за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Изгледа толку му беше силата. Дојде, се покажа јак на зборови, исфилозофира и замина. Отиде да се диви самиот на себе за тоа како успеа да не „зезне“ со финтата „се врати дома“. Не остави нас, „моќните амазонки“ во заблуда... Јак маж, нема што!
20.07.2011, 13:24
Martins mom
3342
Ако Феникс одлучи пак да ни се врати би сакала да ми каже зошто толкава голема желба да се навредува и самодокажува? Кога глеаш дека ти штети и ништо не добиваш со тоа што потценуваш, ЗОШТО???
И бај д веј, како дозна дека жена ти е на овој форум???
Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.
20.07.2011, 13:27
Beatris
3116
Мартинс Мом. И мене ме копка истото. Феникс?
20.07.2011, 13:36
Carelija
320
Martins mom mi gi gitas mislite. I jas sakav da go prasam istoto
20.07.2011, 14:09
Tanjat7880
1256
Epa devojki ili podobro receno amazonki posle ova dozivuvanje moram da se obratam do odgovornite tuka na forumot da ja zatvorat ovaa tema SKROZ!Elem,nikoja posle seto ova nesmee da rece sveki moja ova mi napravi,svekorot mi ona mi rece,mazot mi PREKUTE(ko shto obicno biva,barem kaj mene),nemame pravo da ZUCNEME bre vekje!
20.07.2011, 14:28
Fenix
59
Добро утро,
Прочитајте си ги последните пораки и ќе сфатите зашто Опра има толку многу пари.
Не ве интересирав јас, не ве интересираше жена ми или нашите проблеми. Ве интересира драма.
Ако сте доволно љубезни би сакал, односно би ве замолил да ја слушнете оваа песна, бендот и музиката најверојатно нема да ви се допаднат но сепак:
"Don't look at me like I am a monster Frown out your one face But with the other Stare like a junkie Into the TV Stare like a zombie While the mother Holds her child Watches him die Hands to the sky crying Why, oh why? 'cause I need to watch things die From a distance
Не сте криви вие, сте биле некош кога сте се одкажале од својата индивидуалност за да ви биде топло во стадото, сега само барате по некоја црна офца за на која може да и плукнете во лице и да си речете ех, сепаратиста!
PFOJ, ili JPF ... (Monthy Python)
Уште еднаш. добро ви утро.
20.07.2011, 14:42
Beatris
3116
Не се ни сомневав дека мр. Феникс знае кој што го интересира. Голема благодарност до тебе што ни појасни кој сме и што сме. Бтв, никогаш не сум гледала Опра, и мило ми е што сум дел од "стадото" РР. Само да не заборавиме дека регистрирајќи се тука и ти стана дел од тоа стадо!
Штета што намерата да станеш ВОДАЧ на истото, кој знае се за се и сешто, не ти успеа!
20.07.2011, 15:08
Fenix
59
Ако сакаш мој автограм, можеше да кажеш со два збора.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR
Не се ни сомневав дека мр. Феникс знае кој што го интересира. Голема благодарност до тебе што ни појасни кој сме и што сме. Бтв, никогаш не сум гледала Опра, и мило ми е што сум дел од "стадото" РР. Само да не заборавиме дека регистрирајќи се тука и ти стана дел од тоа стадо!
Штета што намерата да станеш ВОДАЧ на истото, кој знае се за се и сешто, не ти успеа!
20.07.2011, 15:09
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fenix
Ако сте доволно љубезни би сакал, односно би ве замолил да ја слушнете оваа песна, бендот и музиката најверојатно нема да ви се допаднат но сепак:
"Don't look at me like I am a monster Frown out your one face But with the other Stare like a junkie Into the TV Stare like a zombie While the mother Holds her child Watches him die Hands to the sky crying Why, oh why? 'cause I need to watch things die From a distance
Ова е мојот омилен бенд! Штета што сега овие стихови ќе ме потсетуваат на тебе
20.07.2011, 15:13
Beatris
3116
Ако ти кажам се што мислам дискусијава ќе се претвори во чат муабет! Затоа не брзај со претпоставки! Да се вратиме на драмата, онтопик, нели сите сме тука за тоа
20.07.2011, 15:20
Maca25
7558
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fenix
"Don''t look at me like I am a monster Frown out your one face But with the other Stare like a junkie Into the TV Stare like a zombie While the mother Holds her child Watches him die Hands to the sky crying Why, oh why? ''cause I need to watch things die From a distance
Ова е мојот омилен бенд! Штета што сега овие стихови ќе ме потсетуваат на тебе
и мене ми е еден од поомилените бендови !а песнава ме посеќа нешто многу на личност од минатото, а сега веќе и на Felix !!! Остајте бендови и песни, дај кажи дали има нешто ново од сопругата? Се огласи?
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 20.7.2011 15:21:33 >
20.07.2011, 15:20
Fenix
59
Кажав одамна горе што требаше да се каже, сега ја набљудувам само кутрата женска психологија, толчена и репресирана со години и години која сега, најпоследна слободна како црвенкапче пробува насилно и набрзина се се оформи, да се утеши, да направи барикади и позиција од која ќе настапува...
Не сте вие криви, не ви се ни мажите криви, чисто еволуцијата е крива за оваа поделба денес во која секој сака да биде еднаков, еволуцијата и борбата за живот против природата се темелела на брутална сила, од таму е стигмата за посилниот пол. Сега, одкога е скротена природата, парадигмата се поместува, нема посилен пол, нема понежен пол, има една голема група фудбалери што трчаат по една топка која се вика пари, а кој ќе даде гол во таа игра ќе му ја убие офцата на комшијата.
Морал, чест, семејни вредности, достоинство, ма не бре, сега е битно да си со 5000 пријатели кои др т по тебе на фејсбук, сега е битно да се бориш за правата на алгите и желките во галапагос, сега е битно да ....
Ќе бевте 100 пати посреќни пруги да градите безпари и да пеете навечер песни покрај оган со гитари неголи да разглобувате излишни илузорни дилеми преку овој медиум во кој прашања како дали Томи Типи или Стаклени шишенца подобро влијаат на потенцијалната иднина моетот дете дали ќе биде министер или чиновник во македонски пошти.
< Поракaта ја уредил Maca RR -- 20.7.2011 15:39:36 >
20.07.2011, 15:24
Beatris
3116
Драго ми е што гледам дека си прочепкал и по другите теми! Се надевам дека во недостиг на логорски оган и гитара, ќе пишеш нешто и на некоја од нив . Не за друго, чисто за да не научиш нешто
20.07.2011, 15:27
ana bebe
61
shala na strana, fenix, te molam obrati se na nekoe strucno lice...batali forumov... ama odi na privatno, poveke vnimanie da ti posveti....
lele, ne mi se veruva....sto ne postoi na svetov...
20.07.2011, 15:43
Палешка РР
7505
Можеби ви се чини дека му треба стручна помош бидејќи не сте сретнале маж кој така грчевито се бори за да го спаси огништето. Можеби затоа што балканските мажи се индолентни, незаинтересирани за ништо освен за сопствениот стомак, пивото и мезето пред телевизор, па Феникс малку ви отстапува од клишето.
Каде е предметната дама? Да се одважеше барем збор да каже! Барем насмевка една за таткото на нејзината ќерка....Барем тоа.
20.07.2011, 15:50
ana bebe
61
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Можеби ви се чини дека му треба стручна помош бидејќи не сте сретнале маж кој така грчевито се бори за да го спаси огништето.
Se bori taka sto pluka po nejze i nejzinite roditeli??? HMMMMMMMM
Каде е предметната дама? Да се одважеше барем збор да каже!
da ne treba i ona da padne na negovo nivo pa da se prepukuvaat tuka?
20.07.2011, 15:54
Maca25
7558
Во секој случај она почна и одеднаш ја снема!
20.07.2011, 15:58
Палешка РР
7505
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana bebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР
Можеби ви се чини дека му треба стручна помош бидејќи не сте сретнале маж кој така грчевито се бори за да го спаси огништето.
Se bori taka sto pluka po nejze i nejzinite roditeli??? HMMMMMMMM
Каде е предметната дама? Да се одважеше барем збор да каже!
da ne treba i ona da padne na negovo nivo pa da se prepukuvaat tuka?
Ana bebe, ако не си ја читала драмата од почеток, тогаш почни. Ако загледаш филм од средина крајот ќе го видиш, но почетокот не. Дамата прва плукна.
20.07.2011, 16:07
Carelija
320
Не ве интересирав јас, не ве интересираше жена ми или нашите проблеми. Ве интересира драма.
Dramata ni ja priredivte vie so toa sto resivte javno da se plukate po forumi, a nie ljubiteli na drami ili ne, sledime sto ima na repertoarot na RR. Ne treba nas da ne interesirate vie,( toa vie samite treba da si pokazete interes eden za drug) i vasite problemi => barem jas ne sum od tipot "svoj leb jadam, a tugo gajle zbiram" vie samite treba da si gi resite Sekoj brak ima podemi i padovi, samo mnogu e bitno da se ostane prizemen vo odnesuvanjeto. Zalam sto ovaa pesna moram da ja iskoristam vo vakvi okolnosti http://www.youtube.com/watch?v=ykYOfWjg2rk
20.07.2011, 16:09
ana bebe
61
fyi od pocetok mi e procitana dramata... ako pluknala damata prva ne znaci deka sega treba 3 dena samo nego da go citam....
a ako si ja procitala paleska temava od pocetok ke vidis kolku dami prvi pluknale... i sto sega??? treba site nivni feniksi da zamaraat tuka??? na kraj kraeva - nisto ne e vazno sto e kazano- vazno e sto krenal raka na soprugata! ti bi dozvolila tvojata kerka da bide so nekoj sto ja udril? ti bi bila so takov soprug? go odobruvas toa????
< Поракaта ја уредил ana bebe -- 20.7.2011 16:10:33 >
20.07.2011, 16:26
Octavia
617
... и одеднаш сфаќате дека всушност вашиот маж е срце и дека тоа што знае да молчи е благослов... и дека всушност и немате проблеми
20.07.2011, 16:28
elenaanamarija
120
lele ama ,,malce,, poveke ste izbegale od temava: Како се согласувате со родителите на маж ви? ili taka mi se cini? citav nesto megju redovi i nemam komentar samo ova ke go pisam: za problemite megju mazot i zenata- najubavo e doma da se resavaat, bez razlika kolku daleku se otideni rabotite...treba razgovor vosekoj slucaj...ili postoi bracno sovetuvaliste, ako ne se lazam...pa mislam deka nema par koj e bez problemi...ustvari moze si ja olesnuvate dusata vaka....
20.07.2011, 16:29
elenaanamarija
120
...ama vo sekoj slucaj stavete go deteto na sredina i vo prv plan....
20.07.2011, 16:31
elenaanamarija
120
a toa dali ne interesiraat drami? pa kogo ne go interesiraat...ako imam poveke slobodno vreme i jas bi gi citala...
20.07.2011, 19:48
Viktori
5329
/me си ги стави слушалиците
-------------------------------------
Туку, многу офтопици, јас ќе подзачистам малку....