cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како се согласувате со родителите на маж ви?

clock-img

21.07.2011, 01:01

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Supernova i Fenix овде нема неуропсихијатри. На грешно место сте/си! Кој е главниот во огледалото не знам, ама немаме лек за мулти-персоналити дизордер!

_____________________________________________-
Без офтопици! Ве молам, шоуто заврши, се надевам дека ќе се најде добар е-психијатар. Ние немаме таков

< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 21.7.2011 1:14:10 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

21.07.2011, 02:27

clock-img

ikki

pencil-img

224

Ајде јас да си кажам што ми се случи денес. Значи  толку се немам изнервирано незнам уште од кога.
Си седиме у двор јас, јатрва ми, мајка и на јатрва ми, свекор ми и свекрва ми.
и  свеки му вика на свекор ми "да ми помогнеш да исчистиме генералка, кога снаите се инаетат нема кој да ми помогне". А значи ние веќе 2 недели и велиме ајде сите три да си исчистиме да средиме, и она се наоѓа изговори дека глава ја болело, уморна била...
Исто така ни пререче зашто садови не сме измиле, што се случило еднаш у годината, а она речиси и никогаш не ги мие.
Се нешто и смета и се договоривме со јатрва ми да ја седнеме убаво, кога ќе нема никој (бидејки онака ќе одглуми она жртва пред другите) и идеме у дневна кога она легнала као демек спие. Ама утре сигурно ќе и кажам се што ми лежи на душичкава, аа се нервирав јас до сега е од сега натаму она нека се нервира, кога не мислела на време да им обезбеди на децата посебно живеалиште е не сум јас крива.
ајде утре ќе ви се пофалам каков ке биде резултатот од муабетот user posted image

clock-img

21.07.2011, 09:05

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

мислам дека некој мора да го врати духот на името на темава а кој ако не јасuser posted image

Знаев дека ти ќе пишеш прва за да се врати духот на темава. user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

да беше пред некое време ќе збеснев ама сега сфатив дека уствари не им е целта да ме нервираат мене туку така си тропаат муабети

а инаку ги оставам и детето да го беснеат веќе не можам да зборувам кога не ме слушаат ама сега со мене е мирен а со нив едно 15 мин и маста им ја вади идат да не е гладен жеден и слично ама јас тогаш имам мноооогу работа па мора да го повардат тражили сте добили сте

А ова ти е најпаметното нешто што можеше да го направиш! Не се замарај, бе, старите нека си тропаат, нека си кажат што си имаат! Мартин расте, разбира кој го гњави, кој не. Средувајте си ја куќата и уживајте си!

Live and let live

clock-img

21.07.2011, 09:08

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

ИЗВОРНА ПОРАКА: ikki

Ајде јас да си кажам што ми се случи денес. Значи  толку се немам изнервирано незнам уште од кога.
Си седиме у двор јас, јатрва ми, мајка и на јатрва ми, свекор ми и свекрва ми.
и  свеки му вика на свекор ми "да ми помогнеш да исчистиме генералка, кога снаите се инаетат нема кој да ми помогне". А значи ние веќе 2 недели и велиме ајде сите три да си исчистиме да средиме, и она се наоѓа изговори дека глава ја болело, уморна била...
Исто така ни пререче зашто садови не сме измиле, што се случило еднаш у годината, а она речиси и никогаш не ги мие.
Се нешто и смета и се договоривме со јатрва ми да ја седнеме убаво, кога ќе нема никој (бидејки онака ќе одглуми она жртва пред другите) и идеме у дневна кога она легнала као демек спие. Ама утре сигурно ќе и кажам се што ми лежи на душичкава, аа се нервирав јас до сега е од сега натаму она нека се нервира, кога не мислела на време да им обезбеди на децата посебно живеалиште е не сум јас крива.
ајде утре ќе ви се пофалам каков ке биде резултатот од муабетот user posted image

Ики, само со разговор се средуваат работите. Не викање, карање, пререкување. Ама јас сум ЗА да се каже се што ти смета. Но треба и да очекуваш дека таа ќе ти каже НЕЈЗЕ што и смета и дискусијата отиде во недоглед... user posted image
Ова од искуство ти кажувам.
Ама сепак чекаме да кажеш како поминал разговорот!

Live and let live

clock-img

21.07.2011, 09:24

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Еве баш сега на работа правиме муабет за однос кон родителите на партнерот. Со нормален муабет и со покажување на грешките што ги прават и двете страни - само тоа е решението. Не треба да има лутење. Е сега кој колку голем лутко е - тоа е друга работа.
Јас и свекрва ми во последно време имаме подобар однос една кон друга, но тоа откако почнавме да правиме муабет што ни смета една на друга. Си разјаснивме некои работи и сега се оди на подобро. Но ние не живееме заедно и се гледаме еднаш неделно, па може и тоа игра голема улога.
Со викање, дерење, вреѓање ништо не се постигнува.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

22.07.2011, 01:46

clock-img

Lazarus

pencil-img

1

Да умрат свекрвите во отвор на активен вулкан

< Поракaта ја уредил Lazarus -- 22.7.2011 1:48:30 >

clock-img

22.07.2011, 21:03

clock-img

kapina

pencil-img

4327

mojata najprva da izgore vo aktiven vulkan  bidejki nemozam da ja trpam krivo mi e sto ja gledam i ke bidam kako na vicot gi kacile site svekrvi na avtobus i site zaginale i dosle snaite i pocnale da se smeat bidejki nemale veke svekrvi samo edna pocnala da place i ja prasale zosto place pa vika mojata ne otide i ostana ziva 

clock-img

23.07.2011, 00:37

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

Ti budi daleko...samo ti budi daleko....-Dino Merlin user posted image

P.S ( ova vo poverenje;;;; jas ke bidam 2 pati svekriva i se nadevam deka temava do togas ke ja nema)user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.07.2011, 19:18

clock-img

humana

pencil-img

596

user posted image user posted image user posted image user posted image me nasmea:))i jas ke bidam pa ke otvorime tema togas za snaite:)) ke bide vo nase vreme ne cinea svekrvite a sega pak snaite user posted image user posted image user posted image

clock-img

23.07.2011, 21:30

clock-img

nadica

pencil-img

4381

никако
еве само што си дојдов од работа и ме изнервираа user posted image user posted image user posted image  седи надица кај мене во скут и се гали, одеднаш и текнува да цика да плаче и да лудува, ја опоменав 5 пати дека не треба така нема потреба од тоа ако нешто и фали да каже што е и да го решиме проблемот, а тие ми викаат јас сум била диктатор и сум си го малтертирала детето user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

clock-img

23.07.2011, 21:47

clock-img

kapina

pencil-img

4327

mojata sveki deneska e cel den nalutena na mene ne mi prave muabet zatoa sto vcera ne i  stasav se niz doma ne i bev sluginka ananikol ke ja ima i togas temata mozda svekrivite ke ziveat sto godini od kade da znaeme a i mozda ke se otvori tema za snaite togas

< Поракaта ја уредил kapina -- 23.7.2011 21:50:45 >

clock-img

24.07.2011, 12:19

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Денес ми иде да ги убијаааам, милион билион пати му е речено на свекорот да не го бацува детето и сега ко за инает го зема и го носи во друга соба кога ќе ми врати лиценцето му е лом значи не можам да го трпам веќе, пред некој ден партал го направи фркови цело од брадата што го трзал им се развикал на сите и пак јас крива не му било ништо денес пак истото а да земам бе да ги заколамuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

24.07.2011, 12:45

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

ИЗВОРНА ПОРАКА: humana

user posted image user posted image user posted image user posted image me nasmea:))i jas ke bidam pa ke otvorime tema togas za snaite:)) ke bide vo nase vreme ne cinea svekrvite a sega pak snaite user posted image user posted image user posted image

Spremaj pari za eden digital voice recorder,ke gi snimame snaite i ke gi postavuvame na tematauser posted image user posted image user posted image

clock-img

24.07.2011, 12:49

clock-img

ananikol

pencil-img

1568

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

ananikol ke ja ima i togas temata

Znam kapina,ovaa e vecna tema.Mislam deka od temata svekrvica nekogas odamna i pognalo ogovaranjeto...user posted image user posted image user posted image  

clock-img

24.07.2011, 12:53

clock-img

Martins mom

pencil-img

3342

Добра идеја Ананиколuser posted image user posted image

Пепелашка, знам како е да се расправаш со неразбрани луѓе...не знам што да те советувам оти ни јас самата не можам да си помогнамuser posted image
Ете вчера свеки ми го расипа денотuser posted image Си иде мм од работа и таа одма почна да му збори глупости како сум го оставала детето на плочки, а било ладно и на терасата си играле мачето и кучето и јас сум го гледала Мартин како лапа влакна и ако не била таа да ми каже да го тргнам од таму, кој знае што ќе се случело.Потоа почна да измислува како грубо сум се понашала спрема него, сум му викала, сум се дерелаuser posted image user posted image user posted image Си измислуваше приказни жената, а воопшто не забележа дека јас сум тука и ја слушамuser posted image user posted image И пропадна интригата, а мм и’ го спушти „Па кога не знае она да си го чува сопственото дете, земи малце почувај го ти“, а таа од далеку сирота се брани „Аааа, неее...децата се за мајките да ги чуват“user posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

clock-img

24.07.2011, 15:54

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Еве пример кај нас како се согласуваме:
Седиме со М кај неа на тераса, и М кине лисја од цвеќињата и од јагодите, јас и велам „Не кини“ а таа и вели „Скина ливче? Бравоооо!“ Може ова е банална работа, ама па утре за нешто сериозно јас кога ќе и речам - немој, не прави така, ако баба и и рече -браво, како ќе знае детето што е правилно???
П. С. Од друга страна си велам, добро е што барем немаме некои големи несогласувања

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

24.07.2011, 22:20

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Еве друг пример како се согласуваме:
Ја однесов Матеа долу кај неа да ја почува, и кажав што треба да јаде и се качив горе. Суредував, се бањав, и ги чекам да се качат(очекував за 5 минути да ја качи) .....чекам......чекам.......чекам.......... повеќе од 1 саат ја чуваше. Леле, луѓе, толку се немам одморено одамна. Дури не знаев што да правам од што немав работа, одамна немам така легнато на тросед, и само да лежам и да гледам ТВ.

< Поракaта ја уредил Felly RR -- 24.7.2011 22:22:01 >

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

24.07.2011, 22:35

clock-img

humana

pencil-img

596

[/quotSpremaj pari za eden digital voice recorder,ke gi snimame snaite i ke gi postavuvame na temata
---user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.08.2011, 21:29

clock-img

butterfly queen

pencil-img

21

ajde  i jas da se pozalam malku  user posted image
so mm ziveevme zaedno 2 god pa resivme da stapime vo brak, posto ne se zapoznavme vo mkd i ne ziveevme vo mkd negovite ne gi poznavav, samo ednas gi imav slusnato na skype i pokraj toa sto ziveevme zaedno tolku vreme no ne se slusaat cesto ednas vo mesecot na tel i toa na 15 min user posted image . Dodeka ziveevme zaedno se bese tolku ubavo, se nemavme skarano ni ednas duri mi bese cudno kako moze da ne se karame ni malku, ni ednas a sekoj den zaedno??? Se resivme ajde ke si odime vo mkd i ke se zememe. Bidejki ne bevme vo mkd ne mozevme nie da si zakazeme, tatko mi ne mozese da organizira vo mojot grad za datite koi nie gi sakavme, bevme opredeleni so vreme morase pak da letame od mkd pa ostavivme na "Sveki" da sredi. Zakaza, otidovme i so da vi kazuvam uste tamu pocna da komanda voa vaka voa taka lele lele kosata uste togas pocna da mi se kreva. Nivniot grad mal, nema nisto site gledaat napreku- stranecot si dosol pa i so zena pravo so nego, zboruvaat zad nas jas gi slusam i cukna saatot. 5 dena vo nivnata kuka so sveki mi se vidoa kako godini, so dusa cekav da otidam nakaj moite i da ne pomislam za vrakanje kaj niv. Se slusam so moite sekoj den pa i so muabetot i nekoja zamerka nekogas ke padne koja sekade ja ima veruvam koga so nekoj se slusas sekoj den i delis razlicni mislenja no blagodarna sum im sekogas sto me iscuvale i mi pruzile sto sum sakala kolku mozele kako sekoj roditel. Sveki sega resila sama bez konsultacija so nas da ja renovira kukata skorz na skroz, zaglavila so pari pa ajde sine daj sega a mm odma za dzebot se fati. Posle samo nekolku meseci vo brak se osekam kako da e vo sredina, megu nas, mm ja brani za se so pravi i vika so izgovor deka e blagodaren deka go iscuvala i mu gi davala poslednite pari za na fax da go prati i ne saka da i protivreci za nisto, razbiram se i jas  go osekam istoto za moite megutoa koga ne mislam kako niv im kazuvam, ne postapuvam kako oni so mislat deka e pravilno. Jas ne sakam da ziveam vo nivniot grad sto izgeldase deka e ok so mm do sega, pa si zastanav na moeto deka ne sakam da investiram ni malku tamu a sega mm saka da i pomaga. Jas izlegov od doma mnogu mala, se nemav nikade deleno do mojata 19god togas resiv da izlezam od mkd i sega naucena na sloboda posle tolku vreme nosenje na sekakvi odluki sama, posle se sto sum preziveala nekoj da odlucuva kade da renovira i kade jas da ziveam  i na kraj jas treba da finansiram, tesko mi e da prifatam.  neznam kako da mu kazam na mm deka ne mora da i kuti sekogas, brakata negovi koi ne ziveat vo taa kuka, imaat i druga no ovaa vikaat ke ja ostavele na mm, sekogas baraa od nea spalni, cuvanje deca, kujni i dobivaat se so ke pobaraat , se kavgaat sekoj tret den , a mm samo si kuti i mama voa sakala. Ne znam samo kako pred toa ne izleze nekakov vakov problem pa da uvidam uste od porano kolku e saatot. HELP!!! veke 2 dena mu se lutam za toa, a nesakam, placam, se nerviramuser posted image  

clock-img

03.08.2011, 21:46

clock-img

MERUSHKA

pencil-img

141

Jaс ќе речам само:Господ здравје да и даде на свекрвами,а на свекор ми.Свекрвами секој ден иде кај нас,ми пере ,пегла,раскрева,ми го чува Алексеј за јас малку да сум се релаксирала и да излезам од дома!И  свекор ми исто,само нешто цепка низ кукава,раскрева,поправа....Супер се!

B.B.B.

clock-img

03.08.2011, 23:15

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

Еве најсвеж пример.
Марио е на одмор и цела ноќ повраќал, а утрово ми се јави омалаксан и дехидриран.
Му велам на мм земај ја колата откај твоите и да одиме. А свеки моја му одговорила:"Јас не можам да ви ја дадам, татко ти не е тука"и го слушам само мм "брн ту хел".
И кога веќе бевме спремни да тргнеме со такси, им проработи совеста, па ни ја дадоа славната кола.
Ете со такви си имам работа user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

clock-img

04.08.2011, 00:51

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Одлично се согласуваме....кога ќутам user posted image Не, сериозно, после неколку непромислени коментари и „мислења“ сфатив дека нема логика да „не се сложувам со неа“ едноставно си створив промаја во ушите, и покрај тоа што на секое си викам „е ова последно е“. На човек што прво не размислува што зборува џабе е да се објаснуваш.

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

04.08.2011, 12:47

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

posle se sto mi se sluci poradi nivna vina,pa i zlaten da e mm a ne e si vikam so majka barav da se omazam user posted image

izlisno e da komentiram poveke,samo sega e kasno za se

clock-img

04.08.2011, 12:50

clock-img

dostickage

pencil-img

2181

ne znam samo dali se oni idioti ili sum jas pogolem idiot sto trpam se sto trpam
stvarno mi e preku glava od se,sakam da me snemauser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

04.08.2011, 19:35

clock-img

blond

pencil-img

1268

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

ne znam samo dali se oni idioti ili sum jas pogolem idiot sto trpam se sto trpam
stvarno mi e preku glava od se,sakam da me snemauser posted image user posted image user posted image user posted image

А да стиснеш заби и да им заржеш малку? Јас од кога почнав да ржам дома, малце се присобраа. Ама не секогаш ржењето функционира. Треба да преминам и на лаење, и да гризам од време на време.

Последни статии

article-img