ajde i jas da se pozalam malku
so mm ziveevme zaedno 2 god pa resivme da stapime vo brak, posto ne se zapoznavme vo mkd i ne ziveevme vo mkd negovite ne gi poznavav, samo ednas gi imav slusnato na skype i pokraj toa sto ziveevme zaedno tolku vreme no ne se slusaat cesto ednas vo mesecot na tel i toa na 15 min . Dodeka ziveevme zaedno se bese tolku ubavo, se nemavme skarano ni ednas duri mi bese cudno kako moze da ne se karame ni malku, ni ednas a sekoj den zaedno??? Se resivme ajde ke si odime vo mkd i ke se zememe. Bidejki ne bevme vo mkd ne mozevme nie da si zakazeme, tatko mi ne mozese da organizira vo mojot grad za datite koi nie gi sakavme, bevme opredeleni so vreme morase pak da letame od mkd pa ostavivme na "Sveki" da sredi. Zakaza, otidovme i so da vi kazuvam uste tamu pocna da komanda voa vaka voa taka lele lele kosata uste togas pocna da mi se kreva. Nivniot grad mal, nema nisto site gledaat napreku- stranecot si dosol pa i so zena pravo so nego, zboruvaat zad nas jas gi slusam i cukna saatot. 5 dena vo nivnata kuka so sveki mi se vidoa kako godini, so dusa cekav da otidam nakaj moite i da ne pomislam za vrakanje kaj niv. Se slusam so moite sekoj den pa i so muabetot i nekoja zamerka nekogas ke padne koja sekade ja ima veruvam koga so nekoj se slusas sekoj den i delis razlicni mislenja no blagodarna sum im sekogas sto me iscuvale i mi pruzile sto sum sakala kolku mozele kako sekoj roditel. Sveki sega resila sama bez konsultacija so nas da ja renovira kukata skorz na skroz, zaglavila so pari pa ajde sine daj sega a mm odma za dzebot se fati. Posle samo nekolku meseci vo brak se osekam kako da e vo sredina, megu nas, mm ja brani za se so pravi i vika so izgovor deka e blagodaren deka go iscuvala i mu gi davala poslednite pari za na fax da go prati i ne saka da i protivreci za nisto, razbiram se i jas go osekam istoto za moite megutoa koga ne mislam kako niv im kazuvam, ne postapuvam kako oni so mislat deka e pravilno. Jas ne sakam da ziveam vo nivniot grad sto izgeldase deka e ok so mm do sega, pa si zastanav na moeto deka ne sakam da investiram ni malku tamu a sega mm saka da i pomaga. Jas izlegov od doma mnogu mala, se nemav nikade deleno do mojata 19god togas resiv da izlezam od mkd i sega naucena na sloboda posle tolku vreme nosenje na sekakvi odluki sama, posle se sto sum preziveala nekoj da odlucuva kade da renovira i kade jas da ziveam i na kraj jas treba da finansiram, tesko mi e da prifatam. neznam kako da mu kazam na mm deka ne mora da i kuti sekogas, brakata negovi koi ne ziveat vo taa kuka, imaat i druga no ovaa vikaat ke ja ostavele na mm, sekogas baraa od nea spalni, cuvanje deca, kujni i dobivaat se so ke pobaraat , se kavgaat sekoj tret den , a mm samo si kuti i mama voa sakala. Ne znam samo kako pred toa ne izleze nekakov vakov problem pa da uvidam uste od porano kolku e saatot. HELP!!! veke 2 dena mu se lutam za toa, a nesakam, placam, se nerviram