се случило.
А замисли, ти го оставас детето 2 саати и им кажуваш како се прави млеко АД, а они во водата додаваат толу прашок за да стане каша, чунки каша требалои да јаде. И јадело Ч)
Не се моите де, ама на едни познати се :)

clock-img

24.04.2011, 19:17

clock-img

vesna1

pencil-img

345

Nadezna,
ne mi se veruva ova sto go citam. Ako ziveete samo od platata na maz-ti, nema li sansi da odite kaj tvoite. Ili edna soba pod kirija ama raat glava. Vo bremenosta posledno sto ti treba e nervozi, i nemoj da dozvoluvas da ti se kaci na glava.
Ednostavno i ti srzi i, reci ako ne me pocituvate mene i ova bebe sto go nosam ke si odime site trojca i oci nema da im vidis na sin ti i bebeto.  Zivotot edno me nauci dodeka si dobar  i trpis ti se kacuvaat na glava, koga ke pocnes da vikas moze ke bides los ama nema veke da ti se kacuvaat na glava.
I ako ti zbori na samo, koga ke dojde maz-ti reci i pred nego ajde sega povtori toa sto go kaza preska da slusne sto mi zboris.
Nemoj da kutis i ako si privremeno vo nezavidna polozba. Neka znae deka nemoze kako sto saka ona.
Ti posakuvam sreka i poslusaj go mojot sovet. I jas kutev i trpev, i koga pocnav da zboram bev losa no nikoj ne ne mi se kacuvase na glava i ne se nervirav. Toa sto go mislev i go kazuvav. Isto i mojata svekrva koga dojde na umiranje mi rece jas sakam kaj vas da sedam, a jas i go slapnav u oci. Ke si ides sega kaj tie na koi im  go ostavi stanot, im cuvase deca, im davase pari. Moe dete nemase pricuvano pola saat. i se zakuta i zbor ne kaza poveke.

clock-img

24.04.2011, 21:42

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

ИЗВОРНА ПОРАКА: vesna1

Nadezna,
ne mi se veruva ova sto go citam. Ako ziveete samo od platata na maz-ti, nema li sansi da odite kaj tvoite. Ili edna soba pod kirija ama raat glava. Vo bremenosta posledno sto ti treba e nervozi, i nemoj da dozvoluvas da ti se kaci na glava.
Ednostavno i ti srzi i, reci ako ne me pocituvate mene i ova bebe sto go nosam ke si odime site trojca i oci nema da im vidis na sin ti i bebeto.  Zivotot edno me nauci dodeka si dobar  i trpis ti se kacuvaat na glava, koga ke pocnes da vikas moze ke bides los ama nema veke da ti se kacuvaat na glava.
I ako ti zbori na samo, koga ke dojde maz-ti reci i pred nego ajde sega povtori toa sto go kaza preska da slusne sto mi zboris.
Nemoj da kutis i ako si privremeno vo nezavidna polozba. Neka znae deka nemoze kako sto saka ona.
Ti posakuvam sreka i poslusaj go mojot sovet. I jas kutev i trpev, i koga pocnav da zboram bev losa no nikoj ne ne mi se kacuvase na glava i ne se nervirav. Toa sto go mislev i go kazuvav. Isto i mojata svekrva koga dojde na umiranje mi rece jas sakam kaj vas da sedam, a jas i go slapnav u oci. Ke si ides sega kaj tie na koi im  go ostavi stanot, im cuvase deca, im davase pari. Moe dete nemase pricuvano pola saat. i se zakuta i zbor ne kaza poveke.

Vesna, mislis da i se obratis na Naivna, ne na mene :)
Ne go pisuvav jas toa, tuku taa

clock-img

24.04.2011, 23:06

clock-img

ikki

pencil-img

224

Naivna, sega nesto sto najmalku ti treba e da se nerviras. Ili sednete site i razgovarajte, i togas ke kazes sto i kako ti zborela svekrva ti koga ste sami, i ke im kazete i za ma4ki i za jadenje i za se, ako pak te obvinat tebe i ako nemas mir vo kukata vednas odete pod kirija ili pa ako ima mesto odete kaj majka ti. Pred se ti e bebeto pa posle se drugo, toa bebe netreba da dozivuva stresovi.

clock-img

25.04.2011, 07:17

clock-img

veckasr

pencil-img

642

mojata sveki morase li i vcera nervoza da me napolne mi vika  jas ne trebalo se da kazuvam na mm  ona sto mi pravela na  mene koga sme bile sami  i jas i vikamti se lazesako misles oti ke te poslusam zatoa  nema sansi  naivna dusicke  moj sovet ti e ne molci kazuvaj i se vo oci se sto ti leze na srce kazi i  jas molcev na pocetokot i se si stavav na srce i znaes sto dobiv od toa spontan abortus  i poremeteni hormoni  se samo od edna osoba sveki   sega koga ne i molcam sum mnogu losa no nemoze tolku da mi pregovara i ne doaga veke da se mesa vo raspraviite so mm i da bide se na negova strana  samo taka bidi ostra i ladnokrvna prema nea kako ona prema tebe taka i ti prema nea 

clock-img

26.04.2011, 13:36

clock-img

Naivna

pencil-img

7

Vi blagodaram premnogu za sovetite i poddrskata.Navistina i mm mi rece otsega da ja vikam ko ce si dojdi toj i pred nego da go kazi setoona sto go kazala koga sme bile sami so nea pa da i kazi toj so cija zena i cie dete taa se izzivuva.Gospozata mu zabrani na dever mi da doagja kaj nas vo soba i da ni zboruva, svekor mi e tempirana bomba, a taa "po kuci mi fuci" e nepodnosliva. Za praznikov za se trcase pred mene i gosti pocestuvase i se samo taa zboruvase, a jas demek prav parazit, gostinka prva liga. Za da ziveeme kaj majka mi nemozime, bidejki majka mi e bolna,i tie ziveat od invalidska penzija i nema sansi niv da gi zamarame so nasite problemi-taka veli mm. A kolku za datumov, mislam deka so ovaa podrska sto ja imam od mm, deka nisto nemozi da mi napravi, osven da me nervira. Toj mi veli samo da ne se nerviram, a za bebeto, toj ce im kazel otkoga ce se porodam licno v lice " vie nemate vnuce,oti se otkazavte od nego uste od porano. Sega raduvajte i se na mackata i nea imajte ja za vnuce i nema potreba da go gledate toa sto sakavte da go unistite." Samo krivo mi e sto mnogu e nervozen,i toj i jas,pritisokot mu e mnogu visok od nerviranje, a niv-sto veli Dzevrie "muva ne gi lazi".Samo se molam na Gospod se da bidi vo red i so bebushov i so mm i so mene, site da sme ok, pa za drugoto sto saka neka bide.Drzete srekja da izdrzam do 15-ti,a togas ke kazam se sto mi tezi,i toj ke go kazi seto ona sto ni go pravat zad grb.Jas sum bremena,a zenava mi velid eka ne sum bila vo red,i deka trebalo da si go baram krajot.Uste ednas ce recam FALA MU NA GOSPOD sto ja imam negovata doverba(od mm) inaku nisto ne pravev.samo zaradi nego i nasata 9 godisna verna ljubov ke izdrzam se i ke si ja rodam nasata edinstvena iskra sto ke ni go osvetluva zivotot - naseto soncence user posted image Toj samo mi veli da se opushtam dodeka ni se rodi bebeto,a posle da ostavam se vo negovi race,oti toj ne zaborava sto se ni napravile.Svadbata sto ja imavme,ni rekoa da si ja odrabotime,za da se vratel kreditot sto go krenala taa,a iskreno kazano rodninite i ja napravija svadbata a kreditit i bese samo za da se ispodoteraat tie doma,ne se vide ni zlato,ni bavcalaci ni nisto sto gi nosese redot kako svekor i svekrva.I duri i barase pokloni od majka mi sto i na kogo da mu se dade.Nemam komentar,zatoa od 99999999 nervozi prviot plod gi snosi posledicite,no ovoj ne i go davam, pa ako saka neka pukne.Se ke pomine,samo nervite nasi sto ke se istancat i krivo mi e sto za najmiloto ke nemame nervi da si go odgledame so seta ljubov sto ja imame za nego

clock-img

26.04.2011, 13:54

clock-img

Nadezna

pencil-img

647

Hahha
batali gi ma, ko da ne postojat, isto taka tretiraj gi.
Odete pod kirija, fakaj dzade od doma,
koje mrdnat mrdnat si ostanuva

clock-img

26.04.2011, 15:37

clock-img

Daci*

pencil-img

16

Zenski zenski najprvo zdravo na site nova sum vo temava ... a da ne pocnam jas da pisuvam nema da stanam 10 dena od stol hahahahahh ..se probav i pod kirija bev godina ipol i edno svativ deka na raspraviite im nema kraj no sepak super mi bese za zal morav da se vratim bidejki morav da ostanam sama pod stan 6 meseci ili da si idam kaj mama ne mi odgovarase ni edno ni drugo i si se vrativ no sepak ne po moja volja tuku me molese svekrivamiii no sto deka i nakolena mi padna pak pamet ne i dojde i sea so da i pravam jas da si zaminam ne si zaminuam ako nejze jas i smecavam zae kade e vratata hihihi veke se mi e preku glava i taka da probuvam da ne se zamaram zatoa sovet za site sto imaat svekrivi doma pa i svekori niz edno use da vlaga niz dr da izlaga i po eden krug vo park i doma neka se soglasuvaat so mazot a starite ne se vecni neka si najdat eden mal zaednicki zbor ako e toa mozno i toa e toa pozzz do site snai i da znaete deka sekoja kuca kaj sto ima snaa i svekriva ne e sjajno user posted image

clock-img

26.04.2011, 19:53

clock-img

Axel

pencil-img

90

Naivna, a zosto ne zemes da ja snimas na mobilen (bez da primeti) koga ti kazuva se i sesto i posle da ja pustis na mazot ti. Sega skoro na sekoj mobilen imas diktafon.