за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Skoknete me nareden pat, sakam na Maca samo da i kazam! Na macka, onakva bela so golemo krzno po doma sto se seta ko gazda hihiih Macaaaa!!!
17.04.2012, 14:31
Ikana
3780
За Везилка, случајно налетав на ова....
Блаже Конески ВЕЗИЛКА 1. Везилке, кажи како да се роди проста и строга македонска песна од ова срце што со себе води, разговор ноќен во тревога бесна? - Два конца парај од срцето, драги, едниот црн е, а другиот црвен, едниот буди морничави таги, другиот копнеж и светол и стрвен. Па со нив вези еднолична низа, песна од копнеж и песна од мака, ко јас што везам на ленена риза ракав за бела невестинска рака. Судбинско нешто се плело за века од двете нишки, два созвучни збора, едната буди темница што штрека, другата буди вкрвавена зора. Везилке, крени наведена лика, погледај в небо во претпладне златно: се шари таму и чудесно блика твојата везба на синото платно. За тебе нема ни вечерен запад, ти - морно око на трепетна срна. Две бои таму ти горат и капат, две шарки твои - црвена и црна. Зар не се плашиш од јаркоста нивна, и најмил спомен дека ќе ти згасат? Зошто се губиш, ти строга, ти дивна, дните ти минат, прокоби се гласат. - И најмил спомен што в душа ми блесна се гаси од нив ко цвеќе без боја. Но ти што ловиш звук на чудна песна, ти си ја кажа судбината своја.
17.04.2012, 14:40
kikicka
4218
Ова го најдов на нет ....според песната што ја пее типот нели за Ана Моли е уствари му била некоја замислена девојка која е невообичаенаод другите
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Никој не е ни блиску до значењето на мојот ник
А мила мама ме асоцира на некоја нежна и убава мамичка.
еее person who is unusual????
17.04.2012, 15:00
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR
Ова го најдов на нет ....според песната што ја пее типот нели за Ана Моли е уствари му била некоја замислена девојка која е невообичаенаод другите
Песната Anna Molly од Incubus е инспирација за мојот ник. Таму пеат за една девојка Ана Моли, а најинтересно ми беше што тоа е игра на зборови, односно пеат за anomaly. Јас како што го разбирам текстот, девојката не ни постои, туку му е замислена во главата. Па тоа ми дојде некако интересно. Затоа секаде се потпишувам како AnnaMolly. Браво за кикичка, полн погодок.
А Везилка ми мене нормално ме асоцира на песната Везилка. Кикичка на кики бонбони Икана дека сега знам како се викаш, ме асоцира на твоето име :)
< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 17.4.2012 15:01:36 >
17.04.2012, 15:04
Ikana
3780
Е па Икана, е затоа што внуците не можеа да ми го изговорат името правилно како помали и од тоа излезе Икана.
17.04.2012, 15:04
Beatris
3116
Јас знаев за АннаМолли од каде е никот Кикичка ме потсеќа на кики - како фризура, Икана ми асоцира на Цакана уште од старт и тоа е тоа
Маца ми асоцира на неа точно, Натушка на некое плаво руско девојче (мада нема врска), и плус на девојка со големи наочари за сонце, тоа од првиот аватар што и беше
Ќе пишам и за другите да ми текне само...
17.04.2012, 15:05
Ikana
3780
Мене Беатрис ме асоцира на Беатриче од Шекспир
17.04.2012, 15:11
Beatris
3116
Музата на Данте, со мали модификации Со години се потпишувам така, уште од средно.
Беатриче на Шекспир (Much Ado About Nothing) не ми се бендисува
17.04.2012, 15:26
Ikana
3780
Имав другарче од основно, девојчето Беатрис се викаше! Многу ми е убаво името!
17.04.2012, 21:29
mamicki
1111
На мисис Хикап , пандан на ликот од цртаниот филм, мистер Хикап.
17.04.2012, 21:44
Viktori
5329
на мноооооооооооогу мамички.
17.04.2012, 22:22
mamicki
1111
Виктори ме асоцира на победа. Инаку, имаш право, кога се запознав со РР па посакав да се зачленам, токму тоа ми беше првата асоцијација, место каде се дружат, разменуваат искуства, се тешат, се советуваат, си помагаат- мамички, еден куп мамички
17.04.2012, 22:33
Lalence
55
Мене мамички ме асоцира како мамичка на 3,4,5 дечиња
17.04.2012, 22:40
kikicka
4218
На цвеќе Лале жолто такво помало од останатите помеѓу него.
18.04.2012, 22:09
Viktori
5329
СноуКвин, сега ја читам и се чудам на што ме потсеќа никот нејзин! И ми текна! На д уан енд онли Тарја Турунен.
< Поракaта ја уредил Viktori RR -- 18.4.2012 22:19:40 >
24.10.2012, 16:33
kikicka
4218
Виктори ме асоцира на победа!
24.10.2012, 17:04
Pepelaska *
3820
кикичка ме асоцира на некое девојче со кикичиња на кослето, а да и на кики бомбони, било куда кики свуда.
Мојов ник се знае на што асоцира хаха
24.10.2012, 21:02
majka na eva
309
пепелашка ме асоцира,на убава но несреќна девојка хаха ма нема везе,не знам.на пепелашка од цртаниот филм
04.01.2013, 15:54
Melanija RR
7052
Како мајка на Ева
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
04.01.2013, 16:00
Cipi Ripi
1010
На другарка ми Меланија, што сега не се гледаме многу често. Многу ведра и позитивна личност, исто како и ти на темите до сега за забременување, со јак дух и сила за се.
04.01.2013, 16:02
Pepelaska *
3820
на еурокремот или чоколадите , ципи рипи не се сеќавам што беше
04.01.2013, 17:43
nena lonley
97
Na Pepelaska prekrasniot fustan sto go nosese na balot i nejzinite grdi sestri Grizelda i Anastasija
04.01.2013, 23:44
miana
6152
Na Osamena devojka :)
05.01.2013, 00:01
deluxe
2479
miana kako prvite bukvi od moeto ime dodaeni na imeto od kerka mi Ana pozzzzz