cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како се согласувате со родителите на маж ви?

clock-img

04.05.2011, 12:27

clock-img

Naivna

pencil-img

7

"Da vi se pofalam" !!! Vcera mi zborna pred mazot i so mil glas...hahaha neznam sto i e na zenava,sekogas ce se iznaderi kako jas da sum najnenormalnoto sushtestvo na planetava,a posle kako nisto da ne bilo. Mm mi veli da se ponasam normalno, kako nisto da ne bilo, ama sepak sakam da ja kaznam za toa sto ja povtoruva istata rabota po 100 pati i pak kako nisto da ne bilo-bidejki taka indirektno mi go piovreduva moeto najmilo.Ako ne se izboriv za mene,ke se boram za nego,so site moi sili,da sfati ednas deka i jas imam karakter i dostoinstvoi deka pokraj se sto mi pravi,sega imam za kogo da se boram. Sega resiv deka otsega ke bidam strogo sluzbena, nema veke normalni razgovori, tuku isto kako so bilokoj, ladno i nezainteresirano. jas ke si ja rabotam mojata rabota a taa ke se seti po moeto odnesuvanje deka nisto veke ne e kako porano. I resiv da ja pomnozam so 0 !!! A kolku za 15-ti, ke go kazam javno seto toa sto taa mi go pravi nasamo, pa da vidat site deka ne sum jas taa sto e nenormalna. Celo vreme molchev za se i si sobirav vo mene, e sega vo mene imam edno srce koe mi e nadez za da pocnam da se boram na site nacini vo zivotot i da ja isteruvam vistinata do kraj. Kulturno,pribrano i NORMALNO ke i kazam deka veke nikogas nema da bidi kako porano,deka sega veke nema da molcham i deka kraj e na naseto druzenje-ako mozi taka da se narechi. Sto velite za ova?

clock-img

04.05.2011, 22:52

clock-img

veckasr

pencil-img

642

naivna dusicke samo taka ne i molci ne si stavaj se na dusa i jas na mojata sto li ne i pravam ja poluduvam od nervozi se na nea nesto i fale 

clock-img

31.05.2011, 12:25

clock-img

blond

pencil-img

1268

Благодарение на моето трпение и голем праг на пречекорување, добро се согласуваме. За многу работи си притрајувам (за да не се караме), ама во последно време се трудам да им плеснам во фаца за сите грешки што ги прават.
Што е најдобро, имам поддршка од золвичникот (сепак тој е зет во таа куќа 18 години) и често е на моја страна и тоа го кажува пред мм (индиректно му ги отвара очите во врска со неговите родители и нивното однесување).

Ах, да не ме воспитувала така мајка ми, да трпам иако понекогаш солзи ронам од нив.

clock-img

01.06.2011, 14:59

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Веќе ќе почнам да полудувам, значи не можам и не можам да сватам колкаво право си земаат за детето , ете сега ги оставив со дедо му надвор под сенка имаме како доградба и тука да седат а тој ги извади надвор и којзнае кај отидоа на ова сонце без да каже и да праша, user posted image а после се лутат за се и сешто кога јас си го земам детето и си терам по мое, ах леле до кога вака, ќе седнам еден ден и ќе се направам лом , се тие знаат докторката не знае ништо јас не знам ништо , значи живеење со свекор и свекрва треба да се забрани со закон

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

01.06.2011, 15:02

clock-img

@Mila@

pencil-img

471

relax samooo...ne se nerviraj smireno i pametno reagiraj.Jas ne ziveam so niv.te od skoro so nea ..ama isto duri i polosho mi e..zs mm non stop ili glavi na work ili trcka kaj niv..domata mu e hotel samo za prespivanje..a sum 3 mesec bremena..neznam do koga vaka :(

clock-img

01.06.2011, 15:29

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Веќе ќе почнам да полудувам, значи не можам и не можам да сватам колкаво право си земаат за детето , ете сега ги оставив со дедо му надвор под сенка имаме како доградба и тука да седат а тој ги извади надвор и којзнае кај отидоа на ова сонце без да каже и да праша, user posted image а после се лутат за се и сешто кога јас си го земам детето и си терам по мое, ах леле до кога вака, ќе седнам еден ден и ќе се направам лом , се тие знаат докторката не знае ништо јас не знам ништо , значи живеење со свекор и свекрва треба да се забрани со закон

user posted image user posted image user posted image потпис!

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

01.06.2011, 15:57

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

za moite takanareceni scekor i svekrva mislam deka najsoodvetno e da se vrati vremeto na INKVIZICIJATA!!!!!!
Palenje zivi lugje.Tacka.

clock-img

05.06.2011, 23:58

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Пак јас на оваа тема, незнам дали е до мене или од нив ама јас НЕ МОЖАМ повеќе, секој ден да гледам како ми го мачат детето , ако го оставам повеќе време јас да земамнешто да сработам ќе го разбеснат и крај не му се наоѓа после ќе го расплачат. Денес ми пукна филмот и се му кажав на маж ми мислејќи дека како и секогаш нема да ме сфати ама за чудо само си молчеше и демек ќе им речел ама знам дека нема,user posted image user posted image user posted image user posted image  милион пати им реков да не го паткаат од 5 месеци го трчаат со нозете во воздух и сега не може да застане исправен што и докторката ме караше, се им реков и пак си тераат по свое, особено свекор ми не знае ни да го држи прееска го седна на земја и му падна ,го тресе во раце , ми иде да не му го дадам никогаш а по денешниов ден богами и ќе размислам,  а кај ќе стигне се фали дека него најмногу ќе го сакал дека ќе му купувал се, на сите тоа им го вели Бог да чува сега нема работа и ајде ќе си играм со детето е нема нема и немаuser posted image  , вчера го зедовме малку на свадба му дава ножови да игра значи страшно , , дајте ми совет , не можам веќе стопати им реков не правете ова не правете она ама изгледа не бива милум па ќе биде силум,

< Поракaта ја уредил Pepelaska### -- 6.6.2011 0:03:02 >

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

06.06.2011, 09:18

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Пепелашка, кога ќе направат нешто што ти не го одобруваш директно кажи им. Колку сакаат нека се лутат. Јас на почетокот ќутев, ама па јас сум му мајка, јас ќе решам кога ќе јаде, што ќе јаде, кога ќе се шета, кога да се бања, како да се држи, кога да се патка... Кога почнав директно да си кажувам на пример, свекрва ми кога имаше Филип 2 месеци во водата му ставала шеќер ( и тоа скоро цела мала лажичка) за да пиел вода зашто инаку не пиеше и и кажав. Се налути. Ич не ми е гајле. После кога му правев за јадење од 4-5 месеци ми доставаше продукти во јадењата и ги блендираше пред да дојдам јас за да не приметам. Ама еднаш му варев компир, месо и морков и кога гледам таа зела и му става и ориз во кашата и го блендира. Ќе збеснев. Викам зошто стави ориз? Па да јадело и ориз детето.
Не ти кажав за да не ме караш ми вика. user posted image И реков НИКОГАШ да не дава нешто за јадење без јас да знам. Пак се налути. Игнор!
Јасно и гласно кажи што ти пречи, така само нема да се нервираш. Се лутеле? Нема што да ти е гајле, твое дете, твои одлуки.

Live and let live

clock-img

06.06.2011, 09:45

clock-img

Octavia

pencil-img

617

Pepelaska, да не те обесхрабрувам, ама ако се неразбрани, што сакаш збори им, такви ќе си бидат. Такви се на мм родителите. Колку нервози сум искркала заради нивната неразбраност, не се опишува. На пример, јас им викам треба да јаде, ќе си одиме дома, тие „нека поседи дури му спремиш, па земи го“ (под нас се). Се враќам да го земам после 15 мин, свекрва ми го храни user posted image Па сакало детето, па што ако таа му давала... Или јас му давам сируп за искашлување по препорака на лекар, тие долу му давале сируп за смирување кашлица во исто време без да ми кажат! user posted image И уште ми викаат зошто не сум им кажала дека му давам сируп?! Ало, ЈАС сум му мајка, ВИЕ треба мене да ми кажете ако му давате нешто. Или јас му давав Пиковит, тие долу во исто време му давале Санастол... детево предозирано user posted image . И на крај еднаш не го пуштив да стапне кај нив 2 месеци... И не дека се опаметија, милион пати сме имале кавги за такви работи. Му даваат да јаде работи кои му се забранети заради алергијата, демек, „мама е лоша и не ти дава, тука јади си“ и најсмешно, јас влегувам, свекор ми бута под перница да не видам што јаде, а тој срце ми кажува веднаш user posted image . И колку и да зборам, не сфаќаат дека зборувам за доброто на детето, туку како за инат да му даваат се што ќе кажам дека не смее. И мм се расправаше со нив, џабе. И затоа од време на време има периоди кога не го гледаат, буквално за доброто на детето, затоа што покрај се, го учат и да лаже „ако те праша мама, кажи и дека не сме ти дале“ и тоа малиот ми го кажува. И оди разбери се... Нема шанси, две различни планети сме. Затоа или пресечи или земи воздух длабоко и пробај колку можеш да делуваш. Тие ќе си останат такви какви што се.

< Поракaта ја уредил Octavia -- 6.6.2011 9:46:33 >

clock-img

06.06.2011, 09:46

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Ма им кажувам ама изгледа треба малу поостро пошто некако како да не им се слуша, најмногу се нервирам за паткањето незнам како да објаснам точно само можам да кажам дека е во крајно искривена положба и ноџињата искривена, милион милион пати им кажав и пак тераат по нивно, само што сега конечно и мм виде дека јас сум во право и не се расправа со мене, вчера за прв пат им рече да го намалат твто кое е нон стоп в крај пуштено во овие 9 месеци и дење и ноќе до 1 по полноќ, многу ме радува што конечно виде дека не е баш така како што тој си мислеше,особено откако ме виде вчера изнервирана, преморена, ненаспана како се нервирам за нашето дете, се надевам ќе се освестат и тие малку ама тешко некако , нив user posted image им е како играче. Нивните деца немале време да ги видат и сега се лутат зошто ова зошто она, денес се смирив малку ама вчера бев нервозна како никогаш во животов досега

clock-img

06.06.2011, 14:33

clock-img

temjana

pencil-img

1159

пепелашка пробај да ги разбереш, прво внуче им е радоста и среќата не можеме ни да претпоставиме колку е голема за нив. Да веројатно те нервираат бидејќи не те слушаат а ти како мајка сметаш дека знаеш најдобро, но тогаш во целиот муабет има контрадикторност Се жалите од вашите свекрви кои се мајки и без рзлика колку и да им се големи синовите за нив секогаш ќе бидат бебиња а тоа значи дека тие најдобро знаат што е најубаво за нивното дете. Посесивноста кон детето не доаѓа сама по себе со текот на годините верувајте, со таа посесивност се раѓаме ние жените, само кај некои е поизразена а кај некои помалку. И можеби токму таа посесивност во периодот на еволуција ни помагнала да се развиеме и да се оделиме од останатиот животински свет, но сега кога сме еволуирале сметам дека тој примитивен остаток само ни смета во нормалното функционирање. За тоа и ние новите мами треба малку повеќе да се релаксираме, па на крајот на денот и тие луѓе не се сретнуваат прв пат со мало човечко суштество одгледале и тие здрави и прави луѓе, не ја разбирам недовербата во нив. Опушти се ќе видиш и тебе и на сите ќе ви биде полесно, животот е премногу краток а од друга страна па и премногу едноставен, ние самите си го комплицираме и го одбираме потрнливиот пат за да стигнеме до посакуваното нештоuser posted image и не го заборавај најважното дека твоето дете расте опкружено со љубов, до сега немам слушнато од многу љубов штета да имаuser posted image user posted image user posted image

clock-img

06.06.2011, 15:27

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

temjana,po muabetov ili uste si ni mladicka i nemas svekrva i malo dete ili imas epten super svekrva i nemas gajle.
veruvaj ima nekoi sto se nevozmozni.ima i prekrasni svekrvi sto gi gledam sekojdnevno vo moja blizina no jas ednostavno kako i mnogu ovde na forumov prosto ja nemav taa sreka....sto se odnesuva do mene za takvite svekrvi ima edna dobra izreka "let them to go with the flow"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.06.2011, 15:53

clock-img

temjana

pencil-img

1159

user posted image не сум многу младичка и мислам дека токму тоа ми помага да размислувам разумно, имам свекрва која како и секој човек си има жолти минутки меѓутоа ние со сопругот 9ипол години бевме во врска така да за тие години добро и го научив карактерот и мислам дека сега откога се земавме повеќе се почитуваме и сакаме. Дури јас имав еден предлог да ги продадеме двата стана и да купиме голема куќа за да живееме заедно и ме направија будалаuser posted image ниту они сакале да живеат со нас ниту пак ние сме требале да сакамеuser posted image Ја имам најзлатната золва мислам дека се вика на мажот сестратаuser posted image се обожаваме мислам дека таков човек само еднаш се раѓа на оваа планета, за неа срцето ќе го дадам без нималку да размилувам. Со свекорот и со свекрвата мажот ми најчесто се расправа и него му се лутат доколку сметаат дека не сме направиле нешто како што треба, мене воопшто не ме замараат. Еден ден кога ќе имаме деца се надевам за брзо знам дека кај нив ќе ми биде најсигурно да ги оставам им имам целосна доверба иако знам дека ќе го воспитуваат по свое особено свекорот( знам бидејќи и на золва ми малиот кога го чува не го интересира ничие мислење) ама нека е нека се радува знам исто така колку му значи нему тоа дете и жал ми е таа радост да ја ускратувам. Навистина е премногу краток животот и несакам кога ќе дојде денот и кога повеќе нема да ги има, да ме има, не сакам да има каење за ништо и освестување кое секогаш го осознаваме многу доцна. Секогаш можеш да му замериш на човек за било што, се ке се најде нешто што ни смета, тоа е најлесно да се замериш со некого, предизвикот е да успееш и со најголемиот непријател да бидеш пријател. Сум имала и јас ситуации кога сум ја спукувала и сум мислела е супер им докажав, но последиците кои ме пратат потоа, мислите кои деноноќно ми се вртат во глава, заморувањето околу целата таа работа совеста едноставно ме јаде ме дојадува е тоа не можам повеќе да го издржувам, затоа и велам мислам дека токму годините ми помогнаа да се контролирам во многу гадни ситуации. Но веројатно има работи и луѓе со кои едноставно неможеш да се разбереш па затоа најпаметно е да ги игнорираш т.е ако можеш целосно да ги исклучиш од својот живот

clock-img

06.06.2011, 16:44

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Темјана да во право си за тоа дека животот е краток и слично, ама фактот што ти седиш сама без никој дома да ти се мота зборува доволно. Значи колку и да си фер колку и да си добар кога во едно вц одат 6 души а во една кујна има две жени автоматски ќе се случи нешто што некому нема да му се свиѓа. Значи сигурно ти си излегуваш од дома кога тебе ќе ти текне и никому не полагаш сметки каде одиш со кого одиш што бараш таму пошто кога има повеќе дома луѓе културно е да се каже кај се оди ( барем јас сум така воспитана) , друго е да излезеш така а друго е да знаеш дека ем си мажена значи имаш своја фамилија маж и дете а мажот е нон стоп 24/7 на работа и ти иде само да избегаш негде ама мора да се објаснуваш како да си во интернат. Јас сум во заедница година и нешто и досега збор настрана немало покрај се што мене некогаш ми тежело на душата сум се трудела да биде се во ред да нема караници и слично. Ама бев сама до 5 саатот попладне. Е сега еве 6 месеци свекорот е во пензија и одма се осеќа напнатост и притисок, знаете што сакам да кажам.А кога се работи за детето знам дека е најголема радост, тоа многу убаво го сфакам ама радост е нели кога детето е добро воспитано здраво право а не разбеснето, разгалено, прочитај погоре за што се нервирам јас. А да ги исклучам од мојот живот не планирам никогаш сепак тие му се татко и мајка на маж ми и не можам тоа да го направам како би било мене да е обратна ситуација. Само сакав да ти кажам дека не е исто кога живееш сам и кога си со нив колку и да си добар и трпелив , а и што побрзо да ти даде Господ детенце.

clock-img

06.06.2011, 16:59

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Потполно си во право Пепелашка. Внучето е радост на бабите и дедовците, ќе ја памтам баба ми што ми имаше кажано: Внуците биле многу помили од децата и повеќе се сакале, затоа што друг им го бери гајлето.
Една комшивка што иди кај свеќи на гости редовно си го напива внукот со кафе и ракија, оти машко е, греота било да гледаuser posted image user posted image И не ми се веруваше како мајката на детето ладнокрвно ја гледашеuser posted image user posted image user posted image Јас кога ја видов одма и’ се пуштив, без да размислам дека секој има право да одлучува за своето дете, ама ете бев ужасната на двегодишно дете да му се дава ракија. Па и по улица ако се загледа во лајно може треба да му се даде за “куре“ ко што велат...ма ајде.user posted image Ете затоа ме нејќат бабетиниве низ мааловоuser posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

06.06.2011, 17:03

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

да да дека друг им го бери гајлето user posted image и свекрва ми го знае тоа и разбрана е ама со свекорот се мачиме нние инает за 2 свекрви имаuser posted image ама ќе му дојде умот и нему

ме изнасмеа на сите маки Мартинс мамuser posted image

clock-img

06.06.2011, 18:55

clock-img

temjana

pencil-img

1159

user posted image user posted image user posted image знам, разбирам дека најверојатно немам право да зборувам бидејќи навистина не полагам сметки никому, меѓутоа за волја на вистината јас никогаш и не сум полагала некому сметки едноставно таков човек сум, мајка ми вели дека од мала сум била таква независнаuser posted image Не можам ни да замислам колку ви тешко да живеете со непознати и притоа да мора да се адаптирате доколку сакате да ја задржите хармонијата и мирот во новата фамилија, и едноставно секој чекор да ви се следи и критикува. вистински затвор е тоа според менеuser posted image Јас излегов и од кај моите родители на свои 19 години бидејќи без разлика колку и да се најдобрите и најтолерантните луѓе на планетава едноставно јас не сум најдобра и најтолерантна, барем не бев во тие години. Затоа и кога се вратив од школување назад во Македонија отидов под кирија и фала му на бога од моите имав големо разбирање и подршка за тој мој за македонски менталитет тотално неодобрувачки чекор, но како што кажав веќе еднаш јас сама си го креирам мојот живот и играм според мои правила. За среќа ми се погодија навистина разумни, културни свекор и свекрва кои ниту ни се мешаат ниту пак ние им се мешаме во нивните животи, едноставно за мене е неразбирливо на овие години освен почит и љубов еден кон друг да има нешто друго. И ве молам немојте да ме разберете погрешно јас само сакав до колку е тоа барем малку возможно да ви помогнам не за другите туку заради вас самите, бидејки гневот и незадоволството предизвикуваат и болести, дај боже што побргу сите да се осамостоите и ќе видите дека слободата едноставно не може да се опише со прости зборови прекрасна ееее user posted image user posted image
user posted image

clock-img

06.06.2011, 20:16

clock-img

fioona

pencil-img

19

blazesi na tie sto mazot im e po niv i po pravdata,,  ja da vi pisuvam za mojata svektva haos se ,, koga ke treba da pravam nesto se do galava mi stoi demek ja ne znam da pravam piti ruceci, a ona znae,, i jas ednas i se razvikav abe i velam sto pravis ne mi stoi na glava gledaj nesto drugo pravi a ona mi stoi na glava i mi go polni umot so glupostite nejzini golema lapacae, i koga mu velam na maz mi abe mu velam sto pravi majkati zosto taka se odnesuva i mene celata rabota mi ja prepusta jas dorucek jas rucek jas cistam a ona se vrti kao italijanska kukla cel den i samo mi zbori z naci zenata ne e nor malna , a on mm uste mi se dere kao nekoja buda normalno si ja podrzuva  majkata pa uste mi veli pa i ona raboti so tebeb abee  luge nemozam da mu dokazam dka ne e taka, ke eksplodiram od  nervoza a ako ona mu rece nesto od mene on lom me pravi  a jas koga mu kazuvam od nea  duri na sila mi efaka ,, daj kazete sto da pravam so zenata, eden den ima da ja istepam .

clock-img

06.06.2011, 20:18

clock-img

mila mama

pencil-img

1616

eden den ima da ja istepam .

user posted image user posted image user posted image od srce me nasmea. Pa ete znaes sto da pravis user posted image user posted image user posted image user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

clock-img

07.06.2011, 08:21

clock-img

temjana

pencil-img

1159

user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.06.2011, 08:57

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

hahaha i da ja istepas i toa odma zasto takava kakva sto ja kazuvas taa kje te istepa tebe ako ne pobrzas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

so se sekiras mojata doma mi dojde nenajavena za da me istepa pa na kraj maz mi go tepase i skakase kako kokoska zaso on trgna da me odbrani....ehe heee svasta ima po svetov necivilizirani luge majko mila
inace dojde da me istepa posto nekjev da se karam so nejze i ne i odgovarav na provokacii,kolnenje i sto uste ne ne sakam ni da se sekjavam.taka ti e toa kje ucis fakultet,magistratura,rabota i se toa za utre da dojde nekoja nepismena da ti tolce luk na glava...
taka da bolje kazi si so ti lezi na srce nego da trpis zaso jas si navlekov teski bolesti od tie stresovi da ne zboram dalje...

clock-img

07.06.2011, 09:13

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Свекрва немам,почината е ама затоа имам свекор кој вреди за 2,може и 3  свекрви.Среќа што живееме 200 км оддалечени, и што се јавува два пати неделно,а и кога ќе се јави со мм збори.Кога ќе отидеме на гости или он кога ќе дојде се трудам да не си ставам на душа што и да каже,од едно уво преку другоuser posted image user posted image user posted image . Уште еднаш ќе кажам фала му на Господ што сме така разделечени, инаку незнам како би издржала во ист град,а не па и во иста куќа со негоuser posted image .

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

07.06.2011, 10:56

clock-img

fioona

pencil-img

19

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image STO DA SE PRAVI AKO JA ISTEPAM TREBA DA SE KARAM DO KRAJ SO MM I TREBA DA SI GO RASTURAM BRAKOT,, VAKA KE POCEKAM DODEKA DA PADNE NA MOI RACE, KOGA KE OSTARE, I IMA DA I KAZAM SEGA KE TE TEPAM A AKO MU KAZES NA SIN TI  DEKA SUM TE TEPALA TOGAS DRUG PAT OD PROZOR IMA DA DE FRLAM

clock-img

07.06.2011, 11:09

clock-img

blond

pencil-img

1268

Eве за малку фалеше да ја бутнам јас мојава од прозор (се шалам user posted image ).
Во целиот дом само во ходникот ги оставивме старите прозорци, ги префарбавме им ги сменивме стаклата, сите други ги заменивме со ПВЦ. Остана едно стакло не сменето, ги чекаме да дојдат мерки да земат. Дотичнава моја свеки искористи ситуација додека јас јадам и оп се качила на прозор и го фарба стаклото user posted image кога ја видов веднаш и кажав да се симне и да не го фарба. Ма она како на неа да не се зборува, ми вика вака ќе е поубаво. И си фарба не ме рецка.user posted image user posted image user posted image user posted image
А што е најинтересно од се, го прави тоа на нашиот спрат т.е спратот кои ние сами си го реновиравме. Може требаше да и кажам ако има толкава желба за фарбање, нека си се симне на нејзиниот спрат нека фарба се што сака.
Уф и вчера беше интересна. Дојде мајсторот за кујната да се договориме за елементите, и јас си правам муабет со него и она вели: е не така, не е убаво така, направи си ја кујната вака user posted image
Не, секој ден се потешко и потешко ми е со неа. Господ нека ми е на помош.Среќа што не одам на работа, па оружјето не ми е дома, зошто до сега можеби некоја глупост ќе направев, сериозно user posted image

Ајде давајте помош како се справувате со вакви? По сто пати и кажувам да не се меша, да не фаќа, да не ми ги она мести алиштата (кои се веќе наместени, ама нели она се подобро знае од мене), ама никако не ме слуша. На моменти помислувам дека и треба апаратче за слушање (ама сум ја искушила неколку пати-слуша подобро од мене user posted image )

Последни статии

article-img