cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како се согласувате со родителите на маж ви?

clock-img

19.07.2011, 00:28

clock-img

humana

pencil-img

596

Пола ден се обидувам да не напишам ништо,ама како провоцира темава......Па човеку сам врати ги постовите што си ги напишал и можеби ќе го најдеш одговорот.Во секој твој пост стои јас и мојата фамилија,па како да не се изнервира човек мене ме нервира што читам а не мм само тоа да ми зборува.Кога ќе се ожениш прво се става жената па после мајка сестра брат.Исто и за жената важи.И свекор ми е починат па свекрва ми не се осеќа загрозена дека ќе остане сама и да прави проблеми,да се меша.Напротив секогаш е од моја страна,зашто покрај свекрва е и ЖЕНА.Секако дека на женати и фалат журки пијанки друштво,ја фатило депресија,истото и мене ми се случува па мм не ме брка од дома и свекрва ми не се меша.А на форумов неверувам дека ќе најдеш некој што ке те подржи ако ја спомнеш уште неколку пати мајка ти или ти и твојата совршена фамилаија.поздрав и ислрено ви посакувам да се смирите

clock-img

19.07.2011, 00:30

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Не сакав да навлегувам во дискусијата бидејќи не ја знам вистинската приказна (од двете искажани верзии вистината најверојатно е некаде помеѓу) а форум и не е место каде некого поставуваме на клада затоа што некој друг посочил прст кон него. Читајќи ги твоите постови дојов до заклучок до кој ти и самиот си дошол :

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fenix

полн со комплекси и конфузност да се снајде во модерното општество решил да се утеши со тоа што ќе најде некое девојче па наместо сам да си најде занимација решил да ја моделира до немајкаде ни самиот незнаејќи го исходот, со илузии за квази подобар живот, мир, патувања и хармонија, па откога увидел дека луѓето не се глина сфатил дека проблемот е во него

За жал во право си!!! Луѓето не се глина, не можеме да ги моделираме според нашите желби, планови и потреби. Колку порано го сфатиме тоа толку подобро за нас самите. Ти си на добар пат да си го свртиш животот во подобар правец ако навистна си разбрал дека ДРУГИТЕ НЕ МОЖЕМЕ ДА ГИ ПРОМЕНИМЕ. Единствените промени кои можеме да ги направиме се во нас самите, се што можеме да превземеме во врска со другите е да се надеваме дека ќе одговорат на нашата промена со тоа што и самите ќе се моделираат за да фитуваат на нас.

Секое добро.

мн. зборам, 8 мг хелекс ваљда, или некоја патетична потреба за внимание.

Сакаш да кажеш дека си испил 16 таблети Хелекс од 0,5 мг???????
Дечко трк на токсикологија, утре ќе ја продолжиме дискусијата. Сериозна сум!

< Поракaта ја уредил Тања РР -- 19.7.2011 0:38:51 >

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

19.07.2011, 00:38

clock-img

Tanjat7880

pencil-img

1256

E lugje,citam i citam i cel den citam i donesov zaklucok:
-pa mojot mm e SOVRSHENSTVO!!!Sam Bog znae kolku nekogash mi e teshko,kolku nekogash imame problemi(vo mnozina)no sepak ke kazam pak NA BETEROT MU NEMA KRAJ!
I da,da se sluci mojot maz da me udri,mojot tatko,mojot brat i celaa moja poshiroka familija ke napravat toj shto go napravil toa ZLOSTORSTVO da go nema od zemjinata topka!

clock-img

19.07.2011, 00:41

clock-img

mama26

pencil-img

3977

nemam nikakov komentar nemozeme nie da kazeme sto i na kogo kako mu treba..[ narednovo podolu se odnesuva za mene i mojot brak-:ili glediste ne sum mnogu no 7 godini ne se ni malku

no edno znam iako vaka prosto kazano ...mnogu mi e milo sto se raduvam na sitni raboti i ustata ja drzam zatvorena koga nemoram da ja otvaram..zatoa sto sekogas covek treba da misli pa potoa zbori..mnogu raboti ne sum kazala za koi drugi bi se falele..ama mene toa ne mi vredi..denes si covek a utre moze ne...sekoj sekogo nemoze da saka sekoe tengjere si ima svoe kapace..

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

clock-img

19.07.2011, 00:44

clock-img

humana

pencil-img

596

мама26 сосема си во право

clock-img

19.07.2011, 00:54

clock-img

nadica

pencil-img

4381

сденав на форумов да се релаксирам и да видам што има ново, но откога ја отворив темава со секој прочитан пост осанав без зборови, без текст, без коментар, ... или сосема спротивно испровоцирана да пишувам цела ноќ а мислам дека нема време да напишам се што мислам и што сакам да кажам
сепак ќе бидам кратка најдете време и ДВАЈЦАТА сами РАЗГОВАРАЈТЕ без мешање на родители или физички пресметки, сетото тоа направетего за вашето НАЈМИЛО додека не сте му оставиле рецки(пореметувања)кои ќе го следат цел живот

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

19.07.2011, 00:55

clock-img

Fenix

pencil-img

59

Иде гаргамел да ги дооднесе работите во штрумфленд.

До следното видување палавковци.

clock-img

19.07.2011, 01:08

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Го мразам ВелеШтрумф! user posted image

user posted image user posted image user posted image

user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

19.07.2011, 01:08

clock-img

humana

pencil-img

596

user posted image user posted image user posted image user posted image Si me iznasmeala na cel glas so slikavauser posted image user posted image

clock-img

19.07.2011, 01:13

clock-img

Fenix

pencil-img

59

Ах неможе виктори да одолее, дали тоа се должи на административната обврска да ја одржува драмата во живо, апропо профит од спонзори, дали на некој личен еготрип што ја/го тера да си се смешка на овие теми или побудив недоумица во твоето расудување па чекаш епилог да го провериш валидитетот на сопствениот суд или предрасуда :)?

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

Го мразам ВелеШтрумф! user posted image

user posted image user posted image user posted image

user posted image

(јас патем чекам да ми се вратат рефлексите по пропис да можам да возам, јака зезалица се бензодиазепините)

< Поракaта ја уредил Fenix -- 19.7.2011 1:14:52 >

clock-img

19.07.2011, 01:16

clock-img

kapina

pencil-img

4327

da ama gargamel pak se vraka vo strumflend samo neznam dali ke ulove nesto ili ke se vrate so prazni race

clock-img

19.07.2011, 01:17

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Со 8 мг алпразолам во вените чудно е како во твоите постови нема печатни грешки user posted image

А да ги зачистам јас овие офтопик мабети а???

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

19.07.2011, 01:21

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Феникс, според овие 2 страни,ти веќе си си донел заклучок за се user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

19.07.2011, 01:27

clock-img

Fenix

pencil-img

59

Според тебе да чекам уште еден месец,
Вчера ги однесов пола работи, никаква реакција од неа, нит повик нит ништо.
Нит пак можно е да биде исконтактирана...
Што сум јас, морковот пред магарето или магарето незнам.
Да беше ова дечко-девојка врска би чекал можеби, ама секој ден чекање во празно јас ги губам најубавите моменти од растот на моето дете.

Детето е кај неа, со вооружан татко на кој на повик му стојат специјални единици. Ако одам лично таму пред врата може да се случи безвезен инцидент, телефонски е неконтактибилна.

Чаре што?

Враќањето на работите од моја страна го гледам како начин да се свести и да се соочи со реалноста, дека неможе тек така да избега и да се скрие и да ме лиши од радоста на моето дете.

100 пати ми има кажано дека сум најдобриот татко на светот, она... Како да е биполарна, а во моментите на депресија еве што се случи ама ова е тотална ескалација.

.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Viktori RR

Феникс, според овие 2 страни,ти веќе си си донел заклучок за се user posted image user posted image user posted image

На 30ти јуни имавме термин за пасош за малата, избега она на 22ри. Детето го лишува од одмор сега, се крие. Кога си отиде не рече ништо, само спакува еден куфер и си отиде, од тогаш немаше никаков контакт, освен тоа што првиот ден ме блокира на скајп. Немало муабет за развод, немало муабет за разрешување проблеми, освен дента со обвинување дека она ете неможе сама, и треба мајка и, и требале роднините во велес, неможела да се снајде во скопје. А од 7те месеци кога е во Скопје, 3 месеци ги помина на гости во велес и онака. Се иселив и од спалната заради тоа што сакав да и биде комотно дека и сметало моето хрчење па морав да спијам во недовршена соба на земја.

А ете јас сум ѓубрето, душманот, узурпаторот, угнетувачот, гадот, бла бла бла.

< Поракaта ја уредил Fenix -- 19.7.2011 1:32:33 >

clock-img

19.07.2011, 01:33

clock-img

Carelija

pencil-img

320

tolku mnogu se iznacitav sto veke ne sum ni sposobna da pisuvam user posted image
Feniks daj molim te spusti se na zemja, a istoto bi go rekla i za Supernova.
Mnogu e lesno da se zavrti nov list vo zivotot i sekoj da si go fati svojot pat ( mozat mnogumina zosto ne i vie ) ako veke taka gledame na rabotite.
Ama tuka e vaseto dete luge!!!!!!
Ne dozvoluvajte toa da ima traumi koi ke mu bidat beleg za cel zivot, a vie u ostalom kako vi cese pametot.

"s greatest accomplishment is being a Mom !!!

clock-img

19.07.2011, 01:35

clock-img

Fenix

pencil-img

59

Не, "JAS GO RODIV DETETO E MOE" - тоа и е ставот..

ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

tolku mnogu se iznacitav sto veke ne sum ni sposobna da pisuvam user posted image
Feniks daj molim te spusti se na zemja, a istoto bi go rekla i za Supernova.
Mnogu e lesno da se zavrti nov list vo zivotot i sekoj da si go fati svojot pat ( mozat mnogumina zosto ne i vie ) ako veke taka gledame na rabotite.
Ama tuka e vaseto dete luge!!!!!!
Ne dozvoluvajte toa da ima traumi koi ke mu bidat beleg za cel zivot, a vie u ostalom kako vi cese pametot.

clock-img

19.07.2011, 01:45

clock-img

Carelija

pencil-img

320

Не, "JAS GO RODIV DETETO E MOE" - тоа и е ставот..

A od vozduhot li i e toa dete, pa da e samo nejzino?
Se trudam da bidam nepristrasna i realna i moe mislenje e deka so vakvi stavovi vie nemozete ponatamu zaedno.
Samo sednete na masa i razgovarajte kako bi iznasle najbezbolen nacin za idninata na devojceto.

clock-img

19.07.2011, 01:53

clock-img

Carelija

pencil-img

320

Ili ako navistina postoi ljubov kako sto sto tvrdite i dvajcata, obidete se so bracen sovetnik i begajte luge i od tvoi i od nejzini. Tvoi na edna strana, nejzini na druga a vie sami so deteto.
Majkata si e na mesto na majka ama zenata si e zena, i so nea treba vek da vekuvas.
Majkati si ja odigrala nejzinata uloga vo zivotot so toa sto te podignala vo zivotot i te izvadila na prav pat, no koga veke stapuvas vo brak taa dobiva sporedna uloga ( nemoze sekogas mama da znae se pa makar i da e najdobronamerno nekogas odi na nervi ) a glavnata ja dobiva soprugata. U ostalom mama denes ja ima utre ke ja nema, taa sto si ja zemal treba da bide do tebe vo dobro i loso i so nea da grdis familija. Da ne se povtoruvam istiot komentar go imam i za tvojata sopruga i nejzinite roditeli t.e koga te zemala tebe, treba ti da si i na prvo mesto so se deteto a se drugo e manje bitno.

clock-img

19.07.2011, 02:04

clock-img

Fenix

pencil-img

59

Фала, ретко е некој да даде коментар во редови а не измеѓу и без скриени цинички намери за лечење лични фрустрации.
Се најубаво за тебе и твоите.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija

Ili ako navistina postoi ljubov kako sto sto tvrdite i dvajcata, obidete se so bracen sovetnik i begajte luge i od tvoi i od nejzini. Tvoi na edna strana, nejzini na druga a vie sami so deteto.
Majkata si e na mesto na majka ama zenata si e zena, i so nea treba vek da vekuvas.
Majkati si ja odigrala nejzinata uloga vo zivotot so toa sto te podignala vo zivotot i te izvadila na prav pat, no koga veke stapuvas vo brak taa dobiva sporedna uloga ( nemoze sekogas mama da znae se pa makar i da e najdobronamerno nekogas odi na nervi ) a glavnata ja dobiva soprugata. U ostalom mama denes ja ima utre ke ja nema, taa sto si ja zemal treba da bide do tebe vo dobro i loso i so nea da grdis familija. Da ne se povtoruvam istiot komentar go imam i za tvojata sopruga i nejzinite roditeli t.e koga te zemala tebe, treba ti da si i na prvo mesto so se deteto a se drugo e manje bitno.

clock-img

19.07.2011, 03:54

clock-img

ikki

pencil-img

224

Се изначитав убаво па да пишам и јас нешто.
Како прво Феникс според твоите постови гледам дека ти пред се се фалиш. На 17 си купил мотор, на 20 незнам што, образуван си, имаш јака плата, читаш книги и сл., па и со овој високиов стил на изразување ептен забегуваш небаре и дома така се изразуваш.
Додека пак твојата жена нема ништо од тоа.
Епа ајде да ти ја кажам мојата приказна:
Имам 20 години и можеби сум една од најамалите на форумов. Значи пред две години се верив со маж ми, не бев ниту бремена ниту нешто слично, едноставно така  сакавме.
Се запишав на факултет но после неколку месеци останав бремена а поради тоа што имав мн гадења неможев да издржам и решив да се отпишам од факултет. Маж ми само ми рече како сакаш ти така прави.
Тој инаку сега има 23год, нема мотор уште од 17 год, нема факултет, има плата од 15000 (со којашто не издржува мене и ќерка ми) и вика што дал господ тоа е и јас го викам тоа па што да правам, да се разведам бидејки маж ми не е образован, бидејќи има мала плата, бидејки преку викенд оди приватно да работи за да земе некој денар плус.  Извини Феникс ама ти пред се гледаш на матријалните работи. Постар си од мене 10 год, а се однесуваш како да си помал 10 години.
И мајка ти колку и да се грижела за тебе треба да сфатиш дека веќе си оженет, дека треба да бидеш свртен кон жена ти и детето. И сега кога си оженет неможеш да очекуваш дека жена ти ќе биде како мајка ти. Гледаш дека на жена ти и смета однесувањето на мајка ти, па обиди се да ја сфатиш и нејзе. Велиш дека татко и бил ваков онаков се заканувал, како што ти смета неговото однесување така и на жена ти и смета однесувањето на мајка ти.
П.С: Незнам дали ке го прочиташ мојов пост, бидејки не пишувам на висок стил и  немам факултет (бтв ќе се запишам од септември user posted image ).

clock-img

19.07.2011, 05:18

clock-img

Fenix

pencil-img

59

Конфузно мало слценце, што сакаше да зготвиш не те разбирам, пилешко во кари или тартар бифтек. Не мешај теми, не креирај поенти од извадоци, и не пробувај да парафразираш па да извлекуваш некоја конструктивна целина базирана на претходно наведеното. Моите постови се трудам да бидат сеопфатни и комплетни, така да не ми гатај на графче.

Ти пожелувам мир и среќа во бракот, држи се до тоа, немој да се трудиш да бидеш шарматна што наместо сол како другите ти ќе доставиш буковец во тенџерето.

Галантно ви ја овозможувам моралната трансгресија да ме поплукате и да ја оправдате мојата сопруга, после толку трубење од моја страна ако не донесовте барем некаков сопствен заклучок за тоа што е правилно за една фамилија, можете комотно да си седнете со тарот карти пред вас и да ги нафрлите: демонската сфекрва, полтронското насилничко синче, дева марија невестата, крал артур заштитникот на правата на обесправените и да си направите еден убав колаж и весело да заспиете, затоа што утре е нов ден во Понди Панди, секоја несигурност во вашите расудувања може да ве поттикне да размислувате повеќе, а сите знаеме колку пари се трошат денешно време никој од нас да не размислува со своја глава и весело да го следи стадото.

ИЗВОРНА ПОРАКА: ikki

Се изначитав убаво па да пишам и јас нешто.
Како прво Феникс според твоите постови гледам дека ти пред се се фалиш. На 17 си купил мотор, на 20 незнам што, образуван си, имаш јака плата, читаш книги и сл., па и со овој високиов стил на изразување ептен забегуваш небаре и дома така се изразуваш.
Додека пак твојата жена нема ништо од тоа.
Епа ајде да ти ја кажам мојата приказна:
Имам 20 години и можеби сум една од најамалите на форумов. Значи пред две години се верив со маж ми, не бев ниту бремена ниту нешто слично, едноставно така  сакавме.
Се запишав на факултет но после неколку месеци останав бремена а поради тоа што имав мн гадења неможев да издржам и решив да се отпишам од факултет. Маж ми само ми рече како сакаш ти така прави.
Тој инаку сега има 23год, нема мотор уште од 17 год, нема факултет, има плата од 15000 (со којашто не издржува мене и ќерка ми) и вика што дал господ тоа е и јас го викам тоа па што да правам, да се разведам бидејки маж ми не е образован, бидејќи има мала плата, бидејки преку викенд оди приватно да работи за да земе некој денар плус.  Извини Феникс ама ти пред се гледаш на матријалните работи. Постар си од мене 10 год, а се однесуваш како да си помал 10 години.
И мајка ти колку и да се грижела за тебе треба да сфатиш дека веќе си оженет, дека треба да бидеш свртен кон жена ти и детето. И сега кога си оженет неможеш да очекуваш дека жена ти ќе биде како мајка ти. Гледаш дека на жена ти и смета однесувањето на мајка ти, па обиди се да ја сфатиш и нејзе. Велиш дека татко и бил ваков онаков се заканувал, како што ти смета неговото однесување така и на жена ти и смета однесувањето на мајка ти.
П.С: Незнам дали ке го прочиташ мојов пост, бидејки не пишувам на висок стил и  немам факултет (бтв ќе се запишам од септември user posted image ).

clock-img

19.07.2011, 07:39

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Галантно ви ја овозможувам моралната трансгресија да ме поплукате и да ја оправдате мојата сопруга, после толку трубење од моја страна ако не донесовте барем некаков сопствен заклучок за тоа што е правилно за една фамилија, можете комотно да си седнете со тарот карти пред вас и да ги нафрлите: демонската сфекрва, полтронското насилничко синче, дева марија невестата, крал артур заштитникот на правата на обесправените и да си направите еден убав колаж и весело да заспиете, затоа што утре е нов ден во Понди Панди, секоја несигурност во вашите расудувања може да ве поттикне да размислувате повеќе, а сите знаеме колку пари се трошат денешно време никој од нас да не размислува со своја глава и весело да го следи стадото.

Единствени кои треба да донесат заклучок сте ти и твојата сопруга, тука би ставила акцент на сопругата.
Ќе ти биде ли полесно ако напишам дека си комплетно во право, дека понекогаш жените знаат да го извадат од контакт човека, да го доведат до граница на лудило. Ќе ти го реши ли тоа проблемот?

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

19.07.2011, 09:12

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

Bidejki Mr Fenix se pali na obrazovanie,plata i materijalni raboti i ocigledno mu e ponizuvacki da razbovara so licnosti koi nemaat fakultet,motor i neznam sto uste ne ke se obidam da se izjasnam vaka:

Eve jas sum magister i rabotam vo stranska firma,imam odlicna plata , prekrasen maz (kako fizicki taka i psiholoski) so visoko obrazovanie , prekrasno dete , nov avtomobil i podgotovki za kupuvanje na nov stan i da Vi kazm pravo top izgledam user posted image

E sega vaka:za da Vi bide polesno i so cel da se trgnete od Helex-ot moram da Vi kazam deka Vie ste naprepkrasniot,najsovrseniotnajbogatiot maz,so najubava kola i najubav stan.Idealen soprug sto sekoj den ja iznenaduva soprugata so po nekoja sitnica,go obozava sopstvenoto dete,go seta sekoj den vo park,podgotvuva nekoe jadenje vo sabota okolu pladne ....  se od ubavo poubavo.Naprosto ste idealen,sekoja zena bi ve posakala,blazesi i na soprugata.

Se nadevam deka Vi go podnabildav egoto i ke se trgnete od glupavite antidepre medikamenti.Vaseto dete ne zasluzuva da ima tatko sto se kluka so anti depre i majka sto e isfrustrirana zasto tato ne i pomaga da ja prebrodi postpordilnata depresija.zalosno.

i dvajcata nemate pamet u glava,abe luge imate dete alooooooo!!!!!!

Samiot velite deka ste imale atipicno detstvo , a Vie mu kreirate na Vaseto dete detstvo sto e mnogu poloso od Vaseto.

Mislam deka vo celava Vasa prikazna treba da naucite nesto od Vasata Vi PREKRASNA majka.Samiot velite deka Vasiot tatko bil alkoholicar.Ako Vasata majka bila tolku sizika kolku sto ja opisuvate ke go ostavela tatko vi i hrabro ke ve cuvala sama.Ama ne ,taa pametnata si odlucila deka sepak semejstvoto e sveto i deka i pokraj se ke se zadrzat zaedno so soprugot za decata da imaat dvajca roditeli koi ziveat zaedno vo kakva takva harmonija.Ne Ve uci li toa na nesto,deka prvo samata taa gi ima prifateno nesovrsenostite na nejziniot partner neli?

I edna rabota ne mi e jasna???Kako toa Vie taka ubav pameten i sovrsen ja zedovte Vasata sopruga taka nesovrsena , neobrazovana i ne znam uste kakva ne za zena?????Ako bevte tolku pameten kako sto se prikazuvate i za kakov se smetate ke si ja cuknevte glavata i ke si go sredevte semejstvoto!!!

Izlisno e da se komentira veke na temava,greota zenata i deteto!Koski mi se tresat sabajlevo koga gi citam glupostive sto gi pisuvate ,se mislam da ne ne ste samo na Helex ,nesto pecurcinja ???

clock-img

19.07.2011, 09:23

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

p.s. ne ste svesni kolku samo moze da naucite od " konfuzno malo slcence ".
Ne e Ikki konfuzno malo slcence Vie ste konfuzno kolemo deriste.

clock-img

19.07.2011, 09:50

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

Не сум начитан, освен рекративно, нит пак високо образован, напуштив факс после 4 семестри..

pa so treses posle deka zena ti nema fakultet.ete kaj lezelo zajceto.dusicka toj sto go macelo.

Последни статии

article-img