за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
I nie sekojdnevno si kazuvame, i toa ne biram sami sme ili ne, bas mi e gajle so mislat drugite, ja go sakam, a i toj mene i na samo i pred drugi.
24.03.2010, 13:03
dragana_vane
263
за НАС!!!
24.03.2010, 13:27
elle
613
Кажувам ТЕ САКАМ и го слушам тоа и мислам дека е многу убаво да имаш некого кого го сакаш
24.03.2010, 18:22
denicka
620
sekoj den nautro si kazuvame TE SAKAM ama denes me iznenadi. od site gluposti sto ni se slucija vo ovoj mesec, jas mu vikam : mene mi se bega nekade ama so tebe i toj mi vika: mene ne mi se odi nikade. kaj sto si mi ti tamu mi e najubavko. sonce moe najmilooooooooo. e denes sum prava ligla
27.03.2010, 23:36
Bitolcanka
2461
ИЗВОРНА ПОРАКА: viksa
April тоа се само зборови...може и постојано да ги кажуваш, а да не го мислиш тоа...сепак мислам дека делата се побитни од зборовите
April, vo celost se soglasuvam so tebe. Ona sto si go napisala pogore mnogu cesto go kazuvam i na mm a voedno i se pridrzuvam to toa
Потполно се согласувам со двете. Познавам парови, од кои едниот партнер постојано реагира, покажува дека е вљубен, велејќи пред друштвото, а другиот со некои негови постапки покажувал дека освен што од негова страна не е исто, ниту најмало почитување. Има место и време за изјавување емоции и љубов.
27.03.2010, 23:40
Боцко
806
кажувам и го мислам тоа што го кажувам. и покрај тоа што понекогаш има несогласувања, моите чувства за неа се подлабоки од секојдневната површност на несогласувањата.
27.03.2010, 23:48
Bitolcanka
2461
Кажувам често, но не постојано, исто и дечко ми. Многу поискрено и поубаво е да се каже кога од срце ќе ти дојде, отколку само онака да се изговори. Се чувствува тоа. Зборовите ништо не значат, ако не се поткрепени со дела.
27.03.2010, 23:55
Maca25
7558
обично пред да запиеме си велиме ТЕ САКАМ
28.03.2010, 00:47
nadica
4381
секогаш кога ќе ми го разнежни срцето му кажувам ТЕ САКАМ а исто и тој, би рекла често неколку пати дневно ама мислам дека се чувствува кога е вистински кога е само колку да се каже како добар ден
02.12.2010, 15:31
AnnaMolly RR
6409
Екстремно ретко си кажуваме дека се сакаме. Ама ЗНАЕМЕ дека се сакаме. Мислам дека е излишно и станува една монотона навика доколку 24/7 се вели: Те сакам.
Едни наши многу добри пријатели си ги кажуваат тие три збора ПРЕТЕРАНО!!!
Пример, отиде мажот во продавница, па се јави да праша дали има дома кафе или да купи. Жената му вика: Купи, уште малку имаме. Те сакам, чао.
WTF? Мислам дека со тоооолку честа употреба на тие зборови им се губи значењето.
02.12.2010, 15:50
Beatris
3116
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
Пример, отиде мажот во продавница, па се јави да праша дали има дома кафе или да купи. Жената му вика: Купи, уште малку имаме. Те сакам, чао.
Se iznasmeav Ama ne e za smeenje, pateticno e.... Sekoj zbor treba da si go nosi vistinskoto znacenje koga ke se kaze inaku koja e poentata na kazuvanjeto???
03.12.2010, 10:26
agnes77
1959
често кажам и често слушам (на сло јазик се разбира ), но се соглашувам со Април
ИЗВОРНА ПОРАКА: April
тоа се само зборови...може и постојано да ги кажуваш, а да не го мислиш тоа...сепак мислам дека делата се побитни од зборовите...знам парови кои нон-стоп се лигават и си викаат те сакам, а всушност...
03.12.2010, 15:48
AnnaMolly RR
6409
Ајде, Агнес, научи не како се вика Те сакам на словенски!
03.12.2010, 16:12
agnes77
1959
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly
Ајде, Агнес, научи не како се вика Те сакам на словенски!
Ljubim te (za partner) Rad/a te imam (za deca, roditelje, prijatele ...)
03.12.2010, 17:40
mama26
3977
uf sega sekoj den si vikame tesakam,,ne si kazuvame koga sme luti samo ama toa trae samo 5 min za pak da si kazeme te sakam..ah ljubov toa sto go mislam toa go kazuvam,ako ne go mislam nema ni da kazam
18.04.2012, 22:07
Snow Queen
302
Јас знам два-три пати неделно да го употребам, кога навистина посакувам тоа да му го речам. За разлика пак од дечко ми, тој еднаш у месец/два ќе ми рече ТЕ САКАМ, но тогаш кога ќе го рече тоа,тоа е толку слатко кажано, толку топло што знам дека навистина тоа го мисли. На почетокот се лутев, се дур еден ден не седнав и да го прашам зошто толку ретко го кажува тој збор,а неговиот одговор беше: Ако секој ден ти кажувам ќе бидам досаден, ако секоја недела ти кажувам нема да ми веруваш-тие зборови би изгубиле тежина. Сметам дека е подобро и поважно тоа што на други начини ти докажувам дека те сакам. Кога се подразмислив, навистина сватив дека е во право. И сега воопшто не ми пречи тоа.
18.04.2012, 22:54
kikicka
4218
На мм не му викам ,незнам некогаш може ке ми се испушти а на Л нон стопп 15 пати у ден
18.04.2012, 23:00
Ikana
3780
На тие што ги сакам по сто пати им кажувам, лигла ме викаат, ама многу си ги сакам!!!!
18.04.2012, 23:40
Maca25
7558
Тие што стварно ги сакам често им кажувам! Посебно на мм и ќерка ми.
19.04.2012, 09:40
temjana
1159
Кај мене веднаш се познава кого сакам а кого не, ама ептен апла како што вели мм За тие што ги сакам ќе направам се без разлика дали заслужуваат или не а доколку некој не ми се допаѓа знам да бидам толку безобразна и дрска и воопшто да не ме интересира дали сум повредила некој со мојата постапка. Ужасна сум од една крајност во друга. Те сакам му кажувам на мм па што знам ваљда често и на мајка ми понекогаш, на друг сега за сега немам потреба
01.10.2012, 23:45
Maria
533
Со мм ретко си кажуваме ТЕ САКАМ,ама кога ќе се ги кажеме тие два збора,пеперутки ми летаат во стомакот,како времето да запрело и сме на почеток од врска Ептен убаво се чувствувам и мислам дека иако ретко си кажуваме, љубовта се искажува и на друг начин,како што вели мм :Со дела,а не со зборови. A на децата нон-стоп им кажувам,дури и Андреј го заразив и пред спиење обавезно ми кажува по незнам колку пати: те сакам мамичке
03.10.2012, 00:47
majka na eva
309
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
обично пред да запиеме си велиме ТЕ САКАМ
исто и ние
03.10.2012, 01:29
lilicka
866
Многу ретко му кажувам Те сакам на мм ама ептен ретко....а тој мене нон стоп
03.10.2012, 08:39
AnnaMolly RR
6409
Јас не сум баш по тоа, на мм дали 2-3 пати во овие 9 години додека сме заедно му имам кажано „те сакам“, а исто и тој мене. Мислам дека нема потреба и дека се знае тоа и се гледа по покажаните дела, не по зборови. Единствено на син ми по 39045894573495 пати дневно му викам „многу те сакам“, а исто и тој мене. Во игра ќе застане, ќе ме гушне и ќе ми рече „Мамо, многу те сакам“ и јас се топам. Ама не знам колку го разбира значењето на тие зборови, најверојатно дека јас му викам така и сфатил дека е нешто убаво и тој мене ми кажува
03.10.2012, 08:39
Ring
602
isto... mnogu sum tvrda na iskazuvanje cuvstva
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka
Многу ретко му кажувам Те сакам на мм ама ептен ретко....а тој мене нон стоп