cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Рингеријада

clock-img

07.04.2011, 11:15

clock-img

penelopa

pencil-img

3419

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

Имам јас утрински вежби кои траат пола саат - трчање по детето и обидување да ја облечам user posted image секој ден истото - таа сака боса да оди во градинка, а јас ја убедувам дека  е ладно и мора да облече кондури.
ај сега види во пп тања

Подобра гимнастика од ова здравјеuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

clock-img

07.04.2011, 11:17

clock-img

mama26

pencil-img

3977

zdravo i od mene user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

clock-img

07.04.2011, 11:34

clock-img

Tanjat7880

pencil-img

1256

Ooo taa gimnastika dami moi e so minliv karakter,sega mojot sin se oblekuva sam skroz,dodusha mu trebaat 20min,toa da go napravi,na pocetokot znaeshe i pantalonite obratno da gi oblece i corapite da gi stavi dvete na edno nodje i taka posle ushte 20min.se koregirashe a jas za toa vreme dremam vo dnevna i go cekam!Koga e veke so patiki spremen se poglednuva vo ogledalo i me prashuva "Zgoden sum,mamo?"Jas se topam

clock-img

07.04.2011, 11:39

clock-img

mama26

pencil-img

3977

lepotani se bre od dete pocisto nemauser posted image

ajde koj e za kafe so mene samo sto staiv koj ne e zdravje drug patuser posted image

user posted image

clock-img

07.04.2011, 11:39

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Ќерка ми ми бега по цел стан и не дава да ја облечам. Трча гола и мисли дека си играме брканица. Баш денес во градника со еден татко и една мајка зборевме за тоа колку се тешки децава од сабајле за облекување. Сите ги мачи тој проблем. Ама се поминува.
Него, кафе ќе прави некој?!?

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

07.04.2011, 11:40

clock-img

mama26

pencil-img

3977

ayyyyyy maco te pretrkav poveli pogore staiv...ziveli zdravi i zivi da sme i veseli sekoj den

clock-img

07.04.2011, 11:41

clock-img

Tanjat7880

pencil-img

1256

Mama 26 go turila i eve go ni cadi pred nos kafeto,fala ti

clock-img

08.04.2011, 11:52

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Вчера свеки кога го зела Филип од градинка и кога дошла дома забележала дека има голема модрица на челото.
Се удрил некако во градинка, ама ништо не и кажала воспитувачката. И сабајле кога го однесов ја прашав што се случило, а таа вика: Па си играше во креветче и почна да плаче, јас го земав и видов дека е удрен, ама не знаев дали е од сега или од дома, па затоа ништо не сме кажале. Да бевме сигурно дека се удрил тука, ќе кажевме.
Не дека јас ги обвинувам нив што се удрил, нормално дека ќе се удира, дете е. И него ќе го удираат во градинка, и тој некој ќе удри. Само ме изнервира што не кажале.

Ама важно добро се адаптира, сега за сега по 3-4 часа максимум седи, од понеделник и за спиење ќе остане.

Live and let live

clock-img

08.04.2011, 12:36

clock-img

Julie1

pencil-img

2354

Јас денес сум цел ден тажна и вчера неможев да спијам ептен ме потресе веста за смртта на синот на една модераторка од Словенија. Денес прочитав и пост во кој таа опишува како починал, ќе се обидам да го преведам.... колку е животов суров значи, еве во кратки црти што пиша вчера модераторката Сибил:

„Ви благодарам на сите за вашите сочувства, со маж ми ги читаме и заедно плачеме.
Патрик беше целосно здраво момче, во вторникот во училиште јадел лепче, кога го каснал  лепчето еднопарче му отишло во душникот. Во преминот кај гласните жици, парчето леб повредило некој нерв кој го контролира срцето и срцето почнало да работи забрзано. Од забрзаната работа срцето брзо станува уморно и неможеа веќе да го вратат во природен ритам на работа.

Кога парчето леб би отишло право во душникот би можело да се искашла или би имал пневмонија сега, но очигледно судбината сакала тој сега да е помеѓу ангелчињата.

Не можам да разберам, навистина неможам колку беше живо дете, храбро и здраво, толку убав, мил мојот златен сончко......

А утре ќе го закопаме.... навистина незнам како ќе издржам“

Рингераја денес испрати венец од целата РР за погребот на малиот Патрик. Нека му е лесна земја.

< Поракaта ја уредил Julie -- 8.4.2011 12:44:29 >

And this is my beautiful life ...

clock-img

08.04.2011, 13:08

clock-img

Џесика

pencil-img

2036

Навистина жално Јуле, јас вчера користев и google translate за да сфатам што се случило, колку-толку разбрав... навистина од здраво и право дете... голема трагедија, шок...user posted image

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

clock-img

08.04.2011, 13:14

clock-img

Maca25

pencil-img

7558

Огромна трагедија. Од сабајле не можам да се соземам, откако прочитав. user posted image user posted image user posted image Нека му е лесна земја.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

clock-img

08.04.2011, 13:18

clock-img

fila

pencil-img

225

dali moze nekoj da mi objasni sto potocno se podrazbira primanje na plazma preku vena i zasto voopsto treba da se prima plazma inace se raboti za bebeto na sestra mi koe vo bolnica a ima 9 meseci

clock-img

08.04.2011, 13:27

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Сочуство за малиот Патрикuser posted image ,значи стварно животот колку може да биде неправеден, од парче лебчеuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

08.04.2011, 13:31

clock-img

annie

pencil-img

187

ИЗВОРНА ПОРАКА: fila

dali moze nekoj da mi objasni sto potocno se podrazbira primanje na plazma preku vena i zasto voopsto treba da se prima plazma inace se raboti za bebeto na sestra mi koe vo bolnica a ima 9 meseci
[/quote

едно од моите 3 деца се роди со нарушена функција на црниот дроб и примаше плазма околу 4 години.исто така на детска клиника во скопје ја даваат од различни причини како анемија,хипоалбуминемија па плазма некогаш даваат како замена на крв или албумини.што  дијагноза има бебето?

clock-img

08.04.2011, 13:40

clock-img

AnnaMolly RR

pencil-img

6409

Сочувство за Патрик. Нека почива со ангелчињата.

Live and let live

clock-img

08.04.2011, 13:48

clock-img

Bogdancanka

pencil-img

5422

user posted image user posted image user posted image Socuvstvo za maliot Patrikuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

clock-img

08.04.2011, 14:22

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Сочувство за Патрик, вчера кога прочитав премногу се потресов ама не ми беше јасно како се случило, сега читам user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , уште еднаш ќе кажам, дете само Господ може да го доварди , им испраќам многу сочувствооо на неговите родителиuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

08.04.2011, 14:26

clock-img

Olivia

pencil-img

1961

Soocustvo do semejstvoto na Patrik, mnogu tragicno i zalno, me potrese sluckata.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

clock-img

08.04.2011, 16:09

clock-img

maki1

pencil-img

321

Socuvtsvo do semejstvoto i neka mu e lesna zemja na Patrikuser posted image user posted image user posted image user posted image .Navistina zalno.

Pantai Rai

-Heraclitus

clock-img

08.04.2011, 16:38

clock-img

arh_diz

pencil-img

7198

Socustvo za semejstvoto user posted image user posted image

Биди тоа што си

clock-img

08.04.2011, 17:31

clock-img

irena801

pencil-img

2

zdravo kako ste
jas sum majka na dve deca

clock-img

08.04.2011, 22:19

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Добредојде ирена801, повели претстави се ТУКА, ама е тивко вечерва овде каде сте бе женски

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

08.04.2011, 22:27

clock-img

Natuska85

pencil-img

3613

Јас сум тука Пепелашка,до сега комшите беа кај нас кркавме  пуканки ,па да зирнам шо има на нет и на спиењ.Ти како си?Како малиот? 

< Поракaта ја уредил Natuska85 -- 8.4.2011 22:28:19 >

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

clock-img

08.04.2011, 22:30

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Јас сум секој ден се поумоуморна и поуморна незнам што ми еuser posted image ама сепак се полнам со позитивна енергија заради него, user posted image малиот е добар еве го нана овде до мене сега и јас ќе му се придружам

clock-img

08.04.2011, 22:54

clock-img

Палешка РР

pencil-img

7505

И јас се спремам за спиење, само да ве поздравам за добра ноќ. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.