cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Како се согласувате со родителите на маж ви?

clock-img

04.08.2011, 20:32

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

dostickage немој така да збориш!! да те снема!
гледај си го таму детето и мажот и не се замарај за никој друг! 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

04.08.2011, 21:04

clock-img

temjana

pencil-img

1159

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

ne znam samo dali se oni idioti ili sum jas pogolem idiot sto trpam se sto trpam
stvarno mi e preku glava od se,sakam da me snemauser posted image user posted image user posted image user posted image

Takvo zadovolstvo da im priushtish? Budalche edno osven sin ti za nikoj na ovoj svet ne vredi zivotot da si go unishuvash. Ajde pogledni vo sonceto i nasmevni seuser posted image user posted image imash prekrasno dete pokraj sebe na kogo ti si mu se na ovoj svet, ne dozvoluvaj da te gleda tazna
user posted image

clock-img

04.08.2011, 21:35

clock-img

anedespo

pencil-img

940

More neka placat oni od tebe. Jas si gi izgubiv nervite od kjutenje. More ignor na se, dobro reci i furaj po svoe. Oni neka fucat i placat.

clock-img

04.08.2011, 22:14

clock-img

kapina

pencil-img

4327

mojata sveki deneska bese najsrekna bidejki si najdov rabota i od ponedelnik ke pocnam so rabota nema da sum veke doma ke odam na rabota 

clock-img

04.08.2011, 22:25

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

mojata sveki deneska bese najsrekna bidejki si najdov rabota i od ponedelnik ke pocnam so rabota nema da sum veke doma ke odam na rabota 

Офтопик:
Капина честито работаuser posted image ,ајде во барот да частиш,немој да мислиш дека така ќе си поминешuser posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

04.08.2011, 22:44

clock-img

kapina

pencil-img

4327

ke castam kade e barot samo i godisnina ni e od brakot deneska na denesenden pred 4 godini se registriravme so mm

clock-img

04.08.2011, 23:01

clock-img

kapina

pencil-img

4327

kako da napisam happy bar li ili

clock-img

04.08.2011, 23:16

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

ke castam kade e barot samo i godisnina ni e od brakot deneska na denesenden pred 4 godini se registriravme so mm

Последната кривина горе, десно user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

05.08.2011, 00:17

clock-img

vida

pencil-img

199

Kako se soglasuvam so roditelite na mm? NIKAKO! nit tie mene me podnesuvaat nit jas niv.E sreka ne ziveeme zaedno pa nervozite mi se od vreme na vreme samo.Za jatrva mi dusata ke ja dadat i za nivnoto dete,a nie ne be ko da ne postoime.Bevme bolni i jas i sin mi jas so bronhopneumonija trebase da lezam u bolnica ama se potpisav moram da si go cuvam deteto svekor mi i svekrva mi si se spakuvaa otidoa na setanje ne ni prasaa da ne treba da go cuvaat deteto ili dali ni treba nesto.I posle koga se vidovme user posted image mi vika jas rekov nit doagjam nit nisto mene mi e strav da ne se razbolam....eee kucka deteto od 4 meseci mi e bolno jas na 24 god a ona na 50 da ne se razbolela.Duri mi se obrakjaat so imeto na jatrva mi ne sakaat ni imeto da mi go spomnat...a ni jas nivnoto.

clock-img

05.08.2011, 00:38

clock-img

ikki

pencil-img

224

eve da se pofalam,  otkako napravivme muabet i i kazav koi raboti mi smetaat gledam kolku tolku ne gi pravi povtorno, sega ne za se ali kako i da e ima napredokuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
:D :D :D

clock-img

05.08.2011, 01:19

clock-img

Viktori

pencil-img

5329

Ние не живееме заедно, ама немаме конфликти отворени, а ни затворени user posted image
Инаку морам да ја пофалам свекрва ми, инаку го мразам зборот, прва ми честиташе роденден! Е сеа ме разбуди, ама нема врска user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

clock-img

05.08.2011, 08:30

clock-img

miana

pencil-img

6152

Si imame megusebna pocit i toa e toa...Kaj nas nema raspravii,nema navredi..Moze da ima samo sprotivni mislenja..Nema nitu izlivi na emocii...Nikoj nikomu ne pravi lice.Svekormi e the best ( iako ponekogas i toj znae da me iznervira) a svekrvami  redovno znae da me izvadi od koza,ama ne namerno.Imame sprotivni mislenja i toa e toa..Veruvam deka i jas niv mnogu gi neviram,ama koga ziveest pod ist krov taka e... Vo sekoj slucaj - dobro se slaggame

clock-img

05.08.2011, 09:06

clock-img

zapce

pencil-img

361

моите се навистина Ок, мегутоа сабајлево како сум се изнервирала, тие се на одмор и тие го чуваат Матеј (а и мајка ми е на одмор), и свекорот цела вечер имал стомачни проблеми-читај (пролив) и сабалето треба да излеземе за на работа се качува свекрвата и се качува и тој- ви се молам кај мало дете а цела вечер е со пролив леле кога го видов ми се стемниuser posted image , сопругот ме чекаше во кола се симнувам доле и му кажувам и отидов само на работа се пријавив дека сум стигнала на време и пак назад го земавме детето, го спремав и правец кај мајка ми. Кога им кажавме зошто тој вели еј ништ не е тоа нема ништо страшноuser posted image , како бе може така да каже, па и уште кажува дека вчера цел ден и цела вечер-па што ке се случи со тоа мало дете ако има толку пролив-боље спречити него лечити ама уште се тресам од нервоза.
Они обично не гледаат на тие работи ако е болен некој од нив не е проблем може да се во контакт со детето што многу ме нервира и строго сум против тоа а и сопругот ме поддржува тука.

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

clock-img

05.08.2011, 11:26

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Е многу се нервирам, кога ја смета МАтеа како големо дете, и демек „се што ќе и речам ме слуша“. Ја оставила да ја чека долу на скалите, а таа се качува горе да и земе маиче. Јас и велам не ја оставај така, ти мислиш те чека, ама баш кога не очекуваш може да тргне да се качува по скалите. Таа не, си знае, ме чека. Да има 7 години ај си знае, ама на 19 месеци, никогаш не може да си 100% сигурен дека ќе те послуша. Или еднаш кога беше помала, ја седнала на подот, ние со мм на долниот спраат, и еве ја и таа слегува, а гледам дете нема со неа...... Косата ми се крена. А таа уште ладна, вели, си седи горе, ме чека, ами ништо не може да направи. Тогаш навистина беше мала, и не знаеше да стане сама, ама може да се фрли по некоја играчка, и да се плесни на глава . Ама таа, не, си знае, ме чека дететоuser posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

05.08.2011, 11:30

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

И плус кај што ја остава да ја чека, не гледа колку е безбедно од други работи, штекери и слично. Јас неколку пати, кога ќе слегуваме најдувам мали шајки паднати.user posted image

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

clock-img

05.08.2011, 11:49

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

Леле, сега пак се качи: Седела на скала. Демек вака посигурно, а ако стани и нагоре скали и надолу скали. А убаво ја чува, ама некогаш на вакви работи ич не обрнува внимание, па не може исто да се однесуваш со 2годишно дете како со големо.

clock-img

05.08.2011, 11:58

clock-img

Тања РР

pencil-img

2029

Јас од родителите на мм не можам да се пожалам, не би било фер. Имаат по некоја мана, понекогаш кажуваат нешто што не треба но и на моите им се случува истото а преку тоа поминувам. Свекрва ми од работа трча да ми ја гледа Јана 3 часа (преку една недела) додека си дојде татко и и за тоа сум и бескрајно благодарна. Кога е со неа гледам дека се труди најдобро што може, постојано и прави јадење, ја моли да јаде, и чита приказни, гледаат ТВ... Е сега, понекогаш прави нешто што јас не би, но знам дека тоа не е со лоша намера, па премолчувам. Можеби нашиот коректен однос се должи на тоа што не живееме заедно па помали ни се шансите да дојдеме до судир.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

clock-img

05.08.2011, 12:09

clock-img

Felly RR

pencil-img

7977

И јас премолчувам Тања, наместо да и велам нејзе, ќе си пишам овде.user posted image Како што пиша и на нашите родители им се случува да направат нешто што ние сметаме дека не е правилно, само разликата е што нив можам да им речам, и нема да се налутат, или пак ќе има дискусија во 2-3 реченици која завршува во моментот, а овде е друго, зошто на свеки ако и речам, може да се налути, и таа лутина да трае - во смисла на дистанцирање и резервиран однос.  Затоа и јас си премолчувам некои работи.

clock-img

05.08.2011, 12:23

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Јас и свекрва ми сме сега во топ добри односи! Можеби затоа што не сме се виделе еден месец! user posted image user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

05.08.2011, 13:29

clock-img

blond

pencil-img

1268

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR

Јас и свекрва ми сме сега во топ добри односи! Можеби затоа што не сме се виделе еден месец! user posted image user posted image user posted image

Мора да е тоа.

Туку еве свеж пример од деновиве како се согласуваме.
Не и пече добро шпоретот и кога има нешто за печење го печи горе кај мене. Така во средата направила за неа и мм кромидарник (нешто најодвратно за мене) и треба да го запечи. И кажав да го избањам малиот ќе се префлрам во спална и нека пече. А тоа кромидот смрди, корни, не се трпи, цела куќа мириса од него.
Се ми беше спремно за бањање, го избањав и само што почнав да го облекувам ете ти ја се качува со кромидарникот во раце. Добро и велам, што ти кажав, ти реков прво да го средам детето, па после прави што ќе правиш, не сакам да ми мириса детето на кромид, на манџи. А она ми одвраќа како не мирисал кромидот, што ќе му било на детето од миризбата.
А бе нема ништо да му биде, зошто да смрди целото на кромид user posted image , ама проблемот е што МОЈОТ збор не се слуша. Затоа веќе печење горе нема! Нека си се снаоѓа. Секако ручекот што го прави јас јадам од него само 1-2 пати во неделата. Останатите денови прави јадења што јас не смеам да ги јадам (мислиш ко за инает го прави тоа), па јас си правам посебно јадење за мене.

Во неделата пак го симнала во подрум коритцето на малиот (да не се гледал во кујна кај што е ставен, срамота било ако дошол некој и видел дека се гледа), а јас се симнав и пак си го качив горе.

Вчера и кажувам на золвата да донесе количката од нејзината ќерка (имаме една количка, ама сакам една да ми е за шетање надвор а другата за возење низ куќата). Кога го слушна тоа свекрвата коментарот и беше: е само колички ќе собираме, нема место каде да поминеме од количката.
Јас останав без коментар. Е ај коментирај де ???? Мислиш џип ќе внесувам внатре, па нема она место да помине (смајли што е крсти).

И да, најмалку 10 пати во денот е качува.Два пати да го види внукот а останатите 8 да провери колку ми е чисто и дали ми е се средено.
Ама некој ден ќе направам се како атомска бомба да е фрлено user posted image и ќе легнам да спијам, да видам баш што ќе направи user posted image

< Поракaта ја уредил blond -- 5.8.2011 13:30:48 >

clock-img

05.08.2011, 13:38

clock-img

anedespo

pencil-img

940

Кога живеевме во заедница , за првотодете не ми беше дозволено столче за хранење, зашто фаќало многу место (куќа од 100 квадрати), па така моето дете многу касно научи да јаде само, а јас како грешен ѓавол не можев убаво да се најадам тој период поради дете во скут, кое нонстоп мрда. Дури и да го најадев, се научи кај мене во скут.

clock-img

05.08.2011, 13:45

clock-img

zapce

pencil-img

361

Ама некој ден ќе направам се како атомска бомба да е фрлено user posted image и ќе легнам да спијам, да видам баш што ќе направи user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Немој Блонд user posted image , ќе погреши жената ке почне да ти раскрева по домаuser posted image , мислиш дека многу ја гајле пак ти ќе треба да си го средиш нередот, а тоа ке биде повод да збори (дома бомба паднало ,а таа уште си легнала да спие).

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

clock-img

05.08.2011, 14:01

clock-img

Mihaela 2010

pencil-img

4230

Живеам сама,без свекор и свекрва бидејки се погинати уште како млади во сообраќајка.Летово до крај на август доаѓа мајка ми да ми ја чува малата,бидејки нема кој.ја чува до 14 часот па оди на работа.да ви кажам искрено иако ми е мајка често пати живците ми ги кине,се прави неа како и одговара,го рани детето неа како ке и одговара,буквално има потполна слобода што многу ме нервираат тие постапки,и често сме во конфликт.Снаами има дете кое е 4 месеци помало од керка ми,и живеат со моите..Е сега,мајка ми тамо воопѓто не се меша,ни во бањање ни во храна,се на дистанца да не се налутеле.Е ај сега...вие се жалите од свекрвите а јас од мајка ми.Јас вечно ке сум и благодарна за се ова,но некои работи ме вадат од такт.

clock-img

05.08.2011, 14:12

clock-img

miana

pencil-img

6152

прави неа како и одговара,го рани детето неа како ке и одговара,буквално има потполна слобода што многу ме нервираат тие постапки,и често сме во конфликт.Снаами има дете кое е 4 месеци п

vo pravo si Mihaela..ete taka e,na snaata ke i bide fina a tebe zivci ke ti kine..Kaj mene majkami pa mnogu e povlecena i ne ja interesira nisto.Iako ima receno da ja ostavam kerkami kaj nea ,ona ne e dovolno odgovorna za da i ja ostavam..Neznae koga treb da jade ,da pie deteto,dali mu studi,dali  e na promaja..e za toa so svekrvami pa e druga.Ja cuva kako nejzino dete i koga ja ostavam so svekrvami mozam mirno da sedam.A kaj majkami ni kerkami ne saka da sedi bez mene.I decata osekaat koj se grizi ubavo za niv...Slusajte : sekoj si ima i maani i doblesti..Na majkami ke i prostam i nema da ja mrazam a svekrvami  e nesto drugo.Zatoa so svekrvite treb ai da pazime poveke zosto toa sto ustata ke go kaze ne se brise lesno..So majka e drugo.

clock-img

05.08.2011, 14:45

clock-img

bebe82

pencil-img

301

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

ne znam samo dali se oni idioti ili sum jas pogolem idiot sto trpam se sto trpam
stvarno mi e preku glava od se,sakam da me snemauser posted image user posted image user posted image user posted image

Бравос... со вакви црни мисли дозволуваш да си ја постигнат целта... Немој... Такво себично размислување НЕ!!!!!!!

Опни се, дотерај се, нашминкај се, малечкоото дотерај го, и правац на кафе у некој добар кафич.

Кој ги врти сите.

Само убави мисли, и убави работи ќе ти се случуваат. Ти ја препорачувам Secret-Тајна. И јас бев негативна ама од кога ја прочитав почнав поинаку да мислам и да си го живаеам животот.user posted image