Мора да е тоа.
Туку еве свеж пример од деновиве како се согласуваме.
Не и пече добро шпоретот и кога има нешто за печење го печи горе кај мене. Така во средата направила за неа и мм кромидарник (нешто најодвратно за мене) и треба да го запечи. И кажав да го избањам малиот ќе се префлрам во спална и нека пече. А тоа кромидот смрди, корни, не се трпи, цела куќа мириса од него.
Се ми беше спремно за бањање, го избањав и само што почнав да го облекувам ете ти ја се качува со кромидарникот во раце. Добро и велам, што ти кажав, ти реков прво да го средам детето, па после прави што ќе правиш, не сакам да ми мириса детето на кромид, на манџи. А она ми одвраќа како не мирисал кромидот, што ќе му било на детето од миризбата.
А бе нема ништо да му биде, зошто да смрди целото на кромид
, ама проблемот е што МОЈОТ збор не се слуша. Затоа веќе печење горе нема! Нека си се снаоѓа. Секако ручекот што го прави јас јадам од него само 1-2 пати во неделата. Останатите денови прави јадења што јас не смеам да ги јадам (мислиш ко за инает го прави тоа), па јас си правам посебно јадење за мене.
Во неделата пак го симнала во подрум коритцето на малиот (да не се гледал во кујна кај што е ставен, срамота било ако дошол некој и видел дека се гледа), а јас се симнав и пак си го качив горе.
Вчера и кажувам на золвата да донесе количката од нејзината ќерка (имаме една количка, ама сакам една да ми е за шетање надвор а другата за возење низ куќата). Кога го слушна тоа свекрвата коментарот и беше: е само колички ќе собираме, нема место каде да поминеме од количката.
Јас останав без коментар. Е ај коментирај де ???? Мислиш џип ќе внесувам внатре, па нема она место да помине (смајли што е крсти).
И да, најмалку 10 пати во денот е качува.Два пати да го види внукот а останатите 8 да провери колку ми е чисто и дали ми е се средено.
Ама некој ден ќе направам се како атомска бомба да е фрлено
и ќе легнам да спијам, да видам баш што ќе направи
< Поракaта ја уредил blond -- 5.8.2011 13:30:48 >