Pepelaska, да не те обесхрабрувам, ама ако се неразбрани, што сакаш збори им, такви ќе си бидат. Такви се на мм родителите. Колку нервози сум искркала заради нивната неразбраност, не се опишува. На пример, јас им викам треба да јаде, ќе си одиме дома, тие „нека поседи дури му спремиш, па земи го“ (под нас се). Се враќам да го земам после 15 мин, свекрва ми го храни Па сакало детето, па што ако таа му давала... Или јас му давам сируп за искашлување по препорака на лекар, тие долу му давале сируп за смирување кашлица во исто време без да ми кажат! И уште ми викаат зошто не сум им кажала дека му давам сируп?! Ало, ЈАС сум му мајка, ВИЕ треба мене да ми кажете ако му давате нешто. Или јас му давав Пиковит, тие долу во исто време му давале Санастол... детево предозирано . И на крај еднаш не го пуштив да стапне кај нив 2 месеци... И не дека се опаметија, милион пати сме имале кавги за такви работи. Му даваат да јаде работи кои му се забранети заради алергијата, демек, „мама е лоша и не ти дава, тука јади си“ и најсмешно, јас влегувам, свекор ми бута под перница да не видам што јаде, а тој срце ми кажува веднаш . И колку и да зборам, не сфаќаат дека зборувам за доброто на детето, туку како за инат да му даваат се што ќе кажам дека не смее. И мм се расправаше со нив, џабе. И затоа од време на време има периоди кога не го гледаат, буквално за доброто на детето, затоа што покрај се, го учат и да лаже „ако те праша мама, кажи и дека не сме ти дале“ и тоа малиот ми го кажува. И оди разбери се... Нема шанси, две различни планети сме. Затоа или пресечи или земи воздух длабоко и пробај колку можеш да делуваш. Тие ќе си останат такви какви што се.
< Поракaта ја уредил Octavia -- 6.6.2011 9:46:33 >